nappali kanapé nélkül

Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban

Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ha van egy kérdés, amelyet a belsőépítészek mindig feltesznek, az az, hogy hogyan kell berendezni egy kis alapterületű nappalit úgy, hogy az nagyobbnak tűnjön és hatékonyabban működjön. Az aggodalom érthető, hiszen a nappali minden otthonban, különösen a családos háztartásokban az egyik leggyakrabban használt helyiség, így természetes, hogy az emberek kényelmet akarnak teremteni anélkül, hogy az túlzsúfolttá válna.

A következő írásban számos nagyszerű ötletet gyűjtöttünk össze a kis nappali szobákhoz. Számos elemet és megoldást részletesen megvizsgálunk, hogy minél több információt nyújtsunk neked a nehezen kezelhető, kis terek megfelelő kihasználásához. Lássuk!

1. Fontold meg, hogy egyáltalán nincs kanapéd

Kezdjük egy nagyon egyszerű, ugyanakkor hatékony technikával. Annyira megszoktuk, hogy a nappaliba egyszerűen kötelező kanapét rakni, de ha egy kicsit kreatívabban gondolkodunk és székek vagy egyéb tárgyak mellett döntünk, akkor nagyban megnövelhetjük a térérzetet.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az egyes fotelek általában költséghatékonyabb megoldásnak bizonyulnak a nagyobb kanapékkal szemben. A belsőépítészek gyakran elkötelezettek a páratlan számú bútorok iránt, mivel így harmonikusabbnak, valamint kevésbé statikusnak és formálisnak tűnik az élettér. Éppen ezért attól függően, hogy hány tagja van a családnak,  próbáld elkerülni a páros számokat az azonos székekkel.

2. Ha kanapéra van szükség, válassz egy kis kanapés szettet

Ha mindenképpen kanapét szeretnél a nappaliban akkor kicsiben kell gondolkodni. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint a nagyobb tárgyak elterelhetik a szem figyelmét a szoba kisebb méreteiről, de egy valódi nappaliban, ahol az idő nagy részét töltjük majd az olyan kanapé szett, amely akár csak egy kicsit is túl nagy, hamarosan nyomasztóvá válhat. 

A belsőépítészek állítják, hogy a szabad fal kihasználása jó technika a kanapé méreteinek álcázásához és ha legalább 30 cm-t hagyunk a karok mindkét oldalán, akkor a bútorok tömörebbnek tűnnek, miközben természetes lehetőséget kínálnak a kiegészítő elemekre is. Ennek megfelelően a kanapé szélességével megegyező és a lábak alatt rögzített szőnyeg a tágasság illúzióját kelti.

3. A moduláris kanapék és bútorok jól működnek

Ha kicsi a nappalink és ráadásul az alaprajz is problémás, akkor több szempontból is bajban vagyunk a berendezés módját illetően. A szekcionált vagy moduláris darabok egyszerű, de hatékony módszert kínálnak arra, hogy az utolsó falatnyi alapterületet is a lehető legjobban tudjuk kihasználni.

A meggondolatlanul átalakított lakások, szűk sarkok és rosszul elhelyezett radiátorok esetében a moduláris bútorok fantasztikus befektetésnek számítanak, mivel alkalmazkodni és fejlődni tudnak a térrel. Ha valami túl nagynak vagy furcsának tűnik, később egyszerűen lebontható és átalakítható. 

4. Használjunk színeket a nagyobb térérzetért

Kevés kellemetlenebb dolog van egy lakberendező életében, mint egy keskeny nappali, különösen abban az esetben ha a tulajdonos az egyedi berendezési tárgyak segítségével szeretné kifejezni a személyiségét.  A nagyobb bútorokat a szoba végében elrendezve egy könnyen átlátható teret kapunk, ami jó alapot szolgáltat a további megoldások alkalmazásához. 

Mindenképpen használjunk semleges színeket, több szempontból is. Egyrészt a semleges színek friss, szellős tér érzetét keltik, valamint több teret adnak a kreativitásnak a berendezési tárgyakat tekintve. Amennyiben bátrak vagyunk, nyugodtan becsempészhetünk vibráló, vidám színeket is ha úgy gondoljuk ezzel javítjuk a komfortérzetet. 

5. Organikus elrendezés

Utolsó tanácsunk az, hogy gondolkodjunk organikusan a bútorok elrendezéséről . Ez alatt azt értjük, hogy határozzuk meg pontosan hol lenne az optimális helye az üléseknek, majd pedig a bútor megfelelő méretét és stílusát mielőtt a kiegészítőkkel foglalkozunk.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-04
Hogyan rendezzük be az előszobát úgy mint egy profi
Hogyan teheted mutatóssá előszobádat? Mutatunk pár lépést amit ha betartassz nem fog csalódás érni.
2020-11-14
Karantén ötletek: Tisztítsd meg a hálószobát
Használd ki a karanténban töltött időt és rendszerezd a dolgaidat. Mutatunk egy ötletet!
2020-11-20
Caterina Moretti vulkanikus kőzetből faragott bútorok
Egyetlen darab vulkanikus kőzetből kifaragott bútordarab. Neked bejön?

Kapcsolódó cikkek

2020-11-23
5 tipp, hogyan dekoráljuk otthonunk szárított virágokkal
Milyen módszerek léteznek a szárított virággal való dekoráláshoz. Tudd meg az 5 tippet hogyan használhatod fel a szárított virágot!
2020-11-20
Caterina Moretti vulkanikus kőzetből faragott bútorok
Egyetlen darab vulkanikus kőzetből kifaragott bútordarab. Neked bejön?
2020-11-17
A legkedveltebb nappaliban használt szín amely népszerűbb mint valaha
Milyen színeket érdemes választani a nappaliba, ha inkább a kiegészítőkre helyeznénk a hangsúlyt.
2020-11-15
Belsőépítészeti alapismeretek - Dekoráció
Mi a különbség a lakberendező és a belsőépítész között? Ma a dekorációt vesszük alapul.
2020-11-14
Karantén ötletek: Tisztítsd meg a hálószobát
Használd ki a karanténban töltött időt és rendszerezd a dolgaidat. Mutatunk egy ötletet!
2020-11-13
Ívelt kanapék
Minden amit az ívelt kanapékról tudni kell! Milyen lakberendezési trendek kapnak újból előre.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.