zuhanyfulke

8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához

Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Itt az ideje egy kis tervezési inspirációnak. Az alábbiakban olyan példákat találsz, amelyek a zuhanyfülkék kialakításának sokféleségét mutatják be, a szinte teljesen beolvadó, a rejtett világítással rendelkezőn át a több fülkés megoldásig. A fürdőszoba kialakításakor érdemes figyelembe venni mekkora helyet szánsz a zuhanyfülkének és a hozzá tartozó kiegészítőknek.

Vízszintes zuhanyfülke

A vízszintes zuhanyfülke hosszabb, mint magasabb. Ez ideális, ha nagyobb zuhanyzóval rendelkezel, és ki akarod használni az egész falat.

Foto Hunter Kerhart.

Függőleges zuhanyfülke

A függőleges zuhanykabin magasabb, mint széles. Olyan helyeken használható, ahol a beltér magassága engedi a beépítést. A legjobb, ha a tetőn is ablakot hagyunk, így beeresztve a természetes napfényt.

Foto  Peter Bennetts

Zuhanyfülkék, amelyek beolvadnak térbe

Ha azt szeretnéd, hogy a zuhanyfülke ne tűnjön ki a fürdőszobában, akkor érdemes ugyanazzal a csempével burkolni a falakat mindenütt. Ebben az esetben érdemes a kiegészítőkre helyezni a hangsúlyt.

Foto Matthew Millman

Kontrasztos zuhanyfülke

A kontrasztos anyaggal vagy színnel bélelt zuhanyfülke felhívja a figyelmet a zuhanyra. Kontrasztos megjelenéshez válaszd az ellenkező színt. Például, ha világosabb zuhanyfalad van, akkor vond be a zuhanyfülkét sötétebb anyaggal, vagy ha sötétebb zuhanyfalaid vannak, akkor használj világosabb anyagokat.

Foto Derek Swalwell

Zuhanyfülke rejtett világítással

A zuhany alatt történő világítást gyakran figyelmen kívül hagyják a tervezés során. Ha ki szeretnéd emelni a zuhanyfülkét, akkor vízálló LED világítást kell választanod. A lámpák fényei miatt a fürdőszoba középpontja lesz a kabin, és meleg pihentető ragyogást kölcsönöz a helyiségnek.

Foto Cartelle Design

Keretes zuhanyfülke

A zuhanyfülke kiemelésének egyik módja az, ha keretbe foglalod. Az alábbi példában a fülkét egy fekete kerettel emelték ki, amely kiegészíti a többi fekete részletet, például a zuhanyoszlopot.

Foto Will Scott Photography

Multifunkciós zuhanyfülke

Ki mondta azt, hogy a zuhanykabinban mindig állni kell? Alakíts ki ülőhelyet a még nagyobb kényelemért.

Foto  Frank Oudeman és Sean Karns

Zuhanyfülke polcokkal

Ha függőleges zuhanyfülkét tervezel, akkor érdemes egyúttal a polcokra is gondolni. Miért is ne kaphatna helyet a falban süllyeszve? Akár üveg polcokat is felszerelhetsz, hogy elválaszd őket egymástól.

Foto Janis Nicolay

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-09
Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis nappaliban
Kicsi a nappalid? Sebaj! Mutatunk pár lakberendezési tippet hogyan tudod átalakítani.
2021-01-22
Az 5 legnépszerűbb szobanövény 2021-ben
Hamarosan itt a tavasz. Milyen szobanövényeket érdemes beszereznünk ha trendik és praktikusak akarunk lenni? Kiderül.
2021-01-11
A fa hangsúlyos melegséget kölcsönöz ennek a hálószobának
Hogyan költöztesd a természetet a hálószobádba? A megoldás a falban rejlik.

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-02-01
Geometriai vonalak a hálószobában
Hogyan lehet a matematikát és geometriát bevinni a hálószobába? Hogyan tudjuk a vonalakat kiemelni a falból?

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.