Fenyhid-II.-40x70cm

Interjú Gerendás Paula festőművésszel

A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Gerendás Paula festőművésznőt szeretnénk bemutatni, aki a színek szakértője, és egy üzleti karriert hagyott a háta mögött azért, hogy most a szépséggel és az esztétikával foglalkozzon hivatásszerűen.

Köszönöm a bemutatkozási lehetőséget! Valóban a színek szakértőjének vallom magam, ehhez elég, ha megtekintünk pár alkotásomat, és világossá válik, hogy miért. 

Nos, én ahogy feleszméltem, folyamatosan alkottam valamit, 13 éves koromban pedig eldöntöttem, hogy festőművész leszek és elkezdtem nagyon intenzíven készülni erre a pályára. Felvételt nyertem a Török Pál utcai Képzőművészeti Gimnáziumba festő szakra, ahol Szkok Iván volt a mesterem. Ezután üzleti iskolákban tanultam tovább és az üzleti életben helyezkedtem el, értékesítési és marketing szakemberré képeztem magam. 

Folyamatosan alkottam és hoztam létre dolgokat. 4 évvel ezelőtt jött el az a pillanat, amióta lehetőségem van csak ezzel foglalkozni, és mindazt a tudást, amelyet megszereztem az üzleti életben, elkezdtem a saját márkám felépítésére alkalmazni. Számos egyéni és társas kiállításom volt azóta, itthon és külföldön is, többek között Belgiumban, Nagy-Britanniában, Prágában és Floridában. A képeimet egyre több országba viszik, gyűjtőim is vannak, akik vissza – visszatérnek egy-egy újabb alkotásért. 

Ez azt jelenti, hogy bebizonyosodott számodra, hogy jó döntés volt elhagyni az üzleti pályát? Tudsz érvényesülni alkotó művészként?

Abszolút! De hozzá kell tennem, hogy nem hagytam el az üzleti pályát, hiszen most a saját márkámat menedzselem, amit nagyon szeretek csinálni.

Milyen jellegű alkotásokat készítesz?

Azt tapasztalom, hogy az emberek “ki vannak éhezve” azokra az alkotásokra, amelyek tiszta, élénk színekkel készültek és “ábrázolnak valamit”. Sokan építkeznek-felújítanak és ha már ennyit áldoznak otthonukra, azt szeretnék, ha igényes, egyedi díszítő elemek egészítenék ki a bútorok, berendezés harmóniáját.

Azt is felismerték, hogy azok az esztétikus tárgyak, amelyek megmelengetik a szívüket minden alkalommal, amikor ránéznek, segítenek a környezetből jövő stressz ellensúlyozására. Otthonunk melegében a saját kis mikro-kozmoszunkban biztonságban vagyunk. 

Az én titkom az, hogy alkotásaim illenek a modern, letisztult enteriőrökhöz. Jellemző módon a közönség beleszeret és kéri a képeket, de jelentkeznek egyedi igényekkel is, amelyet szívesen megvalósítok számukra. Ilyenkor közösen alakítjuk ki a művet – méret, színvilág, stílus, téma tekintetében, – másrészt szívesen adok tanácsot a berendezéshez legjobban illő alkotás kiválasztásában. A megrendelő így egy “saját festményt” kap, amely az ő elképzelésének művészi formába öntése.

Mik a kedvenc témáid?

Nagy méretű mezők-rétek sorozatom nagyon népszerű, de további kedvenceim a tenger, a Balaton, a virágok, erdők. Szintén szoktam városképeket, portrét, figurális képeket is készíteni.

Milyen stílusban dolgozol?

Kedvenc stílusom az impresszionizmus, a romantika, a realizmus, ezek a stílusjegyek jellemzőek rám, de nagyon kedveltek azok az absztrakt műveim is, amelyekben történeteket, figurákat rejtek el. Sok élénk színt használok.

Ez tényleg inspirálónak hangzik! Köszönjük az interjút és további jó alkotást és sikereket kívánunk!

Köszönöm szépen!

Gerendás Paula munkáit itt találjuk:

Weboldal: https://gerendaspaula.com

Facebook: https://www.facebook.com/GerendasPaulaFestomuvesz

Instagram: https://www.instagram.com/gerendaspaula/

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-12
Ezek a 2020-as év legnépszerűbb növényei
Vajon kitalálod melyik növény 2020 legnépszerűbbje nemzetközi vonalon? Mutatunk pár újdonságot is.
2020-12-09
Laminált bútorlap fahulladékból - hogyan készül videóval
Milyen gépek szükségesek a bútorlap előállításához? Hogyan lesz faforgácsból bútorlap? Most kiderül.
2020-10-27
Hogyan varázsold be a nyarat az otthonodba
Hogyan csempészd be a nyarat az otthonodba? Mutatunk pár lakberendezési trükköt, hogy sikerüljön.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.