ívelt kanapé

Ívelt kanapék

Minden amit az ívelt kanapékról tudni kell! Milyen lakberendezési trendek kapnak újból előre.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Csakúgy mint a legtöbb trend esetében, ami új lendületet kap az nem mindig új. Időközben megváltoztak a körülmények és más lett a világ. Ez érvényes a divat és a belsőépítészet trendjeire is. A közelmúltban egy régen elfeledett, de nagyon inspiráló bútor kezd újra divatba jönni: az ívelt kanapé.

A kereskedelmi projektekben, a magánlakásokban és úgy általában a közösségi média egész területén erre lehet felfigyelni. Bár ez az ötlet nem új keletű, mégis úgy tűnik visszatért a tervezés középpontjába. Az ívelt  kanapéknak hosszú történelmük van. Már 1938-ban a dán tervező, Viggo Boesen is ilyen kanapékat tervezett. Isamu Noguchi 1946-ban tervezte meg a legendás Freeform kanapéját . Ez a modell még  mindig  elérhető, egyszerűségében kifinomult, szépségében kivételes. Hasonlóképpen Vladimir Kagan az 1950-es években tervezte meg a saját ilyen stílusú kanapéját amely napjainkban ugyanolyan népszerű, mint akkor.

Az ívelt formák a bútortervezésben abszolút irányadók voltak az 1960-as években. A székek, asztalok, szőnyegek, az ívelt formák egy játékosabb korszakot mutattak be összehasonlítva az előző évtizedekkel, amelyeket az új modernista mozgalom éles vonalai és élei jellemeztek. Ezek a kanapék igazi fókuszponttá váltak áramló alakjukkal, úgy tűnt, hogy megsemmisítik a szigorú terek korlátjait, és a pihenést helyezik a középpontba.

Az ívelt formáknak organikus, érzéki és barátságos hangulata van. Felfedezésre invitál, egyben dekadens, és luxust árasztanak magukból. A térben mindenképpen középpontba kerülnek és figyelmet követelnek. Manapság sok ilyen kanapét láthatunk előkelő tervezési projektekben. Legyen szó akár csúcskategóriás kereskedelmi formatervezésről, például bárokról, szállodai előcsarnokokról vagy más nyilvános helyiségekről, akár luxus lakossági projektekről.

Az új ívelt kanapék megjelenése teljesen modern és letisztult. A színekkel és szövetekkel való játék újabb dimenziót ad a belső terek koncepciójának finomhangolásában, de az általános görbe forma is merészen nyilvánul meg, azt üzeni itt vagyok, csodáljatok meg. Ezek a kanapék nem fognak soha elavulttá válni. Kortárs tervezők (a svéd Jonas Wagell, vagy a német Sebastian Herkner) még a mai napig előszeretettel terveznek ilyen ívelt kanapékat.

Nos,mit gondolsz az ívelt kanapékról? Vennél egyet az otthonodba?

Engem meggyőztek, határozottan az Igen oldalán állok!

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-01-26
Nyitott alaprajz: nem mindig a legjobb választás!
Milyen hátrányai vannak a nagy tereknek? Gondoljuk át, hogy nekünk mire van szükségünk. Válasszuk el az élettereket egymástól vagy legyen egybefüggő?
2020-11-07
Hogyan készül a tölgyfa bútor? Videó
Érdekel hogyan készülnek a tölgyfa bútorok? Ebből a videóból megtudhatod.
2020-11-15
Belsőépítészeti alapismeretek - Dekoráció
Mi a különbség a lakberendező és a belsőépítész között? Ma a dekorációt vesszük alapul.

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.