3D MODEL

Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 2.rész

Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ statisztikával.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Az előző részben bemutattuk, hogy az ingatlanpiacon miképpen értékelődtek fel a modern technológiák a pandémia idején. Különösképpen a 3D modellezésre való igény nőtt, és bár ez a cikksorozat az amerikai adatokat mutatja be, ne gondoljuk, hogy a magyar piacra ezek a trendek nem lesznek hatással. Az alábbiakban tovább elemezzük a piaci változásokat.

A távmunka hatása

„A távmunkára való áttérés felgyorsítja azt a tendenciát, hogy a drága nagyvárosokból, a járvány idején megfizethetőbb településekre vándorolnak az emberek, bár a járvány a vásárlók számára is kockázatosabbá teszi az utazást, hogy a potenciális ingatlanokat megtekintsék. ”- mondta a Redfin vezető közgazdásza, Daryl Fairweather.

„Akár országszerte, akár városszerte keresnek, a virtuális túrák segíthetnek a vásárlóknak abban, hogy  akár kikszűrjenek bizonyos otthonokat a személyes találkozás előtt, vagy ajánlatot tegyenek.” A Redfin nyár eleji felmérése alapján a lakásvásárlók közel fele azt mondta, hogy tettek már ajánlatot ingatlanra pusztán 3D modell alapján.

Az eladók növekvő bizalma

A 3D túra révén az eladók 83% -a úgy gondolja, hogy otthonuk nagyobb valószínűséggel kap ajánlatot látatatlanul, ami 11% -kos növekedést jelentett januárban. 

Azok az eladók, akik pusztán 3D-s bemutatója alapján nem fogadták volna el a pandémiát megelőzően vásárlási ajánlatot, most 64%-uk megtenné. A lakástulajdonosokhoz hasonlóan a vásárlók 87% -a úgy érezte, hogy a pontosság tekintetében a 3D virtuális túrák jobban visszaadják az ingatlanok sajátosságait mint pusztán a fényképek.

Egyéb előnyök

Egy további kutatás keretében megkérdezték az eladókat, hogy rangsorolják a 3D túrák legfontosabb előnyeit. Az eladók a két legfontosabb előnyként a komolyabb vásárlók vonzását (67%) és a házuk gyorsabb eladását (67%) jelölték meg, ezt követte a személyes látogatók számának csökkentése (41%), és magasabb áron történő értékesítés (39%). 

Amikor a vásárlókat kérdezték, hogy rangsorolják a 3D túrák legfőbb előnyeit, a legtöbben az otthon alaprajzának megtekintésének képességét (75%), majd a Dollhouse (babaház) nézetben a teljes ház elrendezésének megjelenítését (61%) és a helyiségek, falak, ajtók, ablakok stb. mérését (60%) említették mint a legfontosabb jellemzők. 

A 3D ingatlanok több előnyt kínálnak mint valaha

Májusban a TIME Magazin arról számolt be, hogy „bizonyos esetekben a vásárlók csak a szerződés aláírása után látogatnak el új otthonukba”, és „a világjárvány inkább arra kényszerítette a vásárlókat, hogy fontolják meg az ilyen típusú tranzakciókat”. Szeptemberben a New York Times cikkében azt olvashattuk, hogy „Open House halott”  azaz a 3D túrák „elengedhetetlenek az előszűréshez egy olyan időszakban, amikor a kínálat elárasztja a piacot, és a személyes megtekintések továbbra is kockázatosak”.

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-24
Gótikus építészet
Minden amit érdemes tudni a gótikus építészetről! Milyen stílusjegyeket hordoz magában?
2020-11-25
7 ok amiért a kis lakás a legjobb lakás
Miért érdemes városi környezetben a kisebb lakást választani? Milyen előnyei vannak ha kis lakásban élsz?
2020-03-02
Fővárosi ingatlanpiaci kitekintés
A piac csúcsán mindeddig a főváros állt, ahol évről évre garantált volt a közel 20%-os általános áremelkedés, azonban 2019 nyara óta fordulni látszik a trend. Piaci elemzések szerint a fővárosi piacon a nyár óta csökkenő kereslethez növekvő kínálat társul.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.