napelem

Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni

Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Manapság rendkívül fontos kérdés a napelemes rendszer kapcsán, hogy vajon mikor térül meg a befektetés. Ennél azonban sokkal többről kell szólnia egy ekkora beruházásnak, hiszen sok más előnye és hátránya is van a panelek felhelyeztetésének. Ebben a cikkben négy dolgot említünk meg, ami miatt megéri napelemes rendszert telepíteni.

A napelemes rendszer előnyei

Mivel Magyarország rendkívül előnyös helyzetben van a napsütéses órák számában, így ezt érdemes lenne mindenkinek kihasználnia. Bár még mindig nem annyira elterjedt a napelemes rendszerre való beruházás, egyre többen választják ezt a megújuló erőforrást. De vajon miért éri meg paneleket telepíttetni?

1. Sok a napsütéses órák száma

Mivel nálunk nagyjából 2000 órát süt a nap évente, bőven van lehetőség a napelemes rendszerek nyújtotta előnyök kihasználására. Ennek köszönhetően ideális esetben nagyjából évente egy négyzetméternyi felületre körülbelül 1300 kWh energia érkezik be. Számítások szerint ez egy átlagos háztartás éves energiafelhasználásának a fele. Nem hangzik rosszul, igaz?

2. Jó hatásfokú napelemes rendszerek

A napelemek hatásfokát a rendszerre beérkező napsütés és annak elektromos árammá való alakítását jelenti. Tehát, megmutatja, hogy a panelek milyen hatékonysággal képesek energiává formálni a sugárzást. A hatásfok azonban több mindentől is függhet: 

  • A napsütéses órák számától.
  • A napelem típusától.
  • A hőmérséklettől.
  • Az elhelyezkedéstől, tehát az árnyékoltságtól.

A jelenlegi rendszerek nagy részben monokristályosak, ezekről pedig tudni, hogy a hatásfokuk a legmagasabbak között van. Déli területeken jobban teljesítenek, hiszen itt többször éri őket direkt napfény, ezáltal nagyjából 16-18%-os hatásfokkal működnek. 

3. Nincsenek rejtett költségek

Egy jó minőségű és jól felszerelt napelemnek nincsenek rejtett költségei. Ha egy szakértő csapatot választunk ki a kivitelezéssel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a rendszert nem kell majd évente felülvizsgálni. A mai panelek nagyjából 20-30 évig üzemelnek kisebb költségekkel, tehát a karbantartásuk sem igényel sok pénzt. Az alkatrészei nem kopnak, ráadásul a működésük sem igényel különösebb felügyeletet. 

4. Nincs többé villanyszámla!

Ha végre kifizettük a napelemes rendszert, akkor onnantól csak nyerhetünk vele. Nincs többé villanyszámla, hiszen a megtérülést követően se hitelt, se csekket nem kell fizetnünk. A panelek biztonságosak, a garanciában benne van a gyártó által garantált egy Watt értéke, amire a napelem bármilyen körülmények között képes. 

Hogyan találok Békés megyében napelemes céget?

Persze az ország különböző helyein különböző kivitelezőre lesz szükség. Tehát felmerülhet a kérdés, hogy vajon hogyan találok Békés megyében napelemes céget. Nem lehetetlen azonban a régió ezen részén sem megfelelő kivitelezőt megbízni, hiszen a legtöbb bejegyzett vállalat megbízható és igényes a munkájára. 

Összegezve

Az tehát biztosan elmondható, hogy megéri beruházni egy napelemes rendszerre. Mivel hazánkban évente akár 2000 is lehet a napsütéses órák száma, ráadásul a panelekkel nagyon jó hatásfok érhető el a panelekkel, így kétség sincs: a megtérülést követően végre lenullázható a villanyszámla.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-08
3D Ingatlan Érdekességek 5. rész - Szállodák
Fedezzük fel együtt a luxus szállodákat és járjuk körbe a 3D modell segítségével a nappalink kényelméből.
2020-03-02
Fővárosi ingatlanpiaci kitekintés
A piac csúcsán mindeddig a főváros állt, ahol évről évre garantált volt a közel 20%-os általános áremelkedés, azonban 2019 nyara óta fordulni látszik a trend. Piaci elemzések szerint a fővárosi piacon a nyár óta csökkenő kereslethez növekvő kínálat társul.
2021-01-08
Fenntartható építészet
Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venniük az építészeknek? Hogyan lehet a fenntarthatóságot előtérbe helyezni.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.