nappali kanapé nélkül

Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban

Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Ha van egy kérdés, amelyet a belsőépítészek mindig feltesznek, az az, hogy hogyan kell berendezni egy kis alapterületű nappalit úgy, hogy az nagyobbnak tűnjön és hatékonyabban működjön. Az aggodalom érthető, hiszen a nappali minden otthonban, különösen a családos háztartásokban az egyik leggyakrabban használt helyiség, így természetes, hogy az emberek kényelmet akarnak teremteni anélkül, hogy az túlzsúfolttá válna.

A következő írásban számos nagyszerű ötletet gyűjtöttünk össze a kis nappali szobákhoz. Számos elemet és megoldást részletesen megvizsgálunk, hogy minél több információt nyújtsunk neked a nehezen kezelhető, kis terek megfelelő kihasználásához. Lássuk!

1. Fontold meg, hogy egyáltalán nincs kanapéd

Kezdjük egy nagyon egyszerű, ugyanakkor hatékony technikával. Annyira megszoktuk, hogy a nappaliba egyszerűen kötelező kanapét rakni, de ha egy kicsit kreatívabban gondolkodunk és székek vagy egyéb tárgyak mellett döntünk, akkor nagyban megnövelhetjük a térérzetet.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az egyes fotelek általában költséghatékonyabb megoldásnak bizonyulnak a nagyobb kanapékkal szemben. A belsőépítészek gyakran elkötelezettek a páratlan számú bútorok iránt, mivel így harmonikusabbnak, valamint kevésbé statikusnak és formálisnak tűnik az élettér. Éppen ezért attól függően, hogy hány tagja van a családnak,  próbáld elkerülni a páros számokat az azonos székekkel.

2. Ha kanapéra van szükség, válassz egy kis kanapés szettet

Ha mindenképpen kanapét szeretnél a nappaliban akkor kicsiben kell gondolkodni. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint a nagyobb tárgyak elterelhetik a szem figyelmét a szoba kisebb méreteiről, de egy valódi nappaliban, ahol az idő nagy részét töltjük majd az olyan kanapé szett, amely akár csak egy kicsit is túl nagy, hamarosan nyomasztóvá válhat. 

A belsőépítészek állítják, hogy a szabad fal kihasználása jó technika a kanapé méreteinek álcázásához és ha legalább 30 cm-t hagyunk a karok mindkét oldalán, akkor a bútorok tömörebbnek tűnnek, miközben természetes lehetőséget kínálnak a kiegészítő elemekre is. Ennek megfelelően a kanapé szélességével megegyező és a lábak alatt rögzített szőnyeg a tágasság illúzióját kelti.

3. A moduláris kanapék és bútorok jól működnek

Ha kicsi a nappalink és ráadásul az alaprajz is problémás, akkor több szempontból is bajban vagyunk a berendezés módját illetően. A szekcionált vagy moduláris darabok egyszerű, de hatékony módszert kínálnak arra, hogy az utolsó falatnyi alapterületet is a lehető legjobban tudjuk kihasználni.

A meggondolatlanul átalakított lakások, szűk sarkok és rosszul elhelyezett radiátorok esetében a moduláris bútorok fantasztikus befektetésnek számítanak, mivel alkalmazkodni és fejlődni tudnak a térrel. Ha valami túl nagynak vagy furcsának tűnik, később egyszerűen lebontható és átalakítható. 

4. Használjunk színeket a nagyobb térérzetért

Kevés kellemetlenebb dolog van egy lakberendező életében, mint egy keskeny nappali, különösen abban az esetben ha a tulajdonos az egyedi berendezési tárgyak segítségével szeretné kifejezni a személyiségét.  A nagyobb bútorokat a szoba végében elrendezve egy könnyen átlátható teret kapunk, ami jó alapot szolgáltat a további megoldások alkalmazásához. 

Mindenképpen használjunk semleges színeket, több szempontból is. Egyrészt a semleges színek friss, szellős tér érzetét keltik, valamint több teret adnak a kreativitásnak a berendezési tárgyakat tekintve. Amennyiben bátrak vagyunk, nyugodtan becsempészhetünk vibráló, vidám színeket is ha úgy gondoljuk ezzel javítjuk a komfortérzetet. 

5. Organikus elrendezés

Utolsó tanácsunk az, hogy gondolkodjunk organikusan a bútorok elrendezéséről . Ez alatt azt értjük, hogy határozzuk meg pontosan hol lenne az optimális helye az üléseknek, majd pedig a bútor megfelelő méretét és stílusát mielőtt a kiegészítőkkel foglalkozunk.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-23
Váza alul, váza felül, váza bárhogy teszed. Egy designer munkája
Akár te magad is el tudod készíteni otthon! Lakberendezési tárgy vagy inkább kiállítandó darab? Döntsd el te!
2021-01-10
A csempe és a sárgaréz szerelvények kölcsönöznek ennek a fürdőszobának egyediséget
Hogyan olvad bele a zuhanykabin a térbe? A szerelvények és csempe kiváló választása a kulcs mindehez.
2020-11-20
Caterina Moretti vulkanikus kőzetből faragott bútorok
Egyetlen darab vulkanikus kőzetből kifaragott bútordarab. Neked bejön?

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.