agynemu

7 gyors és egyszerű módszer az otthonunk felfrissítésére

Milyen módszerekkel tudjuk gyorsan és olcsón felfrissíteni az otthonunkat.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Leheljünk új életet a lakásunkba anélkül, hogy sok pénzt költenénk.

Sokszor  megtapasztaljuk azt az érzést, hogy körülnézünk otthon, és már nem vagyunk teljesen elégedettek azzal amit látunk. Korábban imádtuk a konyhaasztalt, de most már kicsit unalmasnak találjuk. A szőnyeg a nappaliban annyira sikkes volt korábban – most alig bírunk ránézni. Mindentől függetlenül szinte biztos, hogy eljön az a pillanat, amikor elkerülhetetlennek látjuk a változást. A költségvetésünk azonban sokszor nem akkora, mint a változás motivációja.

Szerencsére elég sok olyan technika alkalmazható, amelyek segítségével  nagy változást érhetünk el miközben kevés időbe vagy pénzbe kerülnek. Ha készen állsz arra, hogy újra trendivé varázsold az otthonod, feltétlenül add hozzá a következő ötleteket a teendőid listájához.

Cseréld ki a konyhai tartozékokat

Valóban elképesztő, milyen különbséget jelenthet egy új csaptelep, konyhai gép és még egy új ajtókilincs is az összképben. Végtelen lehetőségek,megfizethető árakon. Beszerzhetünk például új sárgaréz fogantyúkat és hozzá illő mosogatótálcát. Felszerelhetünk mégneses késtartót, vagy vehetünk új, kerámia fűszertartókat is. Mint mondtuk korábban, a lehetőségek tárháza végtelen.

Egyedi falak

Az egyedi, a többitől markánsan eltérő falak kialakítása egy remek módszer arra, hogy jelentős változásokat érjünk el anélkül, hogy túl sok időt vagy erőfeszítést fordítanánk rá. Ezzel a megoldással a dizájn gazdagabb és dinamikusabb lesz.

Válasszunk például  egy játékos mintájú tapétát, vagy egyszerűen fessük ki az egyik falat a kedvenc színünkre. Ha aggódsz egy ilyen elköteleződés miatt amelyet megbánhatsz, akkor használj cserélhető fali díszítőelemet vagy matricát amit könnyű eltávolítani.

Gondolj az ablakokra

Ha a szoba a fénykép, akkor az ablakok képezik a keretet, így az azokkal való játék egy olyan egyszerű lépés, amely segíthet teljesen átalakítani a tér megjelenését. Ráadásul valóban végtelen lehetőségeink vannak. Választhatunk átlátszó, függőleges függönyöket, római redőny készletet, vagy kombinálhatjuk a kettőt. 

Cseréld ki a párnákat

A párnák alapvetően a nappali és hálószobák ”sminkjei” – a hangulattól és az évszaktól függően váltogathatjuk, cserélhetjük őket, és a hatás nem marad el. Ha a nappali kissé unalmasnak tűnik, szerezz be néhány élénk színű párnát a felemelőbb hangulathoz.

Játék a szőnyegekkel

A szőnyegek azzal a különleges képességgel rendelkeznek, hogy melegséget és dinamikát adnak azoknak a tereknek ahol vannak. Tehát, ha szeretnénk újradefiniálni a teret, nincs jobb módszer erre mint egy új szőnyeg beszerzése. Természetesen a választott szőnyeg színei és mintái fontosak, de a szőnyeg elhelyezése is nagy hatással van a végeredményre. 

Fali dekorációk

A korábban említett egyedi falak kialakítása nem az egyetlen módja annak, hogy segítsünk a tér felélesztésében. A falak több lehetőséget is rejtenek. Felszerelhetünk néhány lebegő polcot, amelyek bemutathatják kedvenc könyveinket. Beszerezhetünk egy olyan nagy, domináns művészeti tárgyat, egy képet például, ami vonzza a tekintetet. Létrehozhatunk akár egy elegáns és kifinomult galéria falat is válogatott fényképekkel. Legyünk kreatívak!

Cseréljük le az ágyneműt

Az ágy lényegében a hálószoba középpontja. Ezért, ha valóban nagy változást akarunk, akkor nincs jobb módszer erre, mint az ágynemű lecserélése. A hangulatos nagy és kényelmes takarók rétegeitől kezdve, a vidám színes és lenyűgöző textúrákig, csak a fantáziánk szabhat határt.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-20
Caterina Moretti vulkanikus kőzetből faragott bútorok
Egyetlen darab vulkanikus kőzetből kifaragott bútordarab. Neked bejön?
2020-11-14
Karantén ötletek: Tisztítsd meg a hálószobát
Használd ki a karanténban töltött időt és rendszerezd a dolgaidat. Mutatunk egy ötletet!
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.