megaszonyeg

5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba

Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Az amerikai konyhás lakások térhódítása napjainkban is töretlen. Az így teremtett tágasabb és világosabb terekben kellemesebben érezzük magunkat. Ráadásul a család több időt tölthet együtt, hiszen a főzés, a TV nézés és az étkezés ugyanabban a térben zajlik.

Az amerikai konyhás nappali berendezésénél a közös tér ellenére okos ötlet, ha a bútorok és kiegészítők segítségével is elkülönítjük a funkciókat. Az sem mindegy, milyen anyagú, stílusú és színű szőnyeg kerül a nappaliba. Cikkünkben a szőnyeg kiválasztásához igyekszünk tanácsot adni.

1. A szőnyeg kötelező darab

Kezdjük az alapoknál! Sokan sajnos lemondanak a szőnyegről, hiszen félnek attól, hogy rosszul választanak. Egyesek szerint pedig kicsinyíti a teret. Pedig ha igazán otthonos hangulatot szeretnénk, akkor a szőnyeg kötelező darab, különösen a nappaliban. Amerikai konyhás megoldásnál pedig ezzel is érzékeltetjük, hogy a szoba nappali vagy étkező része elkülönül a konyhától.

2. Figyelünk a sorrendre!

Lényeges, hogy semmiképp se a szőnyeggel kezdjük a szoba berendezését! Hiába látunk a boltban egy csodás kárpitot, ha még a többi bútort nem választottuk ki! Először kerüljön be a főző-, az étkező- és a nappali rész bútorzata a helyiségbe, s csak ezután válasszuk ki a szőnyeget és a függönyt! Így biztosan megvalósul az összhang.

3. Elegáns és puha szőnyeget a nappaliba!

Mivel a nappali célja a pihenés és a vendégfogadás is, érdemes otthonos, de elegáns szőnyeggel dekorálnunk. Szuper választás a szőrmeutánzat, vagy úgynevezett shaggy szőnyeg. Ezek hosszú szőrűek vagy bolyhosak, így öröm rajtuk lépkedni!

4. Harmonikus, de megkülönböztető színek

Az amerikai konyhás nappaliba már a bútorokat is úgy vásároljuk, hogy kissé térjenek el a konyhai rész színvilágától, de ne legyen zavaró a kontraszt. Jó megoldás, hogy hasonló, de erősebb színárnyalatokat vagy gazdagabb mintákat választunk a kanapé kárpitjához vagy a bútorok színéhez. A szőnyeg stílusában is harmóniára, de egyediségre törekedjünk! Egyszínű kanapé esetén lehet mintás a szőnyeg, és fordítva. Ha optikailag nagyítanánk a teret, akkor egy világosabb darab jó megoldás.

5. Szőnyeg a bútorlábak alá!

A méret megválasztásakor szempont legyen, hogy ne túl kicsi vagy túl nagy darabot vásároljunk. Mitől függ a méret? Az amerikai konyhás nappaliban legyen szőnyeg a dohányzóasztal alatt és az ülőgarnitúra első lábai alatt is. Ez ugyanis megteremti a nappali rész egységét és közelebb hozza egymáshoz az itt beszélgetőket. Így jobb választás ide egy téglalap alakú szőnyeg, hiszen a kör vagy más forma kevésbé érvényesül. Természetesen lehet bátran más alakú szőnyeget is kipróbálni.

Összegzés: Amerikai konyhás nappalidat még szebbé és otthonosabbá varázsolhatod egy jól eltalált szőnyeggel. A szőrmeutánzat vagy shaggy szőnyegek otthonosságot kölcsönöznek, s nagy színválasztékban kaphatók. Egyik legjobb választás a téglalap alakú szőnyeg, de kísérletezhetsz más formákkal is!

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-04
Hogyan rendezzük be az előszobát úgy mint egy profi
Hogyan teheted mutatóssá előszobádat? Mutatunk pár lépést amit ha betartassz nem fog csalódás érni.
2020-11-28
7 gyors és egyszerű módszer az otthonunk felfrissítésére
Milyen módszerekkel tudjuk gyorsan és olcsón felfrissíteni az otthonunkat.
2021-01-06
Fürdőszoba tervezési ötletek - a kék csempe
Kék csempe a fürdőszobába? Merész, de nem lehetetlen. Milyen kiegészítőket válasszunk hozzá?

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.