szőnyeg tippek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szőnyeget

Melyik a legmegfelelőbb szőnyeg számunkra? Stílus és tippek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Amikor beköltözöl az otthonodba, hónapokat töltesz a tökéletesítéssel mire minden szobát a te ízlésedre formálsz. A legjobb bútorok kiválasztása, polcok felszerelése és dekoráció megvásárlása egy külön szertartással ér fel.

Amikor ezekkel a dolgokkal végeztél és még mindig úgy érzed, hogy valami hiányzik a szobából, akkor jönnek képbe a szőnyegek. Ha a megfelelőt választod akkor megváltoztathatod a szoba hangulatát, de egy rossz szőnyegválasztással elronthatod eddigi munkádat.

Kövesd ezeket a tippeket, hogy megtudd hogyan kell kiválasztani a tökéletes szőnyeget.

Költségvetés

Gondolj arra, hogy megéri e várnod arra, hogy jó minőségű szőnyeget vásárolj. Az gyengébb minőségű, olcsó szőnyegek sokszor hamar a lomtalanításban végzik. Azonban számodra akár ez is ideális lehet ha rövidtávon gondolkodsz és sűrűn cserélnéd szobád egyik meghatározó elemét. 

Ha közép és hosszútávon gondolkodsz érdemes elgondolkodni rajta, hogy megéri e várni és gyűjteni egy jó vagy kiváló minőségű természetes anyagokból készült szőnyegre ami hosszú időn keresztül ki tud szolgálni.

Gondold át és tervezd meg mennyit engedhetsz meg magadnak. A természetes szőnyegek jobb befektetést jelentenek nem kopnak olyan gyorsan mint szintetikus anyagokból készült társaik.

Válaszd ki a helyet

A szőnyeg elhelyezése ugyanolyan fontos mint a szőnyeg kiválasztása. Gondolj arra mennyire akarod, hogy a szőnyeg határozza meg a szoba hangulatát. 

Tipp:

Mivel a lehető legtovább akarod megőrizni a szőnyeg minőségét ezért ne tedd közvetlen napfényre ha lehet mert úgy hamarabb kifakul. Szintén kerüld a nedves helyeket és felmosás után csak a száraz padlóra borítsd le újból.

A stílus kiválasztása

Ha a szőnyegekkel kapcsolatos ismereteid csak azokra korlátozódnak, amelyeket a diszkont áruházakban kínálnak, akkor azt ajánlom az interneten kezd a keresést. Akár a Pinteresten is inspirálódhatsz. Így amikor a vásárlásra kerül a sor már sokkal könnyebb dolgod lesz.

Megannyi stílus létezik és a megfelelő kiválasztása bizony nehéz feladat.

A keleti szőnyegek és a perzsa szőnyegek a két legjobb minőségű kínálat. A legtöbb ember azonban elkerüli ezeket ha háziállatokat tart vagy gyerekeik vannak. Ezek a szőnyegek érzékenyek és sok törődést igényelnek, valamint a mindennapi használat során elkopnak, ezért olyan helyre ahol sokat járunk egyáltalán nem ajánlottak.

Ha olyan helyet választunk a szőnyegnek ahol a mindennapi megpróbáltatásokat kell tűrnie akkor érdemes más irányban keresni.

Hagyományos szőnyegpadló többféle vastagsággal, egyszerű mintákban, modern / kortárs szőnyegek absztraktokban, minimalista színekben és nyomatokban, valamint felkapott minták geometrikus szőnyegek élénk színekben és mintákban.  

Ezekre a helyekre válasszunk olyan szőnyeget amit könnyű tisztán tartani, jól bírja a porszívózást és mielőtt eljövünk az üzletből mindenképp kérdezzük meg milyen szőnyegtisztítóval érdemes kitakarítani őket időnként. Amennyiben online rendelünk általában ezek az információk elérhetőek a gyártó honlapján.

Színek és formák

Miután megnézted a stílusokat, egy adott minta vagy szín biztosan elnyerte a tetszésed. A lényeg, hogy a bútor mellé választunk szőnyeget nem pedig fordítva!

Figyelj a színárnyalatokra. Ezek intenzitása maradjon változatlan. Például a gyöngy és pasztell árnyalatok jól mennek egymással valamint a szoba bútorainak formáját is felveheti egy szőnyeg. A félkövér jól megy a félkövérrel. 

Ha sok minta van a kárpitban vagy a bútorokban akkor figyelj arra hogy ezen formák mérete visszaköszönjön a szőnyegben.

Ne keverj túl sok színt még akkor sem ha ezek kiegészítik egymást. Ragaszkodj két vagy három színhez és tartsd meg az összhatást. Tudtad hogy az élénk színek illetve ezek vegyítése egy szobán belül megnövelik a stressz szintet?

Válassz olyan szőnyeget ami kiegészíti szobád hangulatát.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-13
Ívelt kanapék
Minden amit az ívelt kanapékról tudni kell! Milyen lakberendezési trendek kapnak újból előre.
2021-01-03
16 faldekorációs ötlet
Van egy üres falad? Nem tudod mit kezdj vele és hogyan díszítsd fel? Mutatunk 16 faldekorációs ötletet.
2020-12-10
Gyertya vásárlási útmutató: illatok, stílusok és típusok
Szója, paraffin, méhviasz. Milyen különbségek vannak és miben hasonlítanak? Hogyan használjuk a gyertyát mint berendezési tárgyat?

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.