barkácsolás

Felejtsd el az edzőtermet és égesd a kalóriákat az otthonod csinosításával!

Most kiderül mely barkácsmunkák égetik a legtöbb kalóriát.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ha arra törekszel, hogy a karantén alatt felkúszó felesleges kilóktól megszabadulj, az otthoni barkácsmunka lehet a megoldás. Itt vannak azok az elfoglaltságok amelyek a legtöbb kalóriát égetik el, így egyszerre tehetünk az egészségünkért és az otthonunk szépségéért is.

A MyJobQuote.co.uk nevű angol portál egy érdekes kísérlet keretében arra volt kíváncsi, hogy mely munkák égetik a legtöbb kalóriát. Egy Fitbit segítségével három férfit és három nőt követtek 15 napig, hogy megtudják melyek a legizzasztóbb tevékenységek.

Bútorok és polcok

Bár a polcok felhelyezése és a bútorok összeszerelése a legtöbb ember számára nehéz feladatnak tűnik, ezek mind alacsony intenzitású tartományba esnek. A polcok felhelyezése a férfiaknál óránként 291 kalóriát, a nőknél 249 kalóriát igényel. Hacsak nem épít könyvtárat az ember, ezek a feladatok ritkán vesznek igénybe 15-30 percnél többet.

Kertészkedés

A kertészkedést gyakran olyan mozgásformának nevezik, amelyet azok is nagy hatékonysággal végezhetnek, akik nem rajonganak az edzőteremért.  A különböző gödrök ásása, a komposzt zsákok mozgatása és a pázsit összegyűjtése komoly izomzatot épít, és óránként akár 337 kalóriát is elégethet.

Csiszolás

A csiszolásról kiderült, hogy a legtöbb kalóriát ez égeti el, a férfiak 456, a nők pedig 392 kalóriát használnak fel óránként. A csiszolás a legtöbb barkácsolási projekt elengedhetetlen része, függetlenül attól, hogy bútorokat vagy konyhai szekrényeket festünk át. Egy nagy bútor vagy étkészlet csiszolása néha akár fél napot is igénybe vehet, tehát abban biztosak lehetünk, hogy ”izzasztó” élményben lesz részünk.

Te fogsz élni a barkács fitness lehetőségeivel a héten? 🙂

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-08
Festés az évszakokhoz igazítva
Milyen festés projekteket indítsunk évszakok szerint. Mit szabad és mit nem.
2020-11-10
Milyen előnyei vannak ha egyszintes ház építésében gondolkodunk?
Miért érdemes egyszintes házat terveztetni? Milyen előnyei és hátrányai vannak az építkezésnek és persze megéri e befektetni.
2020-07-06
Keresed álmaid otthonát? Használd ki az az időt és készíts kívánságlistát.
Ha azt tervezted, hogy elköltözöl a vírus előtt és még mindig keresed álmaid otthonát akkor most érdemes egy kis időt szánni arra, hogy felmérd saját igényeidet. Mi az ami tetszik a mostani lakásodban és mi az ami nem.

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-01-28
Előtte - utána - Új kék konyha kis lakáshoz
Hogyan alakították át ezt a kis konyhát, hogy kitűnjön a nappaliból?
2021-01-08
Fenntartható építészet
Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venniük az építészeknek? Hogyan lehet a fenntarthatóságot előtérbe helyezni.
2020-12-08
Festés az évszakokhoz igazítva
Milyen festés projekteket indítsunk évszakok szerint. Mit szabad és mit nem.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.