nappali kanapé nélkül

Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban

Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Ha van egy kérdés, amelyet a belsőépítészek mindig feltesznek, az az, hogy hogyan kell berendezni egy kis alapterületű nappalit úgy, hogy az nagyobbnak tűnjön és hatékonyabban működjön. Az aggodalom érthető, hiszen a nappali minden otthonban, különösen a családos háztartásokban az egyik leggyakrabban használt helyiség, így természetes, hogy az emberek kényelmet akarnak teremteni anélkül, hogy az túlzsúfolttá válna.

A következő írásban számos nagyszerű ötletet gyűjtöttünk össze a kis nappali szobákhoz. Számos elemet és megoldást részletesen megvizsgálunk, hogy minél több információt nyújtsunk neked a nehezen kezelhető, kis terek megfelelő kihasználásához. Lássuk!

1. Fontold meg, hogy egyáltalán nincs kanapéd

Kezdjük egy nagyon egyszerű, ugyanakkor hatékony technikával. Annyira megszoktuk, hogy a nappaliba egyszerűen kötelező kanapét rakni, de ha egy kicsit kreatívabban gondolkodunk és székek vagy egyéb tárgyak mellett döntünk, akkor nagyban megnövelhetjük a térérzetet.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az egyes fotelek általában költséghatékonyabb megoldásnak bizonyulnak a nagyobb kanapékkal szemben. A belsőépítészek gyakran elkötelezettek a páratlan számú bútorok iránt, mivel így harmonikusabbnak, valamint kevésbé statikusnak és formálisnak tűnik az élettér. Éppen ezért attól függően, hogy hány tagja van a családnak,  próbáld elkerülni a páros számokat az azonos székekkel.

2. Ha kanapéra van szükség, válassz egy kis kanapés szettet

Ha mindenképpen kanapét szeretnél a nappaliban akkor kicsiben kell gondolkodni. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint a nagyobb tárgyak elterelhetik a szem figyelmét a szoba kisebb méreteiről, de egy valódi nappaliban, ahol az idő nagy részét töltjük majd az olyan kanapé szett, amely akár csak egy kicsit is túl nagy, hamarosan nyomasztóvá válhat. 

A belsőépítészek állítják, hogy a szabad fal kihasználása jó technika a kanapé méreteinek álcázásához és ha legalább 30 cm-t hagyunk a karok mindkét oldalán, akkor a bútorok tömörebbnek tűnnek, miközben természetes lehetőséget kínálnak a kiegészítő elemekre is. Ennek megfelelően a kanapé szélességével megegyező és a lábak alatt rögzített szőnyeg a tágasság illúzióját kelti.

3. A moduláris kanapék és bútorok jól működnek

Ha kicsi a nappalink és ráadásul az alaprajz is problémás, akkor több szempontból is bajban vagyunk a berendezés módját illetően. A szekcionált vagy moduláris darabok egyszerű, de hatékony módszert kínálnak arra, hogy az utolsó falatnyi alapterületet is a lehető legjobban tudjuk kihasználni.

A meggondolatlanul átalakított lakások, szűk sarkok és rosszul elhelyezett radiátorok esetében a moduláris bútorok fantasztikus befektetésnek számítanak, mivel alkalmazkodni és fejlődni tudnak a térrel. Ha valami túl nagynak vagy furcsának tűnik, később egyszerűen lebontható és átalakítható. 

4. Használjunk színeket a nagyobb térérzetért

Kevés kellemetlenebb dolog van egy lakberendező életében, mint egy keskeny nappali, különösen abban az esetben ha a tulajdonos az egyedi berendezési tárgyak segítségével szeretné kifejezni a személyiségét.  A nagyobb bútorokat a szoba végében elrendezve egy könnyen átlátható teret kapunk, ami jó alapot szolgáltat a további megoldások alkalmazásához. 

Mindenképpen használjunk semleges színeket, több szempontból is. Egyrészt a semleges színek friss, szellős tér érzetét keltik, valamint több teret adnak a kreativitásnak a berendezési tárgyakat tekintve. Amennyiben bátrak vagyunk, nyugodtan becsempészhetünk vibráló, vidám színeket is ha úgy gondoljuk ezzel javítjuk a komfortérzetet. 

5. Organikus elrendezés

Utolsó tanácsunk az, hogy gondolkodjunk organikusan a bútorok elrendezéséről . Ez alatt azt értjük, hogy határozzuk meg pontosan hol lenne az optimális helye az üléseknek, majd pedig a bútor megfelelő méretét és stílusát mielőtt a kiegészítőkkel foglalkozunk.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-02-01
Geometriai vonalak a hálószobában
Hogyan lehet a matematikát és geometriát bevinni a hálószobába? Hogyan tudjuk a vonalakat kiemelni a falból?
2021-03-08
Epoxi gyanta hangulatvilágítás megoldások
Budapestre is lassan bekúszni látszanak az epoxi gyantával készült bútorok és lakberendezési tárgyak. Lássuk milyen hangulatvilágítás megoldást hozott el Szabó László művész.
2020-10-31
7 ötlet a konyha berendezéséhez
Konyhatervezési trükkök és tippek. Alakítsd át igényeidre szabva!

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.