Upciti ingatlan hír

Egyedül adom el az ingatlanomat, méghozzá érintésmentesen, 3D bejárással

A jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet előrébb hozta a virtuális ingatlan bejárás technológia felfutását. Ez a technológia most igazán felértékelődik mind az ingatlan eladók, mind a vevők oldalán.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

A jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet előrébb hozta a virtuális ingatlan bejárás technológia felfutását. Már eddig is biztosan találkozhattál olyannal, hogy mintha a Google Térképen lépkednél egy utcán, csak éppen azt az ingatlanban belül teszed. Máris érintésmentes lett igaz? Vagyis nem kell jönnie a vevőnek megnézni az ingatlant, már előre láthatja virtuálisan, és csak akkor jön ha már ténylegesen érdeklődő. De mégsem egy 2D-s képet lát. Ez a technológia most igazán felértékelődik mind az ingatlan eladók, mind a vevők oldalán.

3d upciti ingatlan bejárás
3D upciti ingatlan bejárás

Ingatlan piac 2020-ban

A március-május közötti kijárási korlátozások az ingatlanpiacot is lefékezték. A vásárlók is kicsit hátrébb léptek, az eladók sem szívesen engedtek be bárkit a lakásba, az ingatlanosoknál pedig történtek leépítések is. Friss adatok szerint április végére az év eleji 150 000-ről 330 000 -re ugrott a munkanélküliek száma, sokan elveszítették az állásukat, a gazdaságban még nem látni tisztán milyen károk keletkeztek, túl friss a helyzet. Közben az Airbnb és rövid távú lakáskiadás teljesen megszűnt, aminek hatására így rengeteg ingatlant jelent a piacon, akár albérlet piacot nézzük, akár már most látni megjelentek eladó lakásként is a hirdetésekben. Több mint tízezer ingatlanról van szó.
A korlátozások miatt az ingatlan mutatások száma drasztikusan csökkent, és ezen bár javított a feloldás, a visszafogottság érthető.

  • Az ingatlanpiac nagyon bizonytalan.
  • Több helyen hallani, hogy a vevők alkudni szeretnének.
  • Kevés az ingatlan mutatások száma.
  • Ingatlan.com legfrissebb felméréséből kiderül, hogy többségében most az eladók élethelyzetbeli változás miatt adják el ingatlanjukat, a befektetők még nem öntötték el a piacot ingatlanjaikkal – forrás: VG.hu
  • Budapesten akár 30 százalékos, megyeszékhelyeken akár 15 százalékos visszaesés is előfordulhat, mely esetén a használt lakások árszínvonala a 2017-es szintre térne vissza. – G7
  • Az emberek az elmúlt 2 hónapban lelkesen próbálgatták és használták a digitális megoldásokat, így egyre többen érdeklődnek a virtuális, 3D-s bejárás iránt.

3D-ben az ingatlanok – Virtuális ingatlan bemutatás

Biztosan láttad már a Google Térképen az utcakép funkciót, amikor te magad lépkedhetsz az utcán. Nos a 3D ingatlan bejárás ugyanilyen, csak ott az ingatlanon belül készítenek „felvételt”. A hazai Upciti vállalkozás élményalapú ingatlan eladással foglalkozik. Ingatlan eladóknak nyújtanak olyan szolgáltatást, hogy 3D virtuális modellt készít az ingatlanról. A Matterport technológiát használják, ami az egyik legjobb ezen a területen, mert milliméter pontossággal képes a teret feltérképezni és abból olyan látványos megoldást kreálni, hogy a vevő úgy látja az ingatlant, mintha ott lenne. Hosszabban is nézheti, elemezheti, mintha képen látná, vagy személyesen élőben.

Én is érintésmentesen akarom eladni az ingatlanomat, vagyis minimális érintkezéssel!

Aki egy ilyen ingatlant megnéz, azt nem felejti el!

Néhány példát itt találsz.

Upciti 3D ingatlan Budapest
Upciti 3D ingatlan Budapest

Én mind a mai napig marketinggel és értékesítéssel is foglalkozom, és látom azt, hogy igenis szükség van arra, hogy emlékezetesek legyünk. Áruljunk akár terméket, akár egy ingatlant. Legutóbb egy ismerősöm Facebook posztjánál láttam, hogy kiírta itt van 3D-ben az eladó lakásom, járd körbe és jelentkezz! Amikor láttam a kiírását azonnal eszembe jutott, hogy ez már egy akkora pluszt ad egy ingatlan eladásánál, hogy nehéz vele egy képes hirdetéssel vetekedni. És még ha utána a vásárló élőben is meg akarja nézni a lakást, akkor is már az újbóli megtekintésnél előjönnek az „emlékek” sokkal jobban magáénak érzi. Sőt még utána is újra és újra bejárhatja 3D-ben, mintha ott lenne. Nagy értékű ingatlannál ez még hatványozottabban igaz, megkönnyíti az ingatlan értékesítést.

Az egyik nehézség most, hogy az Ingatlan.com nem engedi a 3D ingatlanok megjelenítését a magánszemélyeknek, pedig ez egy óriási lehetőség. Ebben tud segíteni az Upciti csapata, mert így ők ingatlanosként vannak jelen az ilyen platformokon is, na és persze a 3D felvételek is kellenek! Nézzük is hogyan!

Irány a 3D technológia! 3D MODEL bejárás az Upciti segítségével. Kattints ide!

A teljes cikk eredetiben a Minner oldalán jelent meg.

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-05-14
Hogyan használd a Matterport 3D túrát? Avagy hogyan tegyük élménnyé az ingatlanügyeket az Upciti-vel
A célunk, hogy az ingatlanpiacon a virtuális bejárás sztenderdé váljon, nem csak járvány idején. Ezt elősegítve készítettünk egy videót arról, hogy lásd, milyen lehetőségek is vannak a Matterportban.
2020-06-03
Az adatok szerelmeseinek a 3D ingatlan túrákról
Mire számíthatsz ha 3D túrával együtt hirdetsz? Mit értünk el az elmúlt 6 hónapban? Mi várható az ingatlanpiacon?
2020-06-08
5 ok, hogy miért nem tudod eladni a lakásod
A legtöbbünknél egy ingatlan értékesítése komoly érzelmi energiákat emészt fel. Ez a fajta kötődés sokszor pont az imént említett érzelmi elköteleződés miatt akár a legnagyobb ellenségünkké válhat abban az esetben, ha eladásra kerül a sor. Nézzük a leggyakoribb hibákat amiket megfelelő odafigyeléssel te is elkerülhetsz.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.