nappali szín

A legkedveltebb nappaliban használt szín amely népszerűbb mint valaha

Milyen színeket érdemes választani a nappaliba, ha inkább a kiegészítőkre helyeznénk a hangsúlyt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

A nappali falainak színválasztása komoly döntés, figyelembe véve azt az egyszerű tényt, hogy a legtöbbünk sok időt tölt a kanapén pihenve szeretteink társaságában. Olyan színeket keresünk ami egyszerre egyedi és figyelemfelkeltő, ugyanakkor megadja a szabadságot arra, hogy ha változtatni akarunk a szoba berendezésén, lehetőleg ne kelljen újrafesteni a harmónia megőrzése érdekében. 

A Fixr kutatása alapján a megkérdezett 200 tervező közül 45% a fehér színt tartja 2020 legnépszerűbb, a nappaliban alkalmazott színének. Ez annak ellenére van így, hogy a legtöbben a fehéret kifejezetten unalmasnak tartják. A dizájner guruk azért alkalmazzák a fehéret leginkább, mert megadja a szabadságot számukra a további berendezési tárgyak tekintetében, kevés kompromisszummal. 

Ahogy Lauren Noel, dizájn szakértő elárulta: ”A fehér festék által nyújtott éles, modern megjelenés tökéletes egy nappaliba, és lehetőséget nyújt a bútorok és az egyéb kiegészítő elemek hangsúlyozására, miközben tiszta megjelenést kölcsönöz.”

A második legnépszerűbb szín, nem meglepő módon a szürke lett. Ez a szín már évek óta nagy népszerűségnek örvend, bár a szakértők szerint ez némiképp csökkenhet a jövőben. A további színek a népszerűségi listán: gomba, mogyoró és mentazöld. Úgy tűnik továbbra is a hűvös, semleges színek dominálnak. 57%-ban ezeket tartják a legnépszerűbbnek, akár az egész házat tekintve. Azok akik eladásban gondolkodnak, és hajlandóak invesztálni az otthonukba a sikeresebb eladást elősegítve, ezek mindenképpen megfontolandó tanácsok. 

Azok akik ennek ellenére az bátrabb színeket kedvelik azoknak sem kell megijedni. Az egyedi színeknek mindig lesznek rajongói, 20%-ban például az arany és más ékszerek árnyalatait kedvelték leginkább. 

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-22
Hogyan készíts terráriumot otthonra
Mindenkinek jár egy "mini bolygó". Legyen ez a saját terráriumod és lakberendezési tárgyad.
2020-11-11
Év Színe 2021 győztese nem más mint...
Kíváncsi vagy mi lesz 2021-ben az Év Színe? Megmutatjuk.
2021-01-04
A fehér konyha tartozéka a fa burkolat
A skandináv minimalista stílusba is lehet egy kis csavart vinni, ha természetes fával kombináljuk.

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.