szobanoveny

Az 5 legnépszerűbb szobanövény 2021-ben

Hamarosan itt a tavasz. Milyen szobanövényeket érdemes beszereznünk ha trendik és praktikusak akarunk lenni? Kiderül.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

A szobanövények népszerűsége úgy tűnik idén sem halványul. Milyen növényeket érdemes vásárolni idén ha fel akarjuk dobni az otthonunkat egy kis természetességgel? “A 2021-es népszerűségi listán olyan nagy leveles növények fognak dominálni, mint a Philodendrons és az Alocasias” – mondja Sean Dollinger, a PlantX alapítója. “Azt is várjuk, hogy a függő növények, mint a Linear Hoya és a Hanging Hearts, újra visszatérnek.”

Ha már vannak ilyen növények az otthonodban, akkor se aggódj – számos más felkapott fajtát adhatsz a gyűjteményéhez. Nézd meg, hogy a szakemberek szerint melyik öt szobanövény fajta lesz az év legnépszerűbb növény.

5. Lándzsás zebralevél

“A lándzsás zebralevélnek 2021-ben jött el végre az ideje.” – mondja Megan George kreatív igazgató és vezető készítő, a Zen Succulent munkatársa. “Mély lila aljzatú mintás lombja még a legegyszerűbb edényekben is gyönyörűen kiemelkedik.”

pinterest

A Zebralevél kiváló választás a kezdők számára is. “Ez a növény megmondja, mire van szüksége” – folytatja a George. “Amikor levelei lecsüngenek, adjunk neki szűrt vizet!” A szakember szerint a szűrt víz használata kötelező. A fajta kifejezetten érzékeny az erősen klórozott vízre, ami miatt a levelek megbarnulhatnak a széleken. 

4. Botpálma

James McCann, a Plants.com vezetője azt mondja, hogy a botpálma határozottan szerepel a “kötelező” növények listáján 2021-ben. A pálma azonnal az online növény-kiskereskedelem egyik legnépszerűbb fajtájává vált, amikor 2020 őszén bemutatták. “Az emberek imádják a nagyméretű szobanövényeket” – mondja McCann. Ezek a fajták hamar fókuszponttá válnak bármilyen helyiségben. 

pinterest

A Botpálma eredetileg Kínában honos. A növényt viszonylag könnyű nevelni akár beltérben is, amennyiben a közvetlen és bőséges napfény biztosított. A legtöbb pálmához hasonlóan a magas páratartalmat és a nedvességet részesíti előnyben, és szabálytalan öntözéssel, száraz levegővel könnyen bebarnulhat.

3. Pöttyös begónia 

“2021-ben a díszes lombozatok állnak a középpontban” – mondja Jim Wood, a Bonide Products menedzsere. Jim szerint idén különösen a begóniák népszerűsége fog meredeken emelkedni.

pinterest

Noha több begónia fajtát is viszonylag könnyű megtalálni a nagyobb kertészetekben, a pöttyös begónia házi növények szerelmeseinek is igazi kuriózum. A fajta egyedülálló ezüstfoltos levelekkel és piros alsó oldalakkal rendelkezik, ami kétségtelenül feltűnő megjelenést biztosít. A begóniákat általában könnyű gondozni. Kedvelik a közvetett fényt, és a jó minőségű, vízáteresztő talajt. 

2. Elefántfül  

“Idén az elefántfül helyettesíti a fikuszt, mint a legnépszerűbb nagy szobanövényt” – mondja Katrina Froelich, a Lively Root marketing- és közönségkapcsolati szakembere.

pinterest

Az elefántfülek a nagy levelük és magasságuk miatt igen népszerűek a tájépítészek körében is. Az afrikában őshonos növényt azonban beltéren is könnyű nevelni, feltéve, ha sok közvetlen napfényt biztosítunk számára. A növény felső részén világoszöld erek, az alsó felületen pedig lila-sárga-zöld erek találhatók, amelyek szokatlan, mégis esztétikus megjelenést kölcsönöznek minden helyiségnek.

1.Szobai futóka

pinterest

A szobanövény tulajdonosok körében jelenleg a legnépszerűbb növény a szobai futóka. Justin Hancock, a Costa Farms kertészmestere ezt mondja: “A szobai futóka viszonylag ritka a kiskereskedelemben, csak a komoly növénygyűjtők számára volt eddig könnyen elérhető.”. A fajta a pothos, a philodendron és a monstera közeli rokona. Egy lassan növő, szőlős növény, amelynek sötétzöld lombja van, tetején elegáns ezüstös fényű. Különleges, gyorsan növő szobanövény, amely könnyen alkalmazkodik a különböző fényviszonyokhoz. Hancock szerint ez a fajta lesz  2021 legnagyobb nyertese.

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2020-11-13
Ívelt kanapék
Minden amit az ívelt kanapékról tudni kell! Milyen lakberendezési trendek kapnak újból előre.
2020-12-09
Laminált bútorlap fahulladékból - hogyan készül videóval
Milyen gépek szükségesek a bútorlap előállításához? Hogyan lesz faforgácsból bútorlap? Most kiderül.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.