nappali szín

A legkedveltebb nappaliban használt szín amely népszerűbb mint valaha

Milyen színeket érdemes választani a nappaliba, ha inkább a kiegészítőkre helyeznénk a hangsúlyt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

A nappali falainak színválasztása komoly döntés, figyelembe véve azt az egyszerű tényt, hogy a legtöbbünk sok időt tölt a kanapén pihenve szeretteink társaságában. Olyan színeket keresünk ami egyszerre egyedi és figyelemfelkeltő, ugyanakkor megadja a szabadságot arra, hogy ha változtatni akarunk a szoba berendezésén, lehetőleg ne kelljen újrafesteni a harmónia megőrzése érdekében. 

A Fixr kutatása alapján a megkérdezett 200 tervező közül 45% a fehér színt tartja 2020 legnépszerűbb, a nappaliban alkalmazott színének. Ez annak ellenére van így, hogy a legtöbben a fehéret kifejezetten unalmasnak tartják. A dizájner guruk azért alkalmazzák a fehéret leginkább, mert megadja a szabadságot számukra a további berendezési tárgyak tekintetében, kevés kompromisszummal. 

Ahogy Lauren Noel, dizájn szakértő elárulta: ”A fehér festék által nyújtott éles, modern megjelenés tökéletes egy nappaliba, és lehetőséget nyújt a bútorok és az egyéb kiegészítő elemek hangsúlyozására, miközben tiszta megjelenést kölcsönöz.”

A második legnépszerűbb szín, nem meglepő módon a szürke lett. Ez a szín már évek óta nagy népszerűségnek örvend, bár a szakértők szerint ez némiképp csökkenhet a jövőben. A további színek a népszerűségi listán: gomba, mogyoró és mentazöld. Úgy tűnik továbbra is a hűvös, semleges színek dominálnak. 57%-ban ezeket tartják a legnépszerűbbnek, akár az egész házat tekintve. Azok akik eladásban gondolkodnak, és hajlandóak invesztálni az otthonukba a sikeresebb eladást elősegítve, ezek mindenképpen megfontolandó tanácsok. 

Azok akik ennek ellenére az bátrabb színeket kedvelik azoknak sem kell megijedni. Az egyedi színeknek mindig lesznek rajongói, 20%-ban például az arany és más ékszerek árnyalatait kedvelték leginkább. 

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-01-20
Növények a nappaliban könyvek helyett
Ez a dizájner fogott egy csomó virágot és berakta azokat a könyvespolcra. Ez lett az eredmény.
2020-11-05
Kalap mint berendezési tárgy? #NationalHatDay
Hogyan használjuk a kalapot mint berendezési tárgyat? Mutatjuk!

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.