rendszerezés

Karantén ötletek: Tisztítsd meg a hálószobát

Használd ki a karanténban töltött időt és rendszerezd a dolgaidat. Mutatunk egy ötletet!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ma megosztok veletek néhány olyan tippet, amelyek segíthetnek letisztultabbá tenni a hálószobátokat. Legtöbben ismerjük a helyzetet: ruhákkal teli akasztók és ágynemű halmok, törölközők, párnák, takarók stb. De mikor viselted utoljára azt a kék csíkos inget, vagy használtad azt a csipkés takarót vagy ágyneműt? Nos, sok esetben nehéz megválaszolni ezeket a kérdéseket, tehát egy elfogadható megoldás van: kidobni, kidobni, kidobni!

Tudom nem mindig könnyű ezeket elengedni. A tökéletes ingeket, ruhákat, a szinte új ágyneműt, a puha takarókat és a párnákat. Azonban hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad ha megszabadulsz a csomó felesleges, soha vagy ritkán hordott ruhaneműről és textíliától. Én éppen ezt tettem. Hadd osszak meg tehát néhány olyan tippet, amelyek segítettek megtisztítani a hálószobát .

A munkafolyamat felépítése

Ne terheld le magad azzal, hogy egy nap alatt akarod kitakarítani az egész szobát. Valószínűleg eddig is ezért halogattad, mivel ez egy nehéz és kimerítő feladat. Ehelyett lépésről lépésre haladj a feladattal és határozd meg a saját ritmusodat. Dolgozz ki egy kezelhető ütemtervet és kövesd azt minden nap.

Kerüld a ruhák, ingek felpróbálását

Ó, az az ing és azok a nadrágok. Talán újra felvehetem ezeket. Próbáljuk fel őket. Dehogy! Ne! Pont ezt a fajta gondolkodásmódot kell elkerülni, mert ha újra felpróbálod őket, szinte biztos, hogy meggyőzöd magad a megtartás mellett. Óh felvehetném azt az inget egy különleges napra, eseményre – de az a nap soha nem fog eljönni legyünk őszinték! Emlékszel mikor viselted utoljára azt a ruhadarabot?  Nem?  Ideje, hogy menjen! Viszlát!

Azonnal szabadulj meg a felesleges  dolgoktól 

Miután elkezdtem a takarítást, külön zsákokba helyeztem a ruhaneműket, ágyneműket és párnákat. Kiraktam őket a folyosóra és ott vártak a sorsukra. Ha viszont sokáig kint hagyod a zsákokat a folyosón, ugyanúgy stresszelni fog és a kísértés is megmarad  arra, hogy meggondold magad. Szabadulj meg mindentől amilyen hamar csak lehet.

Ne a szemetesbe dobd, adományozz!

Fogadok, hogy a legtöbb ruha és lakástextil amelyet kiválogattál, tökéletesen jó állapotban van. Legalábbis ez volt a helyzet nálam. Ha a te dolgaid  is rendben vannak és tiszták, adományozd el őket. Vannak olyan alapítványok, amelyek alacsony jövedelmű családok számára gyűjtenek ruhákat és lakástextileket. A párnákat és takarókat akár állatvédő szervezeteknek is felajánlhatod. Hidd el hálásak lesznek érte. Adományozz bátran! Csak olyan holmit dobj a szemetesbe, ami valóban teljesen használhatatlan.

Rendezd át a szekrényt.

Miután kitakarítottad a szekrényt, rendezd át ruhatípusok vagy színek szerint. Ez segít abban, hogy észrevedd, ha van még olyan felesleges kék inged, csíkos pólód vagy kék farmered amit emberemlékezet óta nem használtál. Ha még mindig van többlet, tervezz egy második takarítási napot. Folytasd egészen addig, míg úgy nem érzed, hogy valóban csak azok a darabok vannak a szobádban, amire tényleg szükséged van és hasznosak számodra.

Bár nem vagyok megrögzött minimalista, úgy hiszem, hébe-hóba ideje elengedni az idő múlásával felhalmozott kacatokat. Lehelj új életet otthonodba, varázsold szellősebbé, frissebbé és jobbá a hálószobádat. Mikor kezdünk?

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-12
Ezek a 2020-as év legnépszerűbb növényei
Vajon kitalálod melyik növény 2020 legnépszerűbbje nemzetközi vonalon? Mutatunk pár újdonságot is.
2020-07-06
Keresed álmaid otthonát? Használd ki az az időt és készíts kívánságlistát.
Ha azt tervezted, hogy elköltözöl a vírus előtt és még mindig keresed álmaid otthonát akkor most érdemes egy kis időt szánni arra, hogy felmérd saját igényeidet. Mi az ami tetszik a mostani lakásodban és mi az ami nem.
2020-11-20
Caterina Moretti vulkanikus kőzetből faragott bútorok
Egyetlen darab vulkanikus kőzetből kifaragott bútordarab. Neked bejön?

Kapcsolódó cikkek

2020-11-23
5 tipp, hogyan dekoráljuk otthonunk szárított virágokkal
Milyen módszerek léteznek a szárított virággal való dekoráláshoz. Tudd meg az 5 tippet hogyan használhatod fel a szárított virágot!
2020-11-15
Belsőépítészeti alapismeretek - Dekoráció
Mi a különbség a lakberendező és a belsőépítész között? Ma a dekorációt vesszük alapul.
2020-11-09
Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban
Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
2020-11-06
10 lakberendezési ötlet szállodákból amit használhatsz a hálószobádban
Milyen szállodai lakberendezési trükköt tudsz alkalmazni otthon is? Rengeteg képpel!
2020-11-05
Kalap mint berendezési tárgy? #NationalHatDay
Hogyan használjuk a kalapot mint berendezési tárgyat? Mutatjuk!
2020-11-04
Hogyan rendezzük be az előszobát úgy mint egy profi
Hogyan teheted mutatóssá előszobádat? Mutatunk pár lépést amit ha betartassz nem fog csalódás érni.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.