riasztó rendszer

Hatékony vagyonvédelem, kényelmes otthon

A riasztó manapság alapfelszerelés. Milyen rendszereket ismerünk? Hogyan tudhatjuk vagyonunkat biztonságban? Hogyan védekezzünk hatékonyan?
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

A mai ingatlanokban már alapfelszereltségnek számít a „riasztó” vagy ahogy hivatalosan nevezzük, elektronikus behatolásjelző rendszer. Sokak elméjében a riasztó rendszer, a ház „szégyenfoltja”, aminek a megsárgult nyomógombos kezelőjét dugdosni kell a vendégek elől, mert egy olcsó műanyag kezelőpanel, semmi esztétika nincs benne. Szerencsére erre a gyártók is rájöttek, és előnyükre fordították, ma már a tabletes, érintőképernyős, 5-7-10 colos kezelő panelek elérhetőek, könnyen a lakásunk ékkövei is lehetnek, mindamellett, hogy védi az értékeinket, egyszerűbb házvezérléseket is minden gond nélkül végre tudnak hajtani, még az alap rendszerek is. 

Biztonság, felügyelet, távoli elérhetőség

Magát a lakás felügyeletét, védelmét, továbbra is a mozgás, nyitás és egyéb érzékelők végzik, ők jelzik az illetéktelen mozgás tényét, a központ feldolgozza a beérkező információkat, és a telepítő által meghatározott módon beavatkozik, indítja a szirénát, hívja a távfelügyeletet, értesíti a tulajdonost. Egy felügyelet nélküli riasztó mondhatni csak annyit ér, hogy szirénázik önmagában, mi nem fogunk róla tudni, hogy bármi is történt, maximum a szomszédoktól, amikor már felhívnak őrjöngve, hogy fél órája megy a szirénázás.

Tartsuk kézben a rendszerünket

Az egyik leghatékonyabb és legrégebbi átjelzési módszer a távfelügyelet, egy diszpécser központba érkezik be az összes jelzés, ők értesítenek minket, és kiküldik a járőrt is, hogy körbe nézzen, manapság egyre drágább a díja, de cserébe állandó a felügyelet. Saját magunkra is bízhatjuk a felügyeletet, ekkor egy GSM modult kell beépíteni a rendszerbe, és a riasztó a mi telefonunkra jelzi a riasztást, igaz, ha az ország másik felében vagyunk, nem sokat érünk vele, de legalább tudunk intézkedni. A legújabb és egyben a leghatékonyabb technika az IP modul beépítése, ezzel teljes szintű rendszer felügyeletet kapunk, mobil telefonos applikáció segítségével, ugyanazt tudjuk vele csinálni, mintha otthon, a kezelőpanel előtt állnánk. Távolról tudunk élesíteni és hatástalanítani, kizárhatunk meghibásodott zónákat, lekérdezhetjük a naplót, egyszóval teljes hozzáférést kapunk a világ bármely pontjáról, minden riasztást, hibajelzést azonnal megkapunk értesítés formájában.

Egy rendszerből mindent

Nagyon sok egyéb, kényelmi funkciót is tudunk vezérelni az applikáció segítségével, hogy az egyik leggyakoribb témát említsem, kapumozgatás, igen, a riasztó tud vezérelni bármilyen kerti vagy garázskaput, ha ki van építve a vezérlés, máris egy távirányítóval kevesebb. De akár összetett vezérléseket is tudunk csinálni, például, ha riasztás van, az összes kültéri lámpát felkapcsolja, így jobban lehet tájékozódni a sötétben, és felhívja a figyelmet magára a ház is, de akár a redőnyöket is vezérelhetjük, egyszóval tényleg bármit, amit mi is elektromosan kapcsolnánk, azt tudjuk innen is, a lehetőség határtalan.

Sokáig minket fog szolgálni

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy jó riasztó rendszert csak egyszer kell megvenni, cserébe 15 évig minket fog szolgálni, sok tulajdonost elrettent a telepítési ár, de egy betöréshez képest, ahol 2-3-4-5 milliós kár keletkezik minimum, arányában sokkal olcsóbb egy megbízható riasztó rendszer. Az összes Magyarországon forgalmazott eszközre ajánlott a MABISZ minősítés, amit a magyar biztosítók szövetsége ad ki minden vagyonvédelmi eszközre, így a lakás biztosításunk díja is kedvezőbb lesz, hiszen a kockázati besorolásunk csökken. Sokkal egyszerűbb a riasztó szerelés egy átlagos lakásnál, ha már az építésnél kiépítésre kerül az érzékelők, modulok védőcsövezése, kábelezése, hiszen festés után már csak a végleges helyére kell szerelni mindent, ami nem jár porral. Minden esetben még az építésnél érdemes biztonságtechnikai szakember tanácsát kikérni, hiszen nagyon sok esetben lemaradnak dolgok, ha azt a villanyszerelőre bízzuk, elég gyakori, hogy a kültéri hang- és fényjelző lemarad például. Ne feledjük a riasztó rendszer egy elektronikus védelmi rendszer, ami egy jelző rendszer, hamis biztonságérzetet is adhat a felhasználónak, de valójában nem véd minket fizikailag, érdemes a mechanikus védelemről is gondoskodni, több pontos bejárati ajtó, rács, biztonsági fólia és egyéb védelmi eszköz is ajánlott, hogy ne legyen olyan könnyű már a behatolás sem. A legfontosabb feladata ennek a rendszernek, hogy a tolvajoknak ne legyen idejük órákat eltölteni a lakásunkban, az értékeink után kutatva, hanem azonnal is vizuális jelzést adjon az illetéktelen bent tartózkodásról.

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-09-02
Miért jó ha éttermedet vagy rendezvényközpontodat 3D-ben is bemutatod?
10 pontban arról miért fontos a 3D jelenlét. Hogyan tudod kihasználni?
2020-12-30
A legjobb társasjáték asztal otthonra
Szeretsz társasjátékozni? Akkor erre az asztalra szükséged lehet. Étkezőasztallá alakítható.
2020-12-15
Így adtam el a lakásomat önállóan 1 hét alatt lakberendezőként. A kulcsszó: ingatlanmarketing.
Hogyan lettem a saját magam ingatlanosa és spóroltam jutalékot az eladás során.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.