megaszonyeg

5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba

Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Az amerikai konyhás lakások térhódítása napjainkban is töretlen. Az így teremtett tágasabb és világosabb terekben kellemesebben érezzük magunkat. Ráadásul a család több időt tölthet együtt, hiszen a főzés, a TV nézés és az étkezés ugyanabban a térben zajlik.

Az amerikai konyhás nappali berendezésénél a közös tér ellenére okos ötlet, ha a bútorok és kiegészítők segítségével is elkülönítjük a funkciókat. Az sem mindegy, milyen anyagú, stílusú és színű szőnyeg kerül a nappaliba. Cikkünkben a szőnyeg kiválasztásához igyekszünk tanácsot adni.

1. A szőnyeg kötelező darab

Kezdjük az alapoknál! Sokan sajnos lemondanak a szőnyegről, hiszen félnek attól, hogy rosszul választanak. Egyesek szerint pedig kicsinyíti a teret. Pedig ha igazán otthonos hangulatot szeretnénk, akkor a szőnyeg kötelező darab, különösen a nappaliban. Amerikai konyhás megoldásnál pedig ezzel is érzékeltetjük, hogy a szoba nappali vagy étkező része elkülönül a konyhától.

2. Figyelünk a sorrendre!

Lényeges, hogy semmiképp se a szőnyeggel kezdjük a szoba berendezését! Hiába látunk a boltban egy csodás kárpitot, ha még a többi bútort nem választottuk ki! Először kerüljön be a főző-, az étkező- és a nappali rész bútorzata a helyiségbe, s csak ezután válasszuk ki a szőnyeget és a függönyt! Így biztosan megvalósul az összhang.

3. Elegáns és puha szőnyeget a nappaliba!

Mivel a nappali célja a pihenés és a vendégfogadás is, érdemes otthonos, de elegáns szőnyeggel dekorálnunk. Szuper választás a szőrmeutánzat, vagy úgynevezett shaggy szőnyeg. Ezek hosszú szőrűek vagy bolyhosak, így öröm rajtuk lépkedni!

4. Harmonikus, de megkülönböztető színek

Az amerikai konyhás nappaliba már a bútorokat is úgy vásároljuk, hogy kissé térjenek el a konyhai rész színvilágától, de ne legyen zavaró a kontraszt. Jó megoldás, hogy hasonló, de erősebb színárnyalatokat vagy gazdagabb mintákat választunk a kanapé kárpitjához vagy a bútorok színéhez. A szőnyeg stílusában is harmóniára, de egyediségre törekedjünk! Egyszínű kanapé esetén lehet mintás a szőnyeg, és fordítva. Ha optikailag nagyítanánk a teret, akkor egy világosabb darab jó megoldás.

5. Szőnyeg a bútorlábak alá!

A méret megválasztásakor szempont legyen, hogy ne túl kicsi vagy túl nagy darabot vásároljunk. Mitől függ a méret? Az amerikai konyhás nappaliban legyen szőnyeg a dohányzóasztal alatt és az ülőgarnitúra első lábai alatt is. Ez ugyanis megteremti a nappali rész egységét és közelebb hozza egymáshoz az itt beszélgetőket. Így jobb választás ide egy téglalap alakú szőnyeg, hiszen a kör vagy más forma kevésbé érvényesül. Természetesen lehet bátran más alakú szőnyeget is kipróbálni.

Összegzés: Amerikai konyhás nappalidat még szebbé és otthonosabbá varázsolhatod egy jól eltalált szőnyeggel. A szőrmeutánzat vagy shaggy szőnyegek otthonosságot kölcsönöznek, s nagy színválasztékban kaphatók. Egyik legjobb választás a téglalap alakú szőnyeg, de kísérletezhetsz más formákkal is!

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-06
10 lakberendezési ötlet szállodákból amit használhatsz a hálószobádban
Milyen szállodai lakberendezési trükköt tudsz alkalmazni otthon is? Rengeteg képpel!
2020-11-14
Karantén ötletek: Tisztítsd meg a hálószobát
Használd ki a karanténban töltött időt és rendszerezd a dolgaidat. Mutatunk egy ötletet!
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.
2021-02-01
Geometriai vonalak a hálószobában
Hogyan lehet a matematikát és geometriát bevinni a hálószobába? Hogyan tudjuk a vonalakat kiemelni a falból?

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.