3D MODEL

Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 1.rész

Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Tíz lakásvásárlóból nyolcan először a 3D túrák segítségével tájékozódnak az ingatlanokról biztonsági aggályokra hivatkozva. Az eladók 69%-a szerint 3D MODEL túrák már elengedhetetlen kellékei az értékesítésnek. 

A lakóingatlanok esetében a koronavírus kitörése óta gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált a 3D modellezés használata. Az elmúlt hét hónapban a lakástulajdonosoknak, a vevőknek és az ingatlanszakembereknek is be kellett tartaniuk azokat a korlátozásokat, amelyek sokszor megakadályozzák vagy megnehezítik a személyes ingatlanbemutatást, valamint meg kell küzdeniük a COVID-19 potenciális súlyosbodásának biztonsági kockázataival is.

A piacvezető Matterport tavaly januárban készített egy felmérést, hogy megismerje a vevők és az eladók preferenciáit a lakáshirdetések kapcsán. Megállapították, hogy a statikus fotók már nem elegendőek, és mind az eladók, mind a vásárlók túlnyomórészt inkább egy átfogóbb élményt preferálnak. Szeptemberben a Redfinnel, egy high-tech ingatlanközvetítővel együttműködve, 1000 amerikai lakásvásárlót és 1000 lakáseladót kérdeztek meg, hogy lássák, miként változtak szokások és az elvárások a világjárvány kezdete óta.

Mi változott?

Hét hónappal a világjárvány után a lakásvásárlók 78% -a azt állítja, hogy biztonsági szempontok miatt több eseteben az ingatlanok 3D túrákkal történő megtekintését választotta első körben. Az eladók is osztották ezeket az aggályokat, bár valamivel kisebb mértékben. Az idősebb lakástulajdonosok voltak azok akik a leginkább aggódnak a pandémia miatt. Az úgynevezett Baby Boomer generáció 59% -a számolt be arról, hogy az otthonukat látogatók számának csökkentése előnyt jelentett, szemben a X Generáció 40% -ával és a Milleniálisok  38% -ával.

Azon lakástulajdonosok – akik nem gondolták, hogy a 3D-s túrák szükségszerűek a COVID-19 világjárvány előtt – 69 százaléka most már úgy érzi, hogy megéri. Ez a fordulat különösen a külvárosokban és a kisvárosokban élőkre vonatkozott – a nem városi közösségekben élők 76%-a szerint ma a 3D túrák szükségszerűek, míg a pandémiát megelőzően csak 45% gondolta így.

A vásárlók valósághű virtuális élményre vágynak

Egy eladó ingatlanról az első benyomást legtöbbször annak az online hirdetéséből szerezzük.  Egy profin kivitelezett hirdetés jelentheti a különbséget a leendő vásárló figyelmének lekötése vagy elvesztése között. Míg a hirdetések szinte mindig tartalmaznak fényképeket, a vásárlók 78%-a aggódik attól, hogy azok vagy Photoshoppal retusáltak, vagy félrevezetőek lehetnek.

A szeptemberben megkérdezett vásárlók annyira magabiztosak voltak a 3D túrákkal kapcsolatban, hogy 71% azt mondta, hogy látatlanul vásárolna ingatlant, ami 16%-os növekedést jelent január óta. A vásárlók 82%-a pedig egyetértett abban, hogy a 3D-s túrák pontosabb képet adnak az otthonról, mint pusztán a fényképek. A Baby Boomerek mutatták a legnagyobb bizalmat, 91% jelezte, hogy így érez.

A következő részben megvizsgáljuk, hogy milyen egyéb előnyökkel nyújt a technológia. 

2. rész ide kattintva érhető el!

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-03-03
10 tipp arra, hogyan készítsd fel a lakásodat az eladásra
Ezért állítottunk össze 10 pontban egy olyan útmutató kiskönyvet, ami alapján a potenciális vásárló a 3D túra megtekintése után személyesen is meg akarja majd nézni a lakást.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2020-07-27
Új megközelítés az ingatlanértékesítésben – A Harmadik Út. (3. Rész)
Ingatlan staging és árstratégia. Ezekről lesz szó cikksorozatunk harmadik részében. Mért fontos az ingatlanmarketing?

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.