falmatrica

10 lakberendezési ötlet szállodákból amit használhatsz a hálószobádban

Milyen szállodai lakberendezési trükköt tudsz alkalmazni otthon is? Rengeteg képpel!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Mindig szórakoztató egy szállodában lakni. Az ágyak általában nagyon kényelmesek és nem kell takarítani magad után. Volt már időd megfigyelni a szállodák milyen designt alkalmaznak?

Íme 10 szállodai szobákban használt lakberendezési ötlet, amit saját hálószobádban is használhatsz:

1. Az ágy feletti mennyezet

Itt 2 dolgot tudunk kiemelni. Az egyik, hogy a fejtámla színét a plafonon is megjelenítheted az ágy felett. A másik, hogy gipszkartont vagy fát használva lejjebb hozod a mennyezetet és világítást helyezel el benne. Használhatsz bármilyen textúrát vagy színt a lényeg, hogy elváljon a többi színtől és anyagtól.

2. Kanapé – társalgó

A szállodai szobák gyakran tartalmaznak társalgót, kanapét vagy ülősarkot a szobában, hogy a ne az ágyra kelljen leülnünk miután végre sikerült rávennünk magunkat arra, hogy felkeljünk és elindítsuk a napot. Ha van helyed és így építed fel a szobádat, akkor nagyszerű hely lehet olvasáshoz vagy a reggeli kávé elfogyasztásához. Ne feledd, egy asztal is dukál a kanapé mellé.

3. Helyezd az ágyát a szoba közepére, és tegyél mögé egy íróasztalt

Ha íróasztalt szeretnél elhelyezni a szobádban, de nem érzed úgy, hogy van elegendő hely rá, fontold meg a kevésbé hagyományos hálószoba elrendezést és tedd az ágyat a szoba közepére, majd rögzíts íróasztalt a hátuljához. Ezt a trendet tapasztaltuk a szállodai szobákban, ahol minél több funkcionalitást szeretnének kihozni a terekből.

4. Emeld meg az ágyat

Még néhány plusz centi emelés is teljesen új hangulatot teremt a hálószobában. A szállodák ezt az alvó és a nappali rész elválasztása miatt alkalmazzák, azonban mi is megtehetjük ezt egy dobogóval amelyet kifejezetten erre a célra készítenek, vagy választhatunk olyan ágykeretet mely lábakon áll. Akár éjszakai világítást is építhetünk bele.

5. Falfestmény vagy matrica

A falfestmény nagyszerű módja annak, hogy személyre szabd a teret és életre keltsd az üres falat. A szállodákban általában művészek készítik profi módon, azonban alkalmazhatunk matricát vagy saját kézzel is festhetünk. Ha pedig nincs kézügyességed akkor használj stencilt és színezd ki az ábrát.

6. Íróasztal

Soha nem lehet tudni, hogy mikor merül fel egy ragyogó ötlet amit papírra kell vetni. A szállodai szobák általában készen állnak erre a pillanatra, ezért győződj meg róla, hogy a saját szobádban is elhelyezel egyet.

7. Tegyél egy padot az ágy végébe

A szállodai szobákban gyakran vannak padok, amelyekre a vendégek poggyászt rakhatnak a tartózkodásuk ideje alatt. Ez kényelmes módja annak, hogy a szállodákban könnyen kéznél tartsd a dolgokat. Otthonodban egy az ágy végén lévő ülőpad tökéletes helyet biztosít a következő napi ruhák elrendezéséhez vagy egy kellemes ülőhely, mialatt átgondoljuk aznapi feladatainkat.

8. Lebegő ágy? 

Kölcsönözz a hálószobának futurisztikus miliőt és emeld meg az ágyat. Ezután alkalmazz akár ambient világítást, amelynek a színét is tudod változtatni. Vagy használj fehér fényt ami olyan illúziót teremt mintha lebegne az ágyad.

9. Lehajtható éjjeliszekrény

Egy összecsukható éjjeliszekrény nagyszerű módja a helytakarékosságnak a nap folyamán és kényelmes helyet biztosít egy pohár víznek vagy könyvnek. Reggel egyszerűen hajtsd össze a polcot és extra helyet kapsz az ágy mellett. 

10. A hálószoba kényelmi elemei

Az olyan dolgok mint a juhbőr, az extra takarók és a párnahalmok a szállodai szobákra jellemzőek, azonban ezek is könnyen beilleszthetőek a hálószobába. Textúrát, barátságosságot és meleget adnak a terednek, könnyen cserélhetők amikor az évszakok vagy az ízlésed megváltoznak.

A 3D ingatlan cikksorozatban találsz rengeteg szállodát, ahol ezeket a lakberendezési trükköket alkalmazzák a gyakorlatban is.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-04
Hogyan rendezzük be az előszobát úgy mint egy profi
Hogyan teheted mutatóssá előszobádat? Mutatunk pár lépést amit ha betartassz nem fog csalódás érni.
2020-11-02
Hogyan rendezd be a polcokat? Videóval
5 gyors tipp arra hogyan rendezd be a polcod amit bármikor követhetsz.
2020-11-23
5 tipp, hogyan dekoráljuk otthonunk szárított virágokkal
Milyen módszerek léteznek a szárított virággal való dekoráláshoz. Tudd meg az 5 tippet hogyan használhatod fel a szárított virágot!

Kapcsolódó cikkek

2020-11-23
5 tipp, hogyan dekoráljuk otthonunk szárított virágokkal
Milyen módszerek léteznek a szárított virággal való dekoráláshoz. Tudd meg az 5 tippet hogyan használhatod fel a szárított virágot!
2020-11-15
Belsőépítészeti alapismeretek - Dekoráció
Mi a különbség a lakberendező és a belsőépítész között? Ma a dekorációt vesszük alapul.
2020-11-14
Karantén ötletek: Tisztítsd meg a hálószobát
Használd ki a karanténban töltött időt és rendszerezd a dolgaidat. Mutatunk egy ötletet!
2020-11-11
Év Színe 2021 győztese nem más mint...
Kíváncsi vagy mi lesz 2021-ben az Év Színe? Megmutatjuk.
2020-11-09
Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban
Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
2020-11-05
Kalap mint berendezési tárgy? #NationalHatDay
Hogyan használjuk a kalapot mint berendezési tárgyat? Mutatjuk!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.