rendszerezés

Karantén ötletek: Tisztítsd meg a hálószobát

Használd ki a karanténban töltött időt és rendszerezd a dolgaidat. Mutatunk egy ötletet!
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Ma megosztok veletek néhány olyan tippet, amelyek segíthetnek letisztultabbá tenni a hálószobátokat. Legtöbben ismerjük a helyzetet: ruhákkal teli akasztók és ágynemű halmok, törölközők, párnák, takarók stb. De mikor viselted utoljára azt a kék csíkos inget, vagy használtad azt a csipkés takarót vagy ágyneműt? Nos, sok esetben nehéz megválaszolni ezeket a kérdéseket, tehát egy elfogadható megoldás van: kidobni, kidobni, kidobni!

Tudom nem mindig könnyű ezeket elengedni. A tökéletes ingeket, ruhákat, a szinte új ágyneműt, a puha takarókat és a párnákat. Azonban hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad ha megszabadulsz a csomó felesleges, soha vagy ritkán hordott ruhaneműről és textíliától. Én éppen ezt tettem. Hadd osszak meg tehát néhány olyan tippet, amelyek segítettek megtisztítani a hálószobát .

A munkafolyamat felépítése

Ne terheld le magad azzal, hogy egy nap alatt akarod kitakarítani az egész szobát. Valószínűleg eddig is ezért halogattad, mivel ez egy nehéz és kimerítő feladat. Ehelyett lépésről lépésre haladj a feladattal és határozd meg a saját ritmusodat. Dolgozz ki egy kezelhető ütemtervet és kövesd azt minden nap.

Kerüld a ruhák, ingek felpróbálását

Ó, az az ing és azok a nadrágok. Talán újra felvehetem ezeket. Próbáljuk fel őket. Dehogy! Ne! Pont ezt a fajta gondolkodásmódot kell elkerülni, mert ha újra felpróbálod őket, szinte biztos, hogy meggyőzöd magad a megtartás mellett. Óh felvehetném azt az inget egy különleges napra, eseményre – de az a nap soha nem fog eljönni legyünk őszinték! Emlékszel mikor viselted utoljára azt a ruhadarabot?  Nem?  Ideje, hogy menjen! Viszlát!

Azonnal szabadulj meg a felesleges  dolgoktól 

Miután elkezdtem a takarítást, külön zsákokba helyeztem a ruhaneműket, ágyneműket és párnákat. Kiraktam őket a folyosóra és ott vártak a sorsukra. Ha viszont sokáig kint hagyod a zsákokat a folyosón, ugyanúgy stresszelni fog és a kísértés is megmarad  arra, hogy meggondold magad. Szabadulj meg mindentől amilyen hamar csak lehet.

Ne a szemetesbe dobd, adományozz!

Fogadok, hogy a legtöbb ruha és lakástextil amelyet kiválogattál, tökéletesen jó állapotban van. Legalábbis ez volt a helyzet nálam. Ha a te dolgaid  is rendben vannak és tiszták, adományozd el őket. Vannak olyan alapítványok, amelyek alacsony jövedelmű családok számára gyűjtenek ruhákat és lakástextileket. A párnákat és takarókat akár állatvédő szervezeteknek is felajánlhatod. Hidd el hálásak lesznek érte. Adományozz bátran! Csak olyan holmit dobj a szemetesbe, ami valóban teljesen használhatatlan.

Rendezd át a szekrényt.

Miután kitakarítottad a szekrényt, rendezd át ruhatípusok vagy színek szerint. Ez segít abban, hogy észrevedd, ha van még olyan felesleges kék inged, csíkos pólód vagy kék farmered amit emberemlékezet óta nem használtál. Ha még mindig van többlet, tervezz egy második takarítási napot. Folytasd egészen addig, míg úgy nem érzed, hogy valóban csak azok a darabok vannak a szobádban, amire tényleg szükséged van és hasznosak számodra.

Bár nem vagyok megrögzött minimalista, úgy hiszem, hébe-hóba ideje elengedni az idő múlásával felhalmozott kacatokat. Lehelj új életet otthonodba, varázsold szellősebbé, frissebbé és jobbá a hálószobádat. Mikor kezdünk?

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-13
Ívelt kanapék
Minden amit az ívelt kanapékról tudni kell! Milyen lakberendezési trendek kapnak újból előre.
2021-01-22
Az 5 legnépszerűbb szobanövény 2021-ben
Hamarosan itt a tavasz. Milyen szobanövényeket érdemes beszereznünk ha trendik és praktikusak akarunk lenni? Kiderül.
2020-12-23
Váza alul, váza felül, váza bárhogy teszed. Egy designer munkája
Akár te magad is el tudod készíteni otthon! Lakberendezési tárgy vagy inkább kiállítandó darab? Döntsd el te!

Kapcsolódó cikkek

2021-09-16
Nagy ötletek kis konyhákhoz
Mit tegyünk ha kis helyünk van a konyhában? Adunk 5 tippet.
2021-09-07
Miért bútorozottan fotózzunk be egy eladó ingatlant? - Tippek a DODO-tól
Lássuk miért éri meg bútorozottan hirdetni az eladó ingatlanod. A DODO - designban otthon most ebben lesz segítségedre-
2021-08-30
5 tipp a jobb otthoni irodai világításhoz
Milyen módszerekkel javíthatunk az otthoni munkavgzésen? Mekkora szerepe van a világításnak ebben?
2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.