3D MODEL

Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 2.rész

Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ statisztikával.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Az előző részben bemutattuk, hogy az ingatlanpiacon miképpen értékelődtek fel a modern technológiák a pandémia idején. Különösképpen a 3D modellezésre való igény nőtt, és bár ez a cikksorozat az amerikai adatokat mutatja be, ne gondoljuk, hogy a magyar piacra ezek a trendek nem lesznek hatással. Az alábbiakban tovább elemezzük a piaci változásokat.

A távmunka hatása

„A távmunkára való áttérés felgyorsítja azt a tendenciát, hogy a drága nagyvárosokból, a járvány idején megfizethetőbb településekre vándorolnak az emberek, bár a járvány a vásárlók számára is kockázatosabbá teszi az utazást, hogy a potenciális ingatlanokat megtekintsék. ”- mondta a Redfin vezető közgazdásza, Daryl Fairweather.

„Akár országszerte, akár városszerte keresnek, a virtuális túrák segíthetnek a vásárlóknak abban, hogy  akár kikszűrjenek bizonyos otthonokat a személyes találkozás előtt, vagy ajánlatot tegyenek.” A Redfin nyár eleji felmérése alapján a lakásvásárlók közel fele azt mondta, hogy tettek már ajánlatot ingatlanra pusztán 3D modell alapján.

Az eladók növekvő bizalma

A 3D túra révén az eladók 83% -a úgy gondolja, hogy otthonuk nagyobb valószínűséggel kap ajánlatot látatatlanul, ami 11% -kos növekedést jelentett januárban. 

Azok az eladók, akik pusztán 3D-s bemutatója alapján nem fogadták volna el a pandémiát megelőzően vásárlási ajánlatot, most 64%-uk megtenné. A lakástulajdonosokhoz hasonlóan a vásárlók 87% -a úgy érezte, hogy a pontosság tekintetében a 3D virtuális túrák jobban visszaadják az ingatlanok sajátosságait mint pusztán a fényképek.

Egyéb előnyök

Egy további kutatás keretében megkérdezték az eladókat, hogy rangsorolják a 3D túrák legfontosabb előnyeit. Az eladók a két legfontosabb előnyként a komolyabb vásárlók vonzását (67%) és a házuk gyorsabb eladását (67%) jelölték meg, ezt követte a személyes látogatók számának csökkentése (41%), és magasabb áron történő értékesítés (39%). 

Amikor a vásárlókat kérdezték, hogy rangsorolják a 3D túrák legfőbb előnyeit, a legtöbben az otthon alaprajzának megtekintésének képességét (75%), majd a Dollhouse (babaház) nézetben a teljes ház elrendezésének megjelenítését (61%) és a helyiségek, falak, ajtók, ablakok stb. mérését (60%) említették mint a legfontosabb jellemzők. 

A 3D ingatlanok több előnyt kínálnak mint valaha

Májusban a TIME Magazin arról számolt be, hogy „bizonyos esetekben a vásárlók csak a szerződés aláírása után látogatnak el új otthonukba”, és „a világjárvány inkább arra kényszerítette a vásárlókat, hogy fontolják meg az ilyen típusú tranzakciókat”. Szeptemberben a New York Times cikkében azt olvashattuk, hogy „Open House halott”  azaz a 3D túrák „elengedhetetlenek az előszűréshez egy olyan időszakban, amikor a kínálat elárasztja a piacot, és a személyes megtekintések továbbra is kockázatosak”.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-06-03
Az adatok szerelmeseinek a 3D ingatlan túrákról
Mire számíthatsz ha 3D túrával együtt hirdetsz? Mit értünk el az elmúlt 6 hónapban? Mi várható az ingatlanpiacon?
2020-03-01
Hogyan tűnjünk ki a tömegből?
Hogyan tegyem vonzóvá a hirdetésemet? Hogyan juttassam el az ajánlatot a komoly érdeklődőkhöz? Hogyan érjem el, hogy valóban olyan embereknek mutassam meg a lakásomat / házamat, akik komoly szándékkal érkeztek? Ezekre a kérdésekre pedig egyetlen helyes válasz létezik: jó marketinggel!
2020-11-08
3D Ingatlan Érdekességek 5. rész - Szállodák
Fedezzük fel együtt a luxus szállodákat és járjuk körbe a 3D modell segítségével a nappalink kényelméből.

Kapcsolódó cikkek

2021-01-21
A zenebolt diadalmas visszatérése
Hogyan használja a 3D technológiát a lemezbolt? Mivel vonzza be a látogatókat? Nézz szét! 3D ingatlan cikksorozat következő része.
2021-01-08
Fenntartható építészet
Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venniük az építészeknek? Hogyan lehet a fenntarthatóságot előtérbe helyezni.
2021-01-05
A Saint-Léger Múzeum 3D-ben
Mai napon újból egy virtuális 3D bemutatót hoztunk el nektek a múzeumrajongók legnagyobb örömére. Tegyünk egy sétát a Saint-Léger Múzeumban.
2021-01-01
A zenei legendák otthona
Jimi Hendrix és George Frederic Handel is az otthonának hívta ezt Brook Street-en található házat Londonban. Nézz körül az ingatlanban 3D-ben!
2020-12-30
A legjobb társasjáték asztal otthonra
Szeretsz társasjátékozni? Akkor erre az asztalra szükséged lehet. Étkezőasztallá alakítható.
2020-12-29
Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 1.rész
Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.