fenntartható építészet

Fenntartható építészet

Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venniük az építészeknek? Hogyan lehet a fenntarthatóságot előtérbe helyezni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

A fenntartható építészet egy általános kifejezés olyan megoldásokra utal, amelyeket az emberiség környezetre gyakorolt ​​hatásának korlátozására terveztek. A modern építkezés környezetbarát megközelítése magában foglalja a tervezési és kivitelezési folyamat minden szempontját, beleértve az építőanyagok megválasztását; fűtési, hűtési, vízvezeték-, hulladék- és szellőztető rendszerek tervezését és kivitelezését, valamint az épület környezetbe integrálását is.

A fenntarthatóság a kortárs építészet fontos elemévé vált. A környezeti normák, mint például a BREEAM vagy a LEED, megfelelő iránymutatásokat kínálnak a fenntartható építéshez, és a felelős építészek mindenhol arra törekszenek, hogy megszerezzék ezeket a világszerte elismert minősítéseket. A tudás és a tudatosság azonban minden fejlődés ellenére még mindig inkább kivétel, mint szabály.

A fenntartható építészet jellemzői

A fenntarthatóság összességében az emberi környezeti hatások csökkentésére összpontosít. Nézzük a legfontosabb elemeket:

  • A pazarló energiafogyasztás korlátozása megújuló energiaforrások, például napelemek, természetes fűtési, hűtési és szellőztetési rendszerek használatáva.
  • Vízvisszaforgató rendszerek alkalmazása, mint például az esővíz gyűjtése és a szürke víz újrahasznosítása.
  • Zöldtetők és falak kialakítása a természetes hűtésért, valamint a bent dolgozó,élő emberek egészségéért és jólétéért.
  • Megújuló anyagok használata, például bambusz, kender, parafa, len és szója.
  • A hagyományos anyagok, mint például a beton, fenntartható alternatívákkal, például kenderből, mészből és vízből készült kenderbetonnal vagy hagyományos műanyagokkal való felváltása, vagy algákból készült innovatív bioműanyagokkal.
  • Újrahasznosított és felújított anyagok használata.
  • Természetes anyagokból készült, könnyen lebontható, újrafeldolgozható vagy újrahasznosítható adaptív, moduláris terek tervezése.
  • Kis házak, mikrolakások és más kis építmények fejlesztése, amelyek segítenek a fenntarthatóbb lakhatás iránti vágyat kielégíteni, és kevesebb energiát fogyasztani.
  • Alternatív lakhatási megoldások, mint például újrahasznosított szállító konténerekből épített létesítmények és lakóházak építése.

Több fenntartható épület építése létfontosságú a szén-dioxid kibocsátás csökkentésében és az erőforrás-hatékonyság növelésében. Európa épületeinek zöldebbé tétele háromszoros előnnyel jár, a Föld, annak lakói, és a gazdaság szempontjából egyaránt. Amennyiben te is tudatosabban szeretnél építkezni, a fenti lista kiváló kiindulási alapot jelenthet. 

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2020-08-03
Hogyan szerezz új vevőket a 3D modellel
Az 3D ingatlan és ingatlanmarketing mellett megjelent az kizárólag üzleteknek szóló csomagunk. Erről írt Milán a Minneren.
2020-11-27
Selena Gomez Kaliforniai luxusbirtoka 3D-ben
Kíváncsi vagy hol élt Serena Gomez? Nézz szét virtuálisan a luxusbirtokon! 3D ingatlan sztárlakások cikksorozat.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.