ívelt kanapé

Ívelt kanapék

Minden amit az ívelt kanapékról tudni kell! Milyen lakberendezési trendek kapnak újból előre.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Csakúgy mint a legtöbb trend esetében, ami új lendületet kap az nem mindig új. Időközben megváltoztak a körülmények és más lett a világ. Ez érvényes a divat és a belsőépítészet trendjeire is. A közelmúltban egy régen elfeledett, de nagyon inspiráló bútor kezd újra divatba jönni: az ívelt kanapé.

A kereskedelmi projektekben, a magánlakásokban és úgy általában a közösségi média egész területén erre lehet felfigyelni. Bár ez az ötlet nem új keletű, mégis úgy tűnik visszatért a tervezés középpontjába. Az ívelt  kanapéknak hosszú történelmük van. Már 1938-ban a dán tervező, Viggo Boesen is ilyen kanapékat tervezett. Isamu Noguchi 1946-ban tervezte meg a legendás Freeform kanapéját . Ez a modell még  mindig  elérhető, egyszerűségében kifinomult, szépségében kivételes. Hasonlóképpen Vladimir Kagan az 1950-es években tervezte meg a saját ilyen stílusú kanapéját amely napjainkban ugyanolyan népszerű, mint akkor.

Az ívelt formák a bútortervezésben abszolút irányadók voltak az 1960-as években. A székek, asztalok, szőnyegek, az ívelt formák egy játékosabb korszakot mutattak be összehasonlítva az előző évtizedekkel, amelyeket az új modernista mozgalom éles vonalai és élei jellemeztek. Ezek a kanapék igazi fókuszponttá váltak áramló alakjukkal, úgy tűnt, hogy megsemmisítik a szigorú terek korlátjait, és a pihenést helyezik a középpontba.

Az ívelt formáknak organikus, érzéki és barátságos hangulata van. Felfedezésre invitál, egyben dekadens, és luxust árasztanak magukból. A térben mindenképpen középpontba kerülnek és figyelmet követelnek. Manapság sok ilyen kanapét láthatunk előkelő tervezési projektekben. Legyen szó akár csúcskategóriás kereskedelmi formatervezésről, például bárokról, szállodai előcsarnokokról vagy más nyilvános helyiségekről, akár luxus lakossági projektekről.

Az új ívelt kanapék megjelenése teljesen modern és letisztult. A színekkel és szövetekkel való játék újabb dimenziót ad a belső terek koncepciójának finomhangolásában, de az általános görbe forma is merészen nyilvánul meg, azt üzeni itt vagyok, csodáljatok meg. Ezek a kanapék nem fognak soha elavulttá válni. Kortárs tervezők (a svéd Jonas Wagell, vagy a német Sebastian Herkner) még a mai napig előszeretettel terveznek ilyen ívelt kanapékat.

Nos,mit gondolsz az ívelt kanapékról? Vennél egyet az otthonodba?

Engem meggyőztek, határozottan az Igen oldalán állok!

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-06
10 lakberendezési ötlet szállodákból amit használhatsz a hálószobádban
Milyen szállodai lakberendezési trükköt tudsz alkalmazni otthon is? Rengeteg képpel!
2020-11-23
5 tipp, hogyan dekoráljuk otthonunk szárított virágokkal
Milyen módszerek léteznek a szárított virággal való dekoráláshoz. Tudd meg az 5 tippet hogyan használhatod fel a szárított virágot!
2020-07-06
Keresed álmaid otthonát? Használd ki az az időt és készíts kívánságlistát.
Ha azt tervezted, hogy elköltözöl a vírus előtt és még mindig keresed álmaid otthonát akkor most érdemes egy kis időt szánni arra, hogy felmérd saját igényeidet. Mi az ami tetszik a mostani lakásodban és mi az ami nem.

Kapcsolódó cikkek

2020-11-20
Caterina Moretti vulkanikus kőzetből faragott bútorok
Egyetlen darab vulkanikus kőzetből kifaragott bútordarab. Neked bejön?
2020-11-09
Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban
Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
2020-11-07
Hogyan készül a tölgyfa bútor? Videó
Érdekel hogyan készülnek a tölgyfa bútorok? Ebből a videóból megtudhatod.
2020-10-28
5 módszer arra hogyan használd ki a sarkokat a lakásban
A helykihasználás a sarkoknál végződik. Az 5 legjobb módszer a sarkok kihasználásához.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.