konyha

Nagy ötletek kis konyhákhoz

Mit tegyünk ha kis helyünk van a konyhában? Adunk 5 tippet.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Mindannyian tágas konyháról álmodunk, ahol az égig érő belmagasság és a hatalmas ablakokon keresztül beáradó természetes fény árasztja el a teret. A valóságban azonban a legtöbbünknek kicsi, furcsa formájú ablakokkal kell beérjük, kevés térrel. De nem feltétlenül kell, hogy ez olyan rossz legyen! Valójában a megfelelő kis helyiségekre vonatkozó megoldásokkal, és stílusos tervezési ötletekkel, tényleg nem számít, hogy mekkora a helyiség. Olvass tovább 5 okos és elegáns kis konyhai ötletért, amelyeket te is felhasználhatsz, hogy soha többé ne érezd magad klausztrofóbiás szakácsnak – ígérjük, hogy ezek a trükkök segíthetnek a legtöbbet kihozni még a legkisebb konyhából is.

Használjuk ki a mennyezetet

Ha kevés a szekrénytér, a mennyezetre rögzített rudakkal is kiegészíthetjük a tároló kapacitásunkat. Egy vörös vagy sárgaréz rúd szuper elegánsan néz ki, és ideálisak bögrék vagy serpenyők felakasztásához is. Ez egy ideális megoldás lehet olyan keskeny konyhákban is, ahol egy extra tároló szekrény beszerelése már túlzsúfolttá tenné a teret.

Alakítsunk ki egy reggeliző pultot

Lehet, hogy nincs helyed reggeliző sarok kialakítására, de valószínűleg tudsz helyet csinálni egy bárpultnak, különösen, ha stratégiailag jól helyezed el. Duplán jó ha sztenderd  pultmagasságú az étkezőasztal, amely így konyhaszigetként is funkcionálhat.

Selejtezz

Tényleg szükséged van 25 extra tálra? Csökkentsd le a konyhai felszerelések számát a minimálisra, és meg fogsz lepődni, hogy valójában mennyi helyed is van. 

Alakíts ki kihúzható tárolót

Ha polcokat használsz a tartós élelmiszerek tárolásra, nyilván nem szeretnéd, hogy zsúfoltnak tűnjenek. Amennyiben sok száraz és egyéb tartós élelmiszert tartasz otthon, alakíts ki egy kihúzható szekrényt, amellyel két legyet üthetsz egy csapásra.  Egy ilyen kihúzható éléskamrával nagyszerűen kihasználhatod a kényelmetlen zugot a hűtőszekrény mellett, és a zavaró zsúfoltságot is eltüntetheted.

Háttámla nélküli székek

A háttámla nélküli bárszékek könnyedén a pult alá csúsztathatóak, így rengeteg helyet takaríthatnak meg a szűkös konyhánkban. Válassz olyan színt, amely beleolvad a pult színvilágába, egységesítve a helyiséget. A Dodo.hu webáruház kínálatában remek darabokat találsz. 

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Ingatlanhirdetés csomag a legjobb árakon!

(képek: unsplash)

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-03-08
Epoxi gyanta hangulatvilágítás megoldások
Budapestre is lassan bekúszni látszanak az epoxi gyantával készült bútorok és lakberendezési tárgyak. Lássuk milyen hangulatvilágítás megoldást hozott el Szabó László művész.
2020-11-09
Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban
Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
2020-12-11
Art Deco - design mozgalomból design trend
Art Deco történelem. Hogyan tér vissza újból a 80-as évek után a lakberendezésben? Trend vagy mozgalom?

Kapcsolódó cikkek

2021-09-07
Miért bútorozottan fotózzunk be egy eladó ingatlant? - Tippek a DODO-tól
Lássuk miért éri meg bútorozottan hirdetni az eladó ingatlanod. A DODO - designban otthon most ebben lesz segítségedre-
2021-08-30
5 tipp a jobb otthoni irodai világításhoz
Milyen módszerekkel javíthatunk az otthoni munkavgzésen? Mekkora szerepe van a világításnak ebben?
2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.