3D MODEL

Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 1.rész

Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Tíz lakásvásárlóból nyolcan először a 3D túrák segítségével tájékozódnak az ingatlanokról biztonsági aggályokra hivatkozva. Az eladók 69%-a szerint 3D MODEL túrák már elengedhetetlen kellékei az értékesítésnek. 

A lakóingatlanok esetében a koronavírus kitörése óta gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált a 3D modellezés használata. Az elmúlt hét hónapban a lakástulajdonosoknak, a vevőknek és az ingatlanszakembereknek is be kellett tartaniuk azokat a korlátozásokat, amelyek sokszor megakadályozzák vagy megnehezítik a személyes ingatlanbemutatást, valamint meg kell küzdeniük a COVID-19 potenciális súlyosbodásának biztonsági kockázataival is.

A piacvezető Matterport tavaly januárban készített egy felmérést, hogy megismerje a vevők és az eladók preferenciáit a lakáshirdetések kapcsán. Megállapították, hogy a statikus fotók már nem elegendőek, és mind az eladók, mind a vásárlók túlnyomórészt inkább egy átfogóbb élményt preferálnak. Szeptemberben a Redfinnel, egy high-tech ingatlanközvetítővel együttműködve, 1000 amerikai lakásvásárlót és 1000 lakáseladót kérdeztek meg, hogy lássák, miként változtak szokások és az elvárások a világjárvány kezdete óta.

Mi változott?

Hét hónappal a világjárvány után a lakásvásárlók 78% -a azt állítja, hogy biztonsági szempontok miatt több eseteben az ingatlanok 3D túrákkal történő megtekintését választotta első körben. Az eladók is osztották ezeket az aggályokat, bár valamivel kisebb mértékben. Az idősebb lakástulajdonosok voltak azok akik a leginkább aggódnak a pandémia miatt. Az úgynevezett Baby Boomer generáció 59% -a számolt be arról, hogy az otthonukat látogatók számának csökkentése előnyt jelentett, szemben a X Generáció 40% -ával és a Milleniálisok  38% -ával.

Azon lakástulajdonosok – akik nem gondolták, hogy a 3D-s túrák szükségszerűek a COVID-19 világjárvány előtt – 69 százaléka most már úgy érzi, hogy megéri. Ez a fordulat különösen a külvárosokban és a kisvárosokban élőkre vonatkozott – a nem városi közösségekben élők 76%-a szerint ma a 3D túrák szükségszerűek, míg a pandémiát megelőzően csak 45% gondolta így.

A vásárlók valósághű virtuális élményre vágynak

Egy eladó ingatlanról az első benyomást legtöbbször annak az online hirdetéséből szerezzük.  Egy profin kivitelezett hirdetés jelentheti a különbséget a leendő vásárló figyelmének lekötése vagy elvesztése között. Míg a hirdetések szinte mindig tartalmaznak fényképeket, a vásárlók 78%-a aggódik attól, hogy azok vagy Photoshoppal retusáltak, vagy félrevezetőek lehetnek.

A szeptemberben megkérdezett vásárlók annyira magabiztosak voltak a 3D túrákkal kapcsolatban, hogy 71% azt mondta, hogy látatlanul vásárolna ingatlant, ami 16%-os növekedést jelent január óta. A vásárlók 82%-a pedig egyetértett abban, hogy a 3D-s túrák pontosabb képet adnak az otthonról, mint pusztán a fényképek. A Baby Boomerek mutatták a legnagyobb bizalmat, 91% jelezte, hogy így érez.

A következő részben megvizsgáljuk, hogy milyen egyéb előnyökkel nyújt a technológia. 

2. rész ide kattintva érhető el!

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-01-08
Fenntartható építészet
Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venniük az építészeknek? Hogyan lehet a fenntarthatóságot előtérbe helyezni.
2020-09-11
Mi az Upciti.hu ingatlanmarketing szolgáltatás?
Mi az Upciti.hu ingatlanmarketing szolgáltatás? Így adod el a lakásod 2020-ban! Milyen Upciti csomagok közül választhatok? Legyél a saját ingatlanosod, spórold meg a jutalékot!
2021-01-21
A zenebolt diadalmas visszatérése
Hogyan használja a 3D technológiát a lemezbolt? Mivel vonzza be a látogatókat? Nézz szét! 3D ingatlan cikksorozat következő része.

Kapcsolódó cikkek

2021-01-21
A zenebolt diadalmas visszatérése
Hogyan használja a 3D technológiát a lemezbolt? Mivel vonzza be a látogatókat? Nézz szét! 3D ingatlan cikksorozat következő része.
2021-01-08
Fenntartható építészet
Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venniük az építészeknek? Hogyan lehet a fenntarthatóságot előtérbe helyezni.
2021-01-05
A Saint-Léger Múzeum 3D-ben
Mai napon újból egy virtuális 3D bemutatót hoztunk el nektek a múzeumrajongók legnagyobb örömére. Tegyünk egy sétát a Saint-Léger Múzeumban.
2021-01-01
A zenei legendák otthona
Jimi Hendrix és George Frederic Handel is az otthonának hívta ezt Brook Street-en található házat Londonban. Nézz körül az ingatlanban 3D-ben!
2020-12-31
Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 2.rész
Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ statisztikával.
2020-12-30
A legjobb társasjáték asztal otthonra
Szeretsz társasjátékozni? Akkor erre az asztalra szükséged lehet. Étkezőasztallá alakítható.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.