szőnyeg tippek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szőnyeget

Melyik a legmegfelelőbb szőnyeg számunkra? Stílus és tippek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Amikor beköltözöl az otthonodba, hónapokat töltesz a tökéletesítéssel mire minden szobát a te ízlésedre formálsz. A legjobb bútorok kiválasztása, polcok felszerelése és dekoráció megvásárlása egy külön szertartással ér fel.

Amikor ezekkel a dolgokkal végeztél és még mindig úgy érzed, hogy valami hiányzik a szobából, akkor jönnek képbe a szőnyegek. Ha a megfelelőt választod akkor megváltoztathatod a szoba hangulatát, de egy rossz szőnyegválasztással elronthatod eddigi munkádat.

Kövesd ezeket a tippeket, hogy megtudd hogyan kell kiválasztani a tökéletes szőnyeget.

Költségvetés

Gondolj arra, hogy megéri e várnod arra, hogy jó minőségű szőnyeget vásárolj. Az gyengébb minőségű, olcsó szőnyegek sokszor hamar a lomtalanításban végzik. Azonban számodra akár ez is ideális lehet ha rövidtávon gondolkodsz és sűrűn cserélnéd szobád egyik meghatározó elemét. 

Ha közép és hosszútávon gondolkodsz érdemes elgondolkodni rajta, hogy megéri e várni és gyűjteni egy jó vagy kiváló minőségű természetes anyagokból készült szőnyegre ami hosszú időn keresztül ki tud szolgálni.

Gondold át és tervezd meg mennyit engedhetsz meg magadnak. A természetes szőnyegek jobb befektetést jelentenek nem kopnak olyan gyorsan mint szintetikus anyagokból készült társaik.

Válaszd ki a helyet

A szőnyeg elhelyezése ugyanolyan fontos mint a szőnyeg kiválasztása. Gondolj arra mennyire akarod, hogy a szőnyeg határozza meg a szoba hangulatát. 

Tipp:

Mivel a lehető legtovább akarod megőrizni a szőnyeg minőségét ezért ne tedd közvetlen napfényre ha lehet mert úgy hamarabb kifakul. Szintén kerüld a nedves helyeket és felmosás után csak a száraz padlóra borítsd le újból.

A stílus kiválasztása

Ha a szőnyegekkel kapcsolatos ismereteid csak azokra korlátozódnak, amelyeket a diszkont áruházakban kínálnak, akkor azt ajánlom az interneten kezd a keresést. Akár a Pinteresten is inspirálódhatsz. Így amikor a vásárlásra kerül a sor már sokkal könnyebb dolgod lesz.

Megannyi stílus létezik és a megfelelő kiválasztása bizony nehéz feladat.

A keleti szőnyegek és a perzsa szőnyegek a két legjobb minőségű kínálat. A legtöbb ember azonban elkerüli ezeket ha háziállatokat tart vagy gyerekeik vannak. Ezek a szőnyegek érzékenyek és sok törődést igényelnek, valamint a mindennapi használat során elkopnak, ezért olyan helyre ahol sokat járunk egyáltalán nem ajánlottak.

Ha olyan helyet választunk a szőnyegnek ahol a mindennapi megpróbáltatásokat kell tűrnie akkor érdemes más irányban keresni.

Hagyományos szőnyegpadló többféle vastagsággal, egyszerű mintákban, modern / kortárs szőnyegek absztraktokban, minimalista színekben és nyomatokban, valamint felkapott minták geometrikus szőnyegek élénk színekben és mintákban.  

Ezekre a helyekre válasszunk olyan szőnyeget amit könnyű tisztán tartani, jól bírja a porszívózást és mielőtt eljövünk az üzletből mindenképp kérdezzük meg milyen szőnyegtisztítóval érdemes kitakarítani őket időnként. Amennyiben online rendelünk általában ezek az információk elérhetőek a gyártó honlapján.

Színek és formák

Miután megnézted a stílusokat, egy adott minta vagy szín biztosan elnyerte a tetszésed. A lényeg, hogy a bútor mellé választunk szőnyeget nem pedig fordítva!

Figyelj a színárnyalatokra. Ezek intenzitása maradjon változatlan. Például a gyöngy és pasztell árnyalatok jól mennek egymással valamint a szoba bútorainak formáját is felveheti egy szőnyeg. A félkövér jól megy a félkövérrel. 

Ha sok minta van a kárpitban vagy a bútorokban akkor figyelj arra hogy ezen formák mérete visszaköszönjön a szőnyegben.

Ne keverj túl sok színt még akkor sem ha ezek kiegészítik egymást. Ragaszkodj két vagy három színhez és tartsd meg az összhatást. Tudtad hogy az élénk színek illetve ezek vegyítése egy szobán belül megnövelik a stressz szintet?

Válassz olyan szőnyeget ami kiegészíti szobád hangulatát.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-03-18
Térelválasztó fekete keretes üvegfal
Mutatunk egy új térelválasztó megoldást.
2021-01-22
Az 5 legnépszerűbb szobanövény 2021-ben
Hamarosan itt a tavasz. Milyen szobanövényeket érdemes beszereznünk ha trendik és praktikusak akarunk lenni? Kiderül.
2020-11-09
Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban
Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.