Fenyhid-II.-40x70cm

Interjú Gerendás Paula festőművésszel

A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Gerendás Paula festőművésznőt szeretnénk bemutatni, aki a színek szakértője, és egy üzleti karriert hagyott a háta mögött azért, hogy most a szépséggel és az esztétikával foglalkozzon hivatásszerűen.

Köszönöm a bemutatkozási lehetőséget! Valóban a színek szakértőjének vallom magam, ehhez elég, ha megtekintünk pár alkotásomat, és világossá válik, hogy miért. 

Nos, én ahogy feleszméltem, folyamatosan alkottam valamit, 13 éves koromban pedig eldöntöttem, hogy festőművész leszek és elkezdtem nagyon intenzíven készülni erre a pályára. Felvételt nyertem a Török Pál utcai Képzőművészeti Gimnáziumba festő szakra, ahol Szkok Iván volt a mesterem. Ezután üzleti iskolákban tanultam tovább és az üzleti életben helyezkedtem el, értékesítési és marketing szakemberré képeztem magam. 

Folyamatosan alkottam és hoztam létre dolgokat. 4 évvel ezelőtt jött el az a pillanat, amióta lehetőségem van csak ezzel foglalkozni, és mindazt a tudást, amelyet megszereztem az üzleti életben, elkezdtem a saját márkám felépítésére alkalmazni. Számos egyéni és társas kiállításom volt azóta, itthon és külföldön is, többek között Belgiumban, Nagy-Britanniában, Prágában és Floridában. A képeimet egyre több országba viszik, gyűjtőim is vannak, akik vissza – visszatérnek egy-egy újabb alkotásért. 

Ez azt jelenti, hogy bebizonyosodott számodra, hogy jó döntés volt elhagyni az üzleti pályát? Tudsz érvényesülni alkotó művészként?

Abszolút! De hozzá kell tennem, hogy nem hagytam el az üzleti pályát, hiszen most a saját márkámat menedzselem, amit nagyon szeretek csinálni.

Milyen jellegű alkotásokat készítesz?

Azt tapasztalom, hogy az emberek “ki vannak éhezve” azokra az alkotásokra, amelyek tiszta, élénk színekkel készültek és “ábrázolnak valamit”. Sokan építkeznek-felújítanak és ha már ennyit áldoznak otthonukra, azt szeretnék, ha igényes, egyedi díszítő elemek egészítenék ki a bútorok, berendezés harmóniáját.

Azt is felismerték, hogy azok az esztétikus tárgyak, amelyek megmelengetik a szívüket minden alkalommal, amikor ránéznek, segítenek a környezetből jövő stressz ellensúlyozására. Otthonunk melegében a saját kis mikro-kozmoszunkban biztonságban vagyunk. 

Az én titkom az, hogy alkotásaim illenek a modern, letisztult enteriőrökhöz. Jellemző módon a közönség beleszeret és kéri a képeket, de jelentkeznek egyedi igényekkel is, amelyet szívesen megvalósítok számukra. Ilyenkor közösen alakítjuk ki a művet – méret, színvilág, stílus, téma tekintetében, – másrészt szívesen adok tanácsot a berendezéshez legjobban illő alkotás kiválasztásában. A megrendelő így egy “saját festményt” kap, amely az ő elképzelésének művészi formába öntése.

Mik a kedvenc témáid?

Nagy méretű mezők-rétek sorozatom nagyon népszerű, de további kedvenceim a tenger, a Balaton, a virágok, erdők. Szintén szoktam városképeket, portrét, figurális képeket is készíteni.

Milyen stílusban dolgozol?

Kedvenc stílusom az impresszionizmus, a romantika, a realizmus, ezek a stílusjegyek jellemzőek rám, de nagyon kedveltek azok az absztrakt műveim is, amelyekben történeteket, figurákat rejtek el. Sok élénk színt használok.

Ez tényleg inspirálónak hangzik! Köszönjük az interjút és további jó alkotást és sikereket kívánunk!

Köszönöm szépen!

Gerendás Paula munkáit itt találjuk:

Weboldal: https://gerendaspaula.com

Facebook: https://www.facebook.com/GerendasPaulaFestomuvesz

Instagram: https://www.instagram.com/gerendaspaula/

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-14
Karantén ötletek: Tisztítsd meg a hálószobát
Használd ki a karanténban töltött időt és rendszerezd a dolgaidat. Mutatunk egy ötletet!
2020-11-20
Caterina Moretti vulkanikus kőzetből faragott bútorok
Egyetlen darab vulkanikus kőzetből kifaragott bútordarab. Neked bejön?
2020-12-09
Laminált bútorlap fahulladékból - hogyan készül videóval
Milyen gépek szükségesek a bútorlap előállításához? Hogyan lesz faforgácsból bútorlap? Most kiderül.

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.
2021-02-01
Geometriai vonalak a hálószobában
Hogyan lehet a matematikát és geometriát bevinni a hálószobába? Hogyan tudjuk a vonalakat kiemelni a falból?

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.