lakberendezés csillagjegy

Lakberendezési ötletek csillagjegyek szerint 1.rész

Néhány hasznos tipp. hogyan rendezd be az otthonod, hogy illeszkedjen a csillagjegyedhez.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Mindannyian sokféleképpen igyekszünk leküzdeni hétköznapi stresszt, de semmi sem ér fel azzal, ha a nap végén igazán otthon érezzük magunkat a lakóhelyünkön. Sokszor azonban még a zárt ajtók mögött is ugyanolyan stresszesnek érezhetjük magunkat, mint a munkahelyünkön. A Zen alapelvei elterjedtek a belsőépítészetben is, és egyesek úgy vélik, hogy ezek az elvek elősegítik a béke és a nyugalom meghonosítását az otthonunkban. Nem meglepő, hogy ami segít az egyik embernek, annak nem feltétlenül lesz pontosan ugyanaz a hatása másokra. Az asztrológia azonban nyújthat némi segítséget  ahhoz, hogy megtudjuk mit és miért szeretünk annyira, vagy éppen mi és miért vált ki belőlünk negatív érzéseket. 

Az alábbiakban megtudhatod mit javasol a Zen a különböző csillagjegyeknek, és azt is, hogy miképpen lehet azokat megvalósítani. Lássuk!

Vízöntő  (január 20. és február 18. között)

Nem egy olyan ember vagy aki betartja a szabályokat, és emiatt a Zen alapelvek gondolata kissé feszélyezhet. A Zen légkör megteremtése azonban nem azt jelenti, hogy unalmassá vagy egyhangúvá válik a lakásod, hanem éppen ellenkezőleg. A Zen érzéséhez muszáj képesnek lenned arra, hogy ne szégyellj egyedinek, különlegesnek lenni. Ezt természetesen úgy is elérheted, hogy nem esel túlzásokba. Kezdésnek elég, ha például lecserélsz egy domináns bútordarabot egy eklektikusabbra. Gondoljunk egy új szófára.  Amíg hagyod az egyéniségedet ragyogni, addig mindig nyugalomra fogsz találni az otthonodban.

Halak (február 19. és március 20.)

Ahhoz, hogy a Zen éreztethesse magát az otthonodban, nyugtató légkört kell létrehoznod. A halakat leginkább a vízelemek vonzzák, amelyek erősen társulnak a nyugalomhoz és a pihenéshez. Habár nem mindenki élhet egy tengerpart vagy egy óceán mellett, van néhány módja annak, hogy azok elemeit beépítsd az otthonodba. Választhatsz akár vizes árnyalatokat a falakhoz, vagy akár befektethetsz egy beltéri szökőkútba is. 

Kos (március 21-től április 19-ig)

Nem szereted a korlátokat, ezért nem meglepő, hogy ha túl zsúfolt a lakásod, szinte csapdában érzed magad. A kosok számára a Zen környezet létrehozása viszonylag egyszerűen elérhető.  A bútorokat úgy rendezd el, hogy a lehető legtágasabb teret kapd. A berendezési tárgyak elrendezése a nyitott tér koncepció elérése érdekében a felszabadultság érzetét kelti.  Amennyiben túl sok a bútor, érdemes lehet szortírozni. 

Bika (április 20. és május 20. között)

A bikákat vonzza a dolgok esztétikája, a tárgyak kinézete és illata jelentős hatással van rájuk. Érdemes gazdagabb zöld és barna színekkel kísérletezni az otthonodban, illetve használhatsz hangsúlyosabb párnákat a kanapén, vagy egy nagy szőnyeget a terek összekötésére. Mivel a bikák számára az illatok nagyon fontosak, mindenképpen ajánljuk, hogy szerezz be füstölőket vagy illatgyertyákat a tökéletes Zen környezet létrehozásához.   

Ikrek (május 21-től június 20-ig)

Nézzünk szembe a tényekkel: az ikrek jegy szülöttei sokszor olyan mértékben függnek a modern elektronikus eszközöktől, hogy már a leghétköznapibb dolgokhoz is elengedhetetlennek tartják a használatukat. Ez a fajta függőség a legtöbb stressz forrása. Bár végső soron a technológiáról való teljes lemondás nem kivitelezhető, szünetek tartása jót tesz a mentális egészségének. Nem feltétlenül kell megszabadulni minden eszköztől, de meg kell próbálni a lehető legjobban rejtve tartani őket. Az elektronikus eszközök háttérbe szorítása nagy hatással lehet a Zen érzés elérésében az ikrek otthonában. Tipp: A legegyszerűbb ezt a folyamatot a bosszantó vezetékekkel kezdeni.

Rák (június 21-től július 22-ig)

Szentimentális vagy és szeretsz ragaszkodni a tárgyakhoz, mert emlékeztetnek bizonyos emlékekre. A Zen nagy hangsúlyt fektet az egyszerűségre, de nem próbálja feltétlenül  csökkenteni a számunkra legfontosabb tárgyak számát. Az tanácsoljuk viszont, hogy koncentrálj az olyan tárgyakra, amelyek valóban a legfontosabb életeseményekre emlékeztetnek. Ilyenek lehetnek például a fényképek a családról vagy egy mű, amelyet egy közeli barát adott neked. Az összpontosítással valódi békére lelhetsz. 

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-01-11
A fa hangsúlyos melegséget kölcsönöz ennek a hálószobának
Hogyan költöztesd a természetet a hálószobádba? A megoldás a falban rejlik.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.