Upciti ingatlan hír

Egyedül adom el az ingatlanomat, méghozzá érintésmentesen, 3D bejárással

A jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet előrébb hozta a virtuális ingatlan bejárás technológia felfutását. Ez a technológia most igazán felértékelődik mind az ingatlan eladók, mind a vevők oldalán.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

A jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet előrébb hozta a virtuális ingatlan bejárás technológia felfutását. Már eddig is biztosan találkozhattál olyannal, hogy mintha a Google Térképen lépkednél egy utcán, csak éppen azt az ingatlanban belül teszed. Máris érintésmentes lett igaz? Vagyis nem kell jönnie a vevőnek megnézni az ingatlant, már előre láthatja virtuálisan, és csak akkor jön ha már ténylegesen érdeklődő. De mégsem egy 2D-s képet lát. Ez a technológia most igazán felértékelődik mind az ingatlan eladók, mind a vevők oldalán.

3d upciti ingatlan bejárás
3D upciti ingatlan bejárás

Ingatlan piac 2020-ban

A március-május közötti kijárási korlátozások az ingatlanpiacot is lefékezték. A vásárlók is kicsit hátrébb léptek, az eladók sem szívesen engedtek be bárkit a lakásba, az ingatlanosoknál pedig történtek leépítések is. Friss adatok szerint április végére az év eleji 150 000-ről 330 000 -re ugrott a munkanélküliek száma, sokan elveszítették az állásukat, a gazdaságban még nem látni tisztán milyen károk keletkeztek, túl friss a helyzet. Közben az Airbnb és rövid távú lakáskiadás teljesen megszűnt, aminek hatására így rengeteg ingatlant jelent a piacon, akár albérlet piacot nézzük, akár már most látni megjelentek eladó lakásként is a hirdetésekben. Több mint tízezer ingatlanról van szó.
A korlátozások miatt az ingatlan mutatások száma drasztikusan csökkent, és ezen bár javított a feloldás, a visszafogottság érthető.

  • Az ingatlanpiac nagyon bizonytalan.
  • Több helyen hallani, hogy a vevők alkudni szeretnének.
  • Kevés az ingatlan mutatások száma.
  • Ingatlan.com legfrissebb felméréséből kiderül, hogy többségében most az eladók élethelyzetbeli változás miatt adják el ingatlanjukat, a befektetők még nem öntötték el a piacot ingatlanjaikkal – forrás: VG.hu
  • Budapesten akár 30 százalékos, megyeszékhelyeken akár 15 százalékos visszaesés is előfordulhat, mely esetén a használt lakások árszínvonala a 2017-es szintre térne vissza. – G7
  • Az emberek az elmúlt 2 hónapban lelkesen próbálgatták és használták a digitális megoldásokat, így egyre többen érdeklődnek a virtuális, 3D-s bejárás iránt.

3D-ben az ingatlanok – Virtuális ingatlan bemutatás

Biztosan láttad már a Google Térképen az utcakép funkciót, amikor te magad lépkedhetsz az utcán. Nos a 3D ingatlan bejárás ugyanilyen, csak ott az ingatlanon belül készítenek „felvételt”. A hazai Upciti vállalkozás élményalapú ingatlan eladással foglalkozik. Ingatlan eladóknak nyújtanak olyan szolgáltatást, hogy 3D virtuális modellt készít az ingatlanról. A Matterport technológiát használják, ami az egyik legjobb ezen a területen, mert milliméter pontossággal képes a teret feltérképezni és abból olyan látványos megoldást kreálni, hogy a vevő úgy látja az ingatlant, mintha ott lenne. Hosszabban is nézheti, elemezheti, mintha képen látná, vagy személyesen élőben.

Én is érintésmentesen akarom eladni az ingatlanomat, vagyis minimális érintkezéssel!

Aki egy ilyen ingatlant megnéz, azt nem felejti el!

Néhány példát itt találsz.

Upciti 3D ingatlan Budapest
Upciti 3D ingatlan Budapest

Én mind a mai napig marketinggel és értékesítéssel is foglalkozom, és látom azt, hogy igenis szükség van arra, hogy emlékezetesek legyünk. Áruljunk akár terméket, akár egy ingatlant. Legutóbb egy ismerősöm Facebook posztjánál láttam, hogy kiírta itt van 3D-ben az eladó lakásom, járd körbe és jelentkezz! Amikor láttam a kiírását azonnal eszembe jutott, hogy ez már egy akkora pluszt ad egy ingatlan eladásánál, hogy nehéz vele egy képes hirdetéssel vetekedni. És még ha utána a vásárló élőben is meg akarja nézni a lakást, akkor is már az újbóli megtekintésnél előjönnek az „emlékek” sokkal jobban magáénak érzi. Sőt még utána is újra és újra bejárhatja 3D-ben, mintha ott lenne. Nagy értékű ingatlannál ez még hatványozottabban igaz, megkönnyíti az ingatlan értékesítést.

Az egyik nehézség most, hogy az Ingatlan.com nem engedi a 3D ingatlanok megjelenítését a magánszemélyeknek, pedig ez egy óriási lehetőség. Ebben tud segíteni az Upciti csapata, mert így ők ingatlanosként vannak jelen az ilyen platformokon is, na és persze a 3D felvételek is kellenek! Nézzük is hogyan!

Irány a 3D technológia! 3D MODEL bejárás az Upciti segítségével. Kattints ide!

A teljes cikk eredetiben a Minner oldalán jelent meg.

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-07-13
Új megközelítés az ingatlanértékesítésben - a harmadik út. (2. Rész)
Miért használunk 3D modelleket az ingatlanértékesítében? Hogyan írd meg jól ingatlanod hirdetési szövegét? Cikksorozatunk ezen részében ezt a két témát vesszük elő.
2020-11-03
3D Ingatlan Érdekességek 4. rész - Szállodák
Folytatjuk szállodákat bemutató sorozatunkat. Fedezd fel a világot a nappalid kényelméből! 4. rész
2020-10-29
3D Ingatlan Érdekességek 3. rész - Szállodák
Mai napon bemutatunk pár luxusszállodát a világ különböző pontjairól. Fedezd fel a világot a nappalid kényelméből! 3. rész

Kapcsolódó cikkek

2020-11-27
Selena Gomez Kaliforniai luxusbirtoka 3D-ben
Kíváncsi vagy hol élt Serena Gomez? Nézz szét virtuálisan a luxusbirtokon! 3D ingatlan sztárlakások cikksorozat.
2020-08-03
Hogyan szerezz új vevőket a 3D modellel
Az 3D ingatlan és ingatlanmarketing mellett megjelent az kizárólag üzleteknek szóló csomagunk. Erről írt Milán a Minneren.
2020-07-27
Új megközelítés az ingatlanértékesítésben – A Harmadik Út. (3. Rész)
Ingatlan staging és árstratégia. Ezekről lesz szó cikksorozatunk harmadik részében. Mért fontos az ingatlanmarketing?
2020-07-13
Új megközelítés az ingatlanértékesítésben - a harmadik út. (2. Rész)
Miért használunk 3D modelleket az ingatlanértékesítében? Hogyan írd meg jól ingatlanod hirdetési szövegét? Cikksorozatunk ezen részében ezt a két témát vesszük elő.
2020-06-22
Új megközelítés az ingatlanértékesítésben - a harmadik út
Ha valaki eddig ingatlan eladásra adta a fejét, két, klasszikus forgatókönyv közül választhatott. Ingatlanközvetítők és önálló értékesítés. Vajon létezik alternatíva?
2020-06-20
Ingatlanpiac változása 2020, 3D virtuális ingatlanbejárás technológia [podcast]
Tudtad, hogy már tavaly csökkent az ingatlan tranzakciók száma? Érdekes változások lesznek a piacon, és azt is látjuk, hogy mindenki mást mond. Milyen új technológiák jelentek meg hogy hatásosan hirdess? Erről beszélgettünk Mándó Milánnal a Minnertől.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.