Upciti Budapest aboutus

Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre

A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.

A lakás eladás folyamata nem is olyan egyszerű. Rengeteg buktatót tartalmazhat, éppen ezért hosszúra és körülményesre nyúlhat. Azonban ha felkészülünk, az akadályokat már könnyedén fogjuk venni.

Mit kell tudni az ingatlan eladás folyamatáról?

Upciti ingatlanmarketing
Upciti ingatlanmarketing

Mérlegelés, gondolkodás

Mielőtt az egészbe belevágsz, érdemes egy papírra felírni elvárásaidat és kérdéseidet, melyeket alaposan körüljárva sokkal hamarabb jutsz a cél közelébe.

Mindenképpen mérlegelj és tedd fel a következő kérdéseket:

  1. Biztosan el akarom adni az ingatlanom? Hosszú távon megéri nekem vagy inkább a kiadást választanám? Mennyire van szükségem a pénzre a továbblépéshez? És pontosan mennyi pénzre is?
  2. Milyen gyorsan szeretnéd eladni az ingatlanod? Kivárod a megfelelő piaci helyzetet ahol a legtöbbet kínálnak érte, vagy inkább a piaci trendeket figyelve gyorsan túladnál rajta? A második eset akkor érdekes, amikor az árak csökkennek és a lehető leghamarabb szeretnéd eladni az ingatlanod, hogy a pénzből azok közül a lakások közül válogass ahol további értékcsökkenés történt.
  3. Ha ajánlatot kaptál akkor hova fogsz menni? Van másik lakásod? Az ingatlan eladás során szerzett pénzből szeretnél új otthont vásárolni? Mit gondolsz ez meddig fog tartani? Hova mész ha az új lakó már szeretne beköltözni és neked már menned kell a szerződés szerint?
  4. Egyedül szeretnéd értékesíteni az ingatlant vagy ingatlanost vennél igénybe? Ismered az ingatlanmarketing erejét? Érdemes átgondolni ezt az új utat, ahol a marketinget kiszervezzük, mégis miénk marad a döntés, nem beszélve a költséghatékonyságról. Kérj segítséget ha nem vagy benne biztos!

Ingatlan eladás előkészületei

Upciti 3D ingatlan
  1. Papírmunka. Fontos, hogy a tulajdoni lap rendben legyen. Ne dőljünk be különböző oldalaknak akik pénzért árulják. Mi magunk is le tudjuk kérni a nem hivatalos másolatot évente kétszer amennyiben van ügyfélkapunk. A földhivatal honlapján keresztül tudunk belépni, természetesen szükségünk lesz a hivatalosra is, azonban ezt is megtehetjük a honlapon keresztül.
  2. A lakást fel kell készíteni a vevők fogadására, hogy el tudják azt képzelni mint leendő otthonukat. 10 tipp arra, hogyan készítsd fel a lakásodat az eladásra.
  3. Ár. Meghatározni az árat nem is olyan egyszerű. Érdemes böngészni a legnagyobb ingatlan portálokat, és összehasonlítani a mi ingatlanunk állapotát és elhelyezkedését. Vizsgáljuk meg kikkel versenyzünk a piacon!
  4. Fotók, alaprajz, 3D ingatlan. Minőségi fotók nélkül bele se kezdjünk az értékesítésbe. Ez ma már alap. Azonban ha ki akarunk tűnni a tömegből és időt akarunk spórolni, akkor érdemes virtuális túrát készítenünk az ingatlanról. Tudj meg mindent a 3D szerepéről és kérj ajánlatot!
  5. Döntsük el hol szeretnénk hirdetni. Érdemes az adott régióban népszerű ingatlan portálokon kezdeni, de ne felejtsük ki a social médiában rejlő lehetőségeket sem. Ma már Facebookon is meg tudjuk találni a közönségünket. A hirdetés szövege legyen velős, és tartalmazzon minden információt amire a vevőnek szüksége van. Az emberek egyre kevesebbet olvasnak, ez még egy plusz pont a 3D túra mellett.

Indítsuk el az ingatlan hirdetést

Upciti Budapest kapcsolat_bg

Amennyiben az előkészületek megtörténtek, indítsuk el a hirdetéseket, kiemeléseket. Facebook csoportokban is érdemes hirdetni az ingatlanunkat, az esetleges trolloktól ne riadjuk meg. Fontos, hogy folyamatosan elemezzük a beérkező adatokat, statisztikákat, például mennyien nézték meg a hirdetésünket az egyes platformokon. Figyeljük a versenytársakat is. Ez napi feladat! És persze mindig legyünk elérhetőek, illetve ha nem tudtuk felvenni a telefont, akkor még aznap telefonáljunk vissza.

A lakás bemutatása

Muskatli-Utca-3525-Miskolc-eladó családi ház

A személyes találkozó varázsa. Ne kezdjünk el beszélni a lakásról, inkább várjuk meg a kérdéseket és azokra adjunk pontos válaszokat. Keressük meg a régi közüzemi számlákat és legyünk tisztában a lakás adottságaival. Készüljünk fel és minden rendben lesz. Semmiképpen ne fogadd el az ajánlatot azonnal, kérj haladékot, hogy át tudd gondolni. 

Árajánlat

Minden vevő tudja, hogy az árba már bele van kalkulálva egy alku is. Ezt meg is fogják próbálni kihasználni. Fontos, hogy emlékezzünk a felkészülés során milyen árat tűztünk magunk elé. Azóta hogyan változott a piac? Próbáljuk meg a párbeszédet, és amennyiben szükséges kérjünk haladékot. Mindig adjunk határidőt ennek a műveletnek.

Az ingatlan foglalója

forint

Itt kötünk szerződést arról, hogy az ingatlant nem adjuk el másnak, és nálunk marad a foglaló amennyiben a vevőjelölt eláll a vásárlástól.

Adás-vétel

A tranzakciót jogilag is le kell védeni. Mindenképpen ügyvéd szükséges hozzá. A bevett gyakorlat, hogy a vevő intézi, de mindenképpen nézzük át a szerződést.

Már csak az új otthonba való költözés maradt hátra.

Mint említettem korábban az ingatlan eladás jó stratégiát és marketinget követel. Ha biztosak akarunk lenni kérjünk ingyenes tanácsadást!

A 3D virtuális túrák szolgáltatója az Upciti.hu

3D virtuális túra, ingatlan bejárás, 3D ingatlan, Ingatlanmarketing, 3D fotózás, Ingatlan séta, 3D modell

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-02-13
Csokoládé manufaktúra 3D-ben
A 3D ingatlan érdekességek cikksorozatunk legújabb részében egy csokoládémanufaktúrát mutatunk be. Boldog Valentin-napot.
2020-06-22
Új megközelítés az ingatlanértékesítésben - a harmadik út
Ha valaki eddig ingatlan eladásra adta a fejét, két, klasszikus forgatókönyv közül választhatott. Ingatlanközvetítők és önálló értékesítés. Vajon létezik alternatíva?
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.

Kapcsolódó cikkek

2022-02-10
Hogyan rendezzük be otthonunkat és ne menjünk csődbe
Hogyan spórolhatsz? Most megtudhatod! Tippek és trükkök.
2021-09-16
Nagy ötletek kis konyhákhoz
Mit tegyünk ha kis helyünk van a konyhában? Adunk 5 tippet.
2021-09-07
Miért bútorozottan fotózzunk be egy eladó ingatlant? - Tippek a DODO-tól
Lássuk miért éri meg bútorozottan hirdetni az eladó ingatlanod. A DODO - designban otthon most ebben lesz segítségedre-
2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.