napelem

Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni

Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Manapság rendkívül fontos kérdés a napelemes rendszer kapcsán, hogy vajon mikor térül meg a befektetés. Ennél azonban sokkal többről kell szólnia egy ekkora beruházásnak, hiszen sok más előnye és hátránya is van a panelek felhelyeztetésének. Ebben a cikkben négy dolgot említünk meg, ami miatt megéri napelemes rendszert telepíteni.

A napelemes rendszer előnyei

Mivel Magyarország rendkívül előnyös helyzetben van a napsütéses órák számában, így ezt érdemes lenne mindenkinek kihasználnia. Bár még mindig nem annyira elterjedt a napelemes rendszerre való beruházás, egyre többen választják ezt a megújuló erőforrást. De vajon miért éri meg paneleket telepíttetni?

1. Sok a napsütéses órák száma

Mivel nálunk nagyjából 2000 órát süt a nap évente, bőven van lehetőség a napelemes rendszerek nyújtotta előnyök kihasználására. Ennek köszönhetően ideális esetben nagyjából évente egy négyzetméternyi felületre körülbelül 1300 kWh energia érkezik be. Számítások szerint ez egy átlagos háztartás éves energiafelhasználásának a fele. Nem hangzik rosszul, igaz?

2. Jó hatásfokú napelemes rendszerek

A napelemek hatásfokát a rendszerre beérkező napsütés és annak elektromos árammá való alakítását jelenti. Tehát, megmutatja, hogy a panelek milyen hatékonysággal képesek energiává formálni a sugárzást. A hatásfok azonban több mindentől is függhet: 

  • A napsütéses órák számától.
  • A napelem típusától.
  • A hőmérséklettől.
  • Az elhelyezkedéstől, tehát az árnyékoltságtól.

A jelenlegi rendszerek nagy részben monokristályosak, ezekről pedig tudni, hogy a hatásfokuk a legmagasabbak között van. Déli területeken jobban teljesítenek, hiszen itt többször éri őket direkt napfény, ezáltal nagyjából 16-18%-os hatásfokkal működnek. 

3. Nincsenek rejtett költségek

Egy jó minőségű és jól felszerelt napelemnek nincsenek rejtett költségei. Ha egy szakértő csapatot választunk ki a kivitelezéssel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a rendszert nem kell majd évente felülvizsgálni. A mai panelek nagyjából 20-30 évig üzemelnek kisebb költségekkel, tehát a karbantartásuk sem igényel sok pénzt. Az alkatrészei nem kopnak, ráadásul a működésük sem igényel különösebb felügyeletet. 

4. Nincs többé villanyszámla!

Ha végre kifizettük a napelemes rendszert, akkor onnantól csak nyerhetünk vele. Nincs többé villanyszámla, hiszen a megtérülést követően se hitelt, se csekket nem kell fizetnünk. A panelek biztonságosak, a garanciában benne van a gyártó által garantált egy Watt értéke, amire a napelem bármilyen körülmények között képes. 

Hogyan találok Békés megyében napelemes céget?

Persze az ország különböző helyein különböző kivitelezőre lesz szükség. Tehát felmerülhet a kérdés, hogy vajon hogyan találok Békés megyében napelemes céget. Nem lehetetlen azonban a régió ezen részén sem megfelelő kivitelezőt megbízni, hiszen a legtöbb bejegyzett vállalat megbízható és igényes a munkájára. 

Összegezve

Az tehát biztosan elmondható, hogy megéri beruházni egy napelemes rendszerre. Mivel hazánkban évente akár 2000 is lehet a napsütéses órák száma, ráadásul a panelekkel nagyon jó hatásfok érhető el a panelekkel, így kétség sincs: a megtérülést követően végre lenullázható a villanyszámla.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-01-21
A zenebolt diadalmas visszatérése
Hogyan használja a 3D technológiát a lemezbolt? Mivel vonzza be a látogatókat? Nézz szét! 3D ingatlan cikksorozat következő része.
2020-05-27
Egyedül adom el az ingatlanomat, méghozzá érintésmentesen, 3D bejárással
A jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet előrébb hozta a virtuális ingatlan bejárás technológia felfutását. Ez a technológia most igazán felértékelődik mind az ingatlan eladók, mind a vevők oldalán.
2020-12-08
Festés az évszakokhoz igazítva
Milyen festés projekteket indítsunk évszakok szerint. Mit szabad és mit nem.

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-18
Hatékony vagyonvédelem, kényelmes otthon
A riasztó manapság alapfelszerelés. Milyen rendszereket ismerünk? Hogyan tudhatjuk vagyonunkat biztonságban? Hogyan védekezzünk hatékonyan?
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-13
Csokoládé manufaktúra 3D-ben
A 3D ingatlan érdekességek cikksorozatunk legújabb részében egy csokoládémanufaktúrát mutatunk be. Boldog Valentin-napot.
2021-01-28
Előtte - utána - Új kék konyha kis lakáshoz
Hogyan alakították át ezt a kis konyhát, hogy kitűnjön a nappaliból?
2021-01-21
A zenebolt diadalmas visszatérése
Hogyan használja a 3D technológiát a lemezbolt? Mivel vonzza be a látogatókat? Nézz szét! 3D ingatlan cikksorozat következő része.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.