napelem

Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni

Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Manapság rendkívül fontos kérdés a napelemes rendszer kapcsán, hogy vajon mikor térül meg a befektetés. Ennél azonban sokkal többről kell szólnia egy ekkora beruházásnak, hiszen sok más előnye és hátránya is van a panelek felhelyeztetésének. Ebben a cikkben négy dolgot említünk meg, ami miatt megéri napelemes rendszert telepíteni.

A napelemes rendszer előnyei

Mivel Magyarország rendkívül előnyös helyzetben van a napsütéses órák számában, így ezt érdemes lenne mindenkinek kihasználnia. Bár még mindig nem annyira elterjedt a napelemes rendszerre való beruházás, egyre többen választják ezt a megújuló erőforrást. De vajon miért éri meg paneleket telepíttetni?

1. Sok a napsütéses órák száma

Mivel nálunk nagyjából 2000 órát süt a nap évente, bőven van lehetőség a napelemes rendszerek nyújtotta előnyök kihasználására. Ennek köszönhetően ideális esetben nagyjából évente egy négyzetméternyi felületre körülbelül 1300 kWh energia érkezik be. Számítások szerint ez egy átlagos háztartás éves energiafelhasználásának a fele. Nem hangzik rosszul, igaz?

2. Jó hatásfokú napelemes rendszerek

A napelemek hatásfokát a rendszerre beérkező napsütés és annak elektromos árammá való alakítását jelenti. Tehát, megmutatja, hogy a panelek milyen hatékonysággal képesek energiává formálni a sugárzást. A hatásfok azonban több mindentől is függhet: 

  • A napsütéses órák számától.
  • A napelem típusától.
  • A hőmérséklettől.
  • Az elhelyezkedéstől, tehát az árnyékoltságtól.

A jelenlegi rendszerek nagy részben monokristályosak, ezekről pedig tudni, hogy a hatásfokuk a legmagasabbak között van. Déli területeken jobban teljesítenek, hiszen itt többször éri őket direkt napfény, ezáltal nagyjából 16-18%-os hatásfokkal működnek. 

3. Nincsenek rejtett költségek

Egy jó minőségű és jól felszerelt napelemnek nincsenek rejtett költségei. Ha egy szakértő csapatot választunk ki a kivitelezéssel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a rendszert nem kell majd évente felülvizsgálni. A mai panelek nagyjából 20-30 évig üzemelnek kisebb költségekkel, tehát a karbantartásuk sem igényel sok pénzt. Az alkatrészei nem kopnak, ráadásul a működésük sem igényel különösebb felügyeletet. 

4. Nincs többé villanyszámla!

Ha végre kifizettük a napelemes rendszert, akkor onnantól csak nyerhetünk vele. Nincs többé villanyszámla, hiszen a megtérülést követően se hitelt, se csekket nem kell fizetnünk. A panelek biztonságosak, a garanciában benne van a gyártó által garantált egy Watt értéke, amire a napelem bármilyen körülmények között képes. 

Hogyan találok Békés megyében napelemes céget?

Persze az ország különböző helyein különböző kivitelezőre lesz szükség. Tehát felmerülhet a kérdés, hogy vajon hogyan találok Békés megyében napelemes céget. Nem lehetetlen azonban a régió ezen részén sem megfelelő kivitelezőt megbízni, hiszen a legtöbb bejegyzett vállalat megbízható és igényes a munkájára. 

Összegezve

Az tehát biztosan elmondható, hogy megéri beruházni egy napelemes rendszerre. Mivel hazánkban évente akár 2000 is lehet a napsütéses órák száma, ráadásul a panelekkel nagyon jó hatásfok érhető el a panelekkel, így kétség sincs: a megtérülést követően végre lenullázható a villanyszámla.

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-02-13
Csokoládé manufaktúra 3D-ben
A 3D ingatlan érdekességek cikksorozatunk legújabb részében egy csokoládémanufaktúrát mutatunk be. Boldog Valentin-napot.
2020-06-08
5 ok, hogy miért nem tudod eladni a lakásod
A legtöbbünknél egy ingatlan értékesítése komoly érzelmi energiákat emészt fel. Ez a fajta kötődés sokszor pont az imént említett érzelmi elköteleződés miatt akár a legnagyobb ellenségünkké válhat abban az esetben, ha eladásra kerül a sor. Nézzük a leggyakoribb hibákat amiket megfelelő odafigyeléssel te is elkerülhetsz.
2021-02-18
Hatékony vagyonvédelem, kényelmes otthon
A riasztó manapság alapfelszerelés. Milyen rendszereket ismerünk? Hogyan tudhatjuk vagyonunkat biztonságban? Hogyan védekezzünk hatékonyan?

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.