3D ingatlan

Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 2.rész

Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ statisztikával.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Az előző részben bemutattuk, hogy az ingatlanpiacon miképpen értékelődtek fel a modern technológiák a pandémia idején. Különösképpen a 3D modellezésre való igény nőtt, és bár ez a cikksorozat az amerikai adatokat mutatja be, ne gondoljuk, hogy a magyar piacra ezek a trendek nem lesznek hatással. Az alábbiakban tovább elemezzük a piaci változásokat.

A távmunka hatása

„A távmunkára való áttérés felgyorsítja azt a tendenciát, hogy a drága nagyvárosokból, a járvány idején megfizethetőbb településekre vándorolnak az emberek, bár a járvány a vásárlók számára is kockázatosabbá teszi az utazást, hogy a potenciális ingatlanokat megtekintsék. ”- mondta a Redfin vezető közgazdásza, Daryl Fairweather.

„Akár országszerte, akár városszerte keresnek, a virtuális túrák segíthetnek a vásárlóknak abban, hogy  akár kikszűrjenek bizonyos otthonokat a személyes találkozás előtt, vagy ajánlatot tegyenek.” A Redfin nyár eleji felmérése alapján a lakásvásárlók közel fele azt mondta, hogy tettek már ajánlatot ingatlanra pusztán 3D modell alapján.

Az eladók növekvő bizalma

A 3D túra révén az eladók 83% -a úgy gondolja, hogy otthonuk nagyobb valószínűséggel kap ajánlatot látatatlanul, ami 11% -kos növekedést jelentett januárban. 

Azok az eladók, akik pusztán 3D-s bemutatója alapján nem fogadták volna el a pandémiát megelőzően vásárlási ajánlatot, most 64%-uk megtenné. A lakástulajdonosokhoz hasonlóan a vásárlók 87% -a úgy érezte, hogy a pontosság tekintetében a 3D virtuális túrák jobban visszaadják az ingatlanok sajátosságait mint pusztán a fényképek.

Egyéb előnyök

Egy további kutatás keretében megkérdezték az eladókat, hogy rangsorolják a 3D túrák legfontosabb előnyeit. Az eladók a két legfontosabb előnyként a komolyabb vásárlók vonzását (67%) és a házuk gyorsabb eladását (67%) jelölték meg, ezt követte a személyes látogatók számának csökkentése (41%), és magasabb áron történő értékesítés (39%). 

Amikor a vásárlókat kérdezték, hogy rangsorolják a 3D túrák legfőbb előnyeit, a legtöbben az otthon alaprajzának megtekintésének képességét (75%), majd a Dollhouse (babaház) nézetben a teljes ház elrendezésének megjelenítését (61%) és a helyiségek, falak, ajtók, ablakok stb. mérését (60%) említették mint a legfontosabb jellemzők. 

A 3D ingatlanok több előnyt kínálnak mint valaha

Májusban a TIME Magazin arról számolt be, hogy „bizonyos esetekben a vásárlók csak a szerződés aláírása után látogatnak el új otthonukba”, és „a világjárvány inkább arra kényszerítette a vásárlókat, hogy fontolják meg az ilyen típusú tranzakciókat”. Szeptemberben a New York Times cikkében azt olvashattuk, hogy „Open House halott”  azaz a 3D túrák „elengedhetetlenek az előszűréshez egy olyan időszakban, amikor a kínálat elárasztja a piacot, és a személyes megtekintések továbbra is kockázatosak”.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-01-05
A Saint-Léger Múzeum 3D-ben
Mai napon újból egy virtuális 3D bemutatót hoztunk el nektek a múzeumrajongók legnagyobb örömére. Tegyünk egy sétát a Saint-Léger Múzeumban.
2021-01-08
Fenntartható építészet
Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venniük az építészeknek? Hogyan lehet a fenntarthatóságot előtérbe helyezni.
2020-08-24
3D Ingatlan Érdekességek 2. Rész
3D ingatlan érdekességek a világ minden tájáról! Fedezd fel a világot a nappalid kényelméből! 2. rész

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.