Hogyan rendezzük be otthonunkat és ne menjünk csődbe

Hogyan spórolhatsz? Most megtudhatod! Tippek és trükkök.

Akár az albérletet kell berendezned, akár a frissen felújított házadat szeretnéd feldobni, mindig jól jönnek az olyan tippek, amelyeknek hála egy kis pénzt takaríthatsz meg. Min lehet spórolni az otthonod berendezésénél? Van számodra néhány tippünk.

Egy otthon berendezése viszonylag költséges dolog. A költségek csökkentése kifejezetten üdvözlendő. De hogyan lehet olcsóbban vásárolni, és közben nem tenni engedményeket a minőség terén?

Keresgélj a bazárokban és a kiárusításokban

Már néhány száz forint csodát művelhet. Csak egy kicsit tovább kell keresgélni. Tartsd szemmel a bazárokat, ahol az emberek gyakran árulnak bútorokat néhány száz forintért, vagy ingyen adnak. Sokszor az az elsődleges céljuk, hogy gyorsan megszabaduljanak a bútoroktól, mindegy, hogy lesz-e nyereségük. Ez remek lehetőséget kínál arra, hogy berendezd az otthonod, és ne fizess érte egy vagyont.

De lehet újonnan is kapni olcsó darabokat. Körülnézhetsz pár bútorüzletben, és megnézheted az akciós részleget. Vagy látogass el a Biano.hu bútor- és dekorációkereső portálra, ahol több száz webáruház kínálatát láthatod egyszerre. Több ezer termék egy helyen, amelyek sorba rendezhetők ár szerint.

Zöld utat kapott a felújítás és az újrahasznosítás

A minőségi tömörfa bútorok elég sok pénzbe kerülnek, másrészt viszont nagyon sokáig kitartanak. Ha egy picit veszítenek a szépségükből, akkor sem kell rögtön újat venni. Ha a régi bútorok nem illenek az új otthonod színvilágához, csak egy kis ügyességre és egy doboz festékre van szükség. Az újonnan lefestett bútorok hosszú éveken át szolgálhatnak még.

A felújítási lehetőségnek hála nem kell a tömörfa bútorok keresésekor a színre vagy a fogantyúkra koncentrálni. A régi festék lecsiszolása és az új festékréteg felvitele nem nehéz, illetve a fogantyúk cseréje sem bonyolult, vagyis nagyon egyszerűen egységessé teheted a beszerzett darabokat.

És mi van akkor, ha a szék vagy a kanapé kárpitja szakadt, de ugyanolyan kényelmes, mint évekkel ezelőtt? Ne vegyél újat! A megoldás a kárpitozás, amelyet vagy magad végezhetsz el, vagy szakembert hívhatsz segítségül. Bárhogy is legyen, ez olcsóbb megoldás, mint egy új, azonos minőségű darab beszerzése.

Készíts eredeti darabokat raklapokból

Kreatív vagy, és nem bánod, ha fűrészt, csiszolót vagy kalapácsot kell a kezedbe venni? Készíts bútorokat raklapokból. Az internet tele van egyszerű utasításokkal, amelyek segítségével egy átlagember is építhet dohányzóasztalt, kanapét vagy akár ágyat.

Min nem érdemes spórolni?

Vannak azonban olyan dolgok, amelyeken egyszerűen nem érdemes spórolni. Ezek olyan berendezések, amelyeket naponta használsz, és az olcsóbb darabok nemcsak gyorsan elhasználódnak, de nem is biztos, hogy olyan kényelmesek és praktikusak lesznek, mint szeretnéd. A konyhabútor és a készülékek azok közé a berendezések közé tartoznak, ahol nem érdemes kompromisszumot kötni. Jobb, ha minőségi darabot szerzel be, mintha korai javítással vagy teljes cserével kellene foglalkoznod, ami a végén úgyis többe fog kerülni.

Ezenkívül javasoljuk, hogy fektess minőségi ágyba és matracba – elvégre életed egyharmadát az ágyban töltöd. Egy kényelmes matrac, amely támogatja a hátad, és jobb alvást biztosít, befektetés az egészségedbe, és nem érdemes spórolni rajta.

További tippek, melyekkel spórolhatsz

Nézzünk meg még az olyan berendezéseket, amelyek önmagukban nem olcsóbbak, de a használatuk első éveiben ténylegesen pénzt takaríthatnak meg. Például egy víztakarékos WC-tartály vagy egy perlátorral ellátott víztakarékos csaptelep észrevehető mennyiségű vizet takaríthat meg. Ugyanez vonatkozik a mosogatógépre is. A kézi mosogatáshoz képest a víznek csak egy töredékét használja fel.

Manapság nem csak a vízszámlák kísértenek minden háztartásban. Az áram is nagyon drága lehet. A nem használt készülékek kötelező kikapcsolásán és a világítás lekapcsolásán túl, javasoljuk, hogy A vagy annál magasabb energiaosztályzatú készülékeket válassz. És cseréld le az összes izzót energiatakarékos LED világításra.

A 3D virtuális túrák szolgáltatója az Upciti.hu

3D virtuális túra, ingatlan bejárás, 3D ingatlan, Ingatlanmarketing, 3D fotózás, Ingatlan séta, 3D modell

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-05
Kalap mint berendezési tárgy? #NationalHatDay
Hogyan használjuk a kalapot mint berendezési tárgyat? Mutatjuk!
2020-08-24
3D Ingatlan Érdekességek 2. Rész
3D ingatlan érdekességek a világ minden tájáról! Fedezd fel a világot a nappalid kényelméből! 2. rész
2021-08-30
5 tipp a jobb otthoni irodai világításhoz
Milyen módszerekkel javíthatunk az otthoni munkavgzésen? Mekkora szerepe van a világításnak ebben?

Kapcsolódó cikkek

2021-09-16
Nagy ötletek kis konyhákhoz
Mit tegyünk ha kis helyünk van a konyhában? Adunk 5 tippet.
2021-09-07
Miért bútorozottan fotózzunk be egy eladó ingatlant? - Tippek a DODO-tól
Lássuk miért éri meg bútorozottan hirdetni az eladó ingatlanod. A DODO - designban otthon most ebben lesz segítségedre-
2021-08-30
5 tipp a jobb otthoni irodai világításhoz
Milyen módszerekkel javíthatunk az otthoni munkavgzésen? Mekkora szerepe van a világításnak ebben?
2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.