konyha

Nagy ötletek kis konyhákhoz

Mit tegyünk ha kis helyünk van a konyhában? Adunk 5 tippet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Mindannyian tágas konyháról álmodunk, ahol az égig érő belmagasság és a hatalmas ablakokon keresztül beáradó természetes fény árasztja el a teret. A valóságban azonban a legtöbbünknek kicsi, furcsa formájú ablakokkal kell beérjük, kevés térrel. De nem feltétlenül kell, hogy ez olyan rossz legyen! Valójában a megfelelő kis helyiségekre vonatkozó megoldásokkal, és stílusos tervezési ötletekkel, tényleg nem számít, hogy mekkora a helyiség. Olvass tovább 5 okos és elegáns kis konyhai ötletért, amelyeket te is felhasználhatsz, hogy soha többé ne érezd magad klausztrofóbiás szakácsnak – ígérjük, hogy ezek a trükkök segíthetnek a legtöbbet kihozni még a legkisebb konyhából is.

Használjuk ki a mennyezetet

Ha kevés a szekrénytér, a mennyezetre rögzített rudakkal is kiegészíthetjük a tároló kapacitásunkat. Egy vörös vagy sárgaréz rúd szuper elegánsan néz ki, és ideálisak bögrék vagy serpenyők felakasztásához is. Ez egy ideális megoldás lehet olyan keskeny konyhákban is, ahol egy extra tároló szekrény beszerelése már túlzsúfolttá tenné a teret.

Alakítsunk ki egy reggeliző pultot

Lehet, hogy nincs helyed reggeliző sarok kialakítására, de valószínűleg tudsz helyet csinálni egy bárpultnak, különösen, ha stratégiailag jól helyezed el. Duplán jó ha sztenderd  pultmagasságú az étkezőasztal, amely így konyhaszigetként is funkcionálhat.

Selejtezz

Tényleg szükséged van 25 extra tálra? Csökkentsd le a konyhai felszerelések számát a minimálisra, és meg fogsz lepődni, hogy valójában mennyi helyed is van. 

Alakíts ki kihúzható tárolót

Ha polcokat használsz a tartós élelmiszerek tárolásra, nyilván nem szeretnéd, hogy zsúfoltnak tűnjenek. Amennyiben sok száraz és egyéb tartós élelmiszert tartasz otthon, alakíts ki egy kihúzható szekrényt, amellyel két legyet üthetsz egy csapásra.  Egy ilyen kihúzható éléskamrával nagyszerűen kihasználhatod a kényelmetlen zugot a hűtőszekrény mellett, és a zavaró zsúfoltságot is eltüntetheted.

Háttámla nélküli székek

A háttámla nélküli bárszékek könnyedén a pult alá csúsztathatóak, így rengeteg helyet takaríthatnak meg a szűkös konyhánkban. Válassz olyan színt, amely beleolvad a pult színvilágába, egységesítve a helyiséget. A Dodo.hu webáruház kínálatában remek darabokat találsz. 

📢Sell your home with us!We show you how!

Ingatlanhirdetés csomag a legjobb árakon!

(képek: unsplash)

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-30
A legjobb társasjáték asztal otthonra
Szeretsz társasjátékozni? Akkor erre az asztalra szükséged lehet. Étkezőasztallá alakítható.
2020-12-10
Gyertya vásárlási útmutató: illatok, stílusok és típusok
Szója, paraffin, méhviasz. Milyen különbségek vannak és miben hasonlítanak? Hogyan használjuk a gyertyát mint berendezési tárgyat?
2020-12-01
Szexi és praktikus textúrák használata otthon
Fontos, hogy keverjük az anyagokat otthonunkban. A tapintás mellett milyen érzéseket váltanak ki belőled?

Kapcsolódó cikkek

2021-09-07
Miért bútorozottan fotózzunk be egy eladó ingatlant? - Tippek a DODO-tól
Lássuk miért éri meg bútorozottan hirdetni az eladó ingatlanod. A DODO - designban otthon most ebben lesz segítségedre-
2021-08-30
5 tipp a jobb otthoni irodai világításhoz
Milyen módszerekkel javíthatunk az otthoni munkavgzésen? Mekkora szerepe van a világításnak ebben?
2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.