nappali kanapé nélkül

Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban

Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ha van egy kérdés, amelyet a belsőépítészek mindig feltesznek, az az, hogy hogyan kell berendezni egy kis alapterületű nappalit úgy, hogy az nagyobbnak tűnjön és hatékonyabban működjön. Az aggodalom érthető, hiszen a nappali minden otthonban, különösen a családos háztartásokban az egyik leggyakrabban használt helyiség, így természetes, hogy az emberek kényelmet akarnak teremteni anélkül, hogy az túlzsúfolttá válna.

A következő írásban számos nagyszerű ötletet gyűjtöttünk össze a kis nappali szobákhoz. Számos elemet és megoldást részletesen megvizsgálunk, hogy minél több információt nyújtsunk neked a nehezen kezelhető, kis terek megfelelő kihasználásához. Lássuk!

1. Fontold meg, hogy egyáltalán nincs kanapéd

Kezdjük egy nagyon egyszerű, ugyanakkor hatékony technikával. Annyira megszoktuk, hogy a nappaliba egyszerűen kötelező kanapét rakni, de ha egy kicsit kreatívabban gondolkodunk és székek vagy egyéb tárgyak mellett döntünk, akkor nagyban megnövelhetjük a térérzetet.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az egyes fotelek általában költséghatékonyabb megoldásnak bizonyulnak a nagyobb kanapékkal szemben. A belsőépítészek gyakran elkötelezettek a páratlan számú bútorok iránt, mivel így harmonikusabbnak, valamint kevésbé statikusnak és formálisnak tűnik az élettér. Éppen ezért attól függően, hogy hány tagja van a családnak,  próbáld elkerülni a páros számokat az azonos székekkel.

2. Ha kanapéra van szükség, válassz egy kis kanapés szettet

Ha mindenképpen kanapét szeretnél a nappaliban akkor kicsiben kell gondolkodni. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint a nagyobb tárgyak elterelhetik a szem figyelmét a szoba kisebb méreteiről, de egy valódi nappaliban, ahol az idő nagy részét töltjük majd az olyan kanapé szett, amely akár csak egy kicsit is túl nagy, hamarosan nyomasztóvá válhat. 

A belsőépítészek állítják, hogy a szabad fal kihasználása jó technika a kanapé méreteinek álcázásához és ha legalább 30 cm-t hagyunk a karok mindkét oldalán, akkor a bútorok tömörebbnek tűnnek, miközben természetes lehetőséget kínálnak a kiegészítő elemekre is. Ennek megfelelően a kanapé szélességével megegyező és a lábak alatt rögzített szőnyeg a tágasság illúzióját kelti.

3. A moduláris kanapék és bútorok jól működnek

Ha kicsi a nappalink és ráadásul az alaprajz is problémás, akkor több szempontból is bajban vagyunk a berendezés módját illetően. A szekcionált vagy moduláris darabok egyszerű, de hatékony módszert kínálnak arra, hogy az utolsó falatnyi alapterületet is a lehető legjobban tudjuk kihasználni.

A meggondolatlanul átalakított lakások, szűk sarkok és rosszul elhelyezett radiátorok esetében a moduláris bútorok fantasztikus befektetésnek számítanak, mivel alkalmazkodni és fejlődni tudnak a térrel. Ha valami túl nagynak vagy furcsának tűnik, később egyszerűen lebontható és átalakítható. 

4. Használjunk színeket a nagyobb térérzetért

Kevés kellemetlenebb dolog van egy lakberendező életében, mint egy keskeny nappali, különösen abban az esetben ha a tulajdonos az egyedi berendezési tárgyak segítségével szeretné kifejezni a személyiségét.  A nagyobb bútorokat a szoba végében elrendezve egy könnyen átlátható teret kapunk, ami jó alapot szolgáltat a további megoldások alkalmazásához. 

Mindenképpen használjunk semleges színeket, több szempontból is. Egyrészt a semleges színek friss, szellős tér érzetét keltik, valamint több teret adnak a kreativitásnak a berendezési tárgyakat tekintve. Amennyiben bátrak vagyunk, nyugodtan becsempészhetünk vibráló, vidám színeket is ha úgy gondoljuk ezzel javítjuk a komfortérzetet. 

5. Organikus elrendezés

Utolsó tanácsunk az, hogy gondolkodjunk organikusan a bútorok elrendezéséről . Ez alatt azt értjük, hogy határozzuk meg pontosan hol lenne az optimális helye az üléseknek, majd pedig a bútor megfelelő méretét és stílusát mielőtt a kiegészítőkkel foglalkozunk.

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-11
Art Deco - design mozgalomból design trend
Art Deco történelem. Hogyan tér vissza újból a 80-as évek után a lakberendezésben? Trend vagy mozgalom?
2020-11-02
Hogyan rendezd be a polcokat? Videóval
5 gyors tipp arra hogyan rendezd be a polcod amit bármikor követhetsz.
2020-07-06
Keresed álmaid otthonát? Használd ki az az időt és készíts kívánságlistát.
Ha azt tervezted, hogy elköltözöl a vírus előtt és még mindig keresed álmaid otthonát akkor most érdemes egy kis időt szánni arra, hogy felmérd saját igényeidet. Mi az ami tetszik a mostani lakásodban és mi az ami nem.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.