staging_upciti_2

Új megközelítés az ingatlanértékesítésben – A Harmadik Út. (3. Rész)

Ingatlan staging és árstratégia. Ezekről lesz szó cikksorozatunk harmadik részében. Mért fontos az ingatlanmarketing?
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Miért fontos a staging* amikor ingatlant értékesítünk? Miért nélkülözhetetlen a megfelelő árazás? Ebben a cikkben megtudhatod.

Az első benyomás fontossága

Hányszor láttunk már hirdetve, vagy voltunk személyesen olyan ingatlanban, ahol annyira elveszettnek éreztük magunkat a sok bútortól és egyéb berendezési tárgytól, hogy szinte semmit nem láttunk a térből? Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen aki sokszor. Repedések a padlón, piszkos falak és kopott bútorok. Csupa felesleg de semmi melegség, és talán még furcsa szagok is vannak. 

A legtöbbször szinte minden otthonkeresőt / befektetőt elriasztanak a látottak. Ha megkérdezzük mi ragadta meg őket, nem igazán emlékeznek a részletekre. Túl sok szín és bútor, valamint rengeteg apróbb tárgytól nem igazán tudtak a részletekre fókuszálni. Ha túl sok mindent látunk, nem látunk semmit igazán.

Az ingatlanok adásvétele talán életünk legnagyobb befektetése. Ahogy az adott ingatlant prezentálják nekünk, vagy ahogy éppen mi mutatjuk be a sajátunkat másnak, ugyanolyan fontossággal kellene hogy bírjon, mint bármilyen más fogyasztói termék esetében. Függetlenül a piac aktuális állásától, minden gyors és sikeres értékesítésnek két alappillére van: árazás és külcsín. Az utóbbi pedig minden kategóriára igaz.

Az egyik legköltségesebb hiba amit az ingatlantulajdonosok, sőt a kezdő ingatlanosok is elkövetnek, hogy nem fordítanak megfelelő figyelmet az ingatlan, a vevőkre gyakorolt pszichológiai hatására. Az érdeklődők akkor válnak potenciális vásárlókká, amikor a lakásba belépve azt érzik, hogy: “ Wow, itt szívesen laknék”!

Eladóként tehát elemi érdekünk, hogy  bárki aki vásárlói szándékkal érkezik, egyből otthon érezze magát nálunk. Hogy elképzeljék magukat ahogy ott élnek, vacsorát főznek a vendégeiknek vagy egyszerűen csak eltöltenek egy lusta vasárnapot a TV előtt. Érezzék már az első találkozásnál tulajdonosként magukat, nem pedig vendégként. Hogy ezt elérjük a lehető legszebbnek kell bemutatnunk a lakást mindenféle olyan személyes tárgyaktól mentesen, amelyek kizökkenthetik a vevőket ebből az állapotból. Tökéletes tisztaságnak és rendnek kell uralkodnia minden esetben és amennyiben lehetőségünk van rá, javítsuk ki az apróbb esztétikai hibákat még mielőtt piacra dobnánk az ingatlant. Ez olyan befektetés ami többszörösen is visszahozza az árát.

Az árstratégia

Az meglehetősen egyértelmű, hogy a vásárlók nem fognak egy forinttal sem többet fizetni annál, mint amekkora összeg maximálisan a rendelkezésükre áll. Szemmel tartják a piacot és tudomásuk van az elérhető összes olyan otthonról, ami a számukra megfelelő kategóriába esik. Jobban tudják mi és mennyiért elérhető, sokszor még az ingatlanosoknál is jobban informáltak. Amennyiben te mint eladó túlárazod az ingatlanod, valószínűleg telefonálni sem fognak. Ezzel szemben ha benne van abban a tartományban az ár, ahol a többi hasonló kategóriás ingatlan is van a környéken, mindenképpen sok érdeklődővel fogsz találkozni. Sokan úgy gondolják megéri kitartani az árat, mert “majd eljön ennek is a vevője”, de a valóság egy kicsit komplikáltabb.

Abban az esetben ha egy ingatlan túl sokáig van a piacon, túl magas áron, az a többi, reálisabban árazott lakás tulajdonosait segíti. Tehát a konkurencia szekerét toljuk, miközben ez nem is tudatosul bennünk. Az is sokaknak gyanús lehet, hogy vajon miért van ez a lakás ilyen hosszú ideje eladósorban. Van valami probléma vele? Rossz a lakóközösség?

Mi azt ajánljuk, ahogy ezt egy korábbi cikkünkben is említettük, hogy mindenképpen a realitás talaján kell maradnunk az árazás tekintetében. Már az elején hozzuk meg a döntést azzal kapcsolatban, hogy mi történik, ha az első két hónapban nincs komoly jelentkező a kívánt áron. Végezzünk piackutatást és kérjük ki mások véleményét is. Gondolkozzunk előre!

Mi az Upcitinél mind a staging mind az árazás tekintetében segítünk nektek pontosabb képet kapni arról, hogy mi működik és mi nem. Hogyan lehet gyorsan és jó áron eladni egy ingatlant, és miként nem érdemes belekezdeni. Ez az ingatlanmarketing melyet elkészítünk neked.

  • We create 3D models using Matterport technology highlighting the most important features of the property. 3D MODEL
  • Hirdetésedet megjelenítjük Magyarország piacvezető portálján, az Ingatlan.com-on és a megveszLAK.hu-n, és minden hónapban ezen felül 1000 kreditet, a csomag részeként az ingatlanod kiemelésére használunk mindkét portálon.
  • Apart from ingatlan.com, we also market your property in the fastest growing segment of real estate advertising, social media. Each month 2500 Forints are used to promote your property as part of our package offering.
  • A hirdetéshez nagyfelbontású, professzionális fényképeket készítünk.
  • We create a short, promotional video of your property.
  • During the campaign we are always on your side and ready to help. Once in a month, in a personal meeting we can discuss our strategy and analyze all the relevant statistics.
  • The 3D models are only available through Upciti during the whole campaign period, however the photos and videos are free to use to every client.

A cikksorozat következő, egyben befejező részében az értékesítés többi, kevesebb figyelmet kapó aspektusaival foglalkozunk. 

Cikksorozatunk első részét itt, második részét itt olvashatod.

* Staging: Az ingatlan értékesítésre való felkészítése.

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-19
A toszkán építészet
Minden amit a toszkán építészetről tudni kell. Milyen stílusokot vegyít és mi különbözteti meg. Miért ilyen népszerű?
2020-12-07
Calvin Harris DJ luxusotthona 2 milliárd forintért
Los Angeles...luxus...Calvin Harris otthona közelről 3D-ben! Járjuk be együtt virtuálisan.
2020-12-21
5.5 milliárd forintos luxusbirtok Malibu mellett
A rapperek élete nem csak játék és mese... vagy mégis? Itt minden az otthon lakójáért van.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.