planetárium upciti

3D Ingatlan Érdekességek 2. Rész

3D ingatlan érdekességek a világ minden tájáról! Fedezd fel a világot a nappalid kényelméből! 2. rész
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hamburg Planetárium

A Hamburgban található planetárium az egyik legrégibb és leglátogatottabb planetárium a világon. A nyilvánosság előtt 1930-ban nyitotta meg kapuit. Az Oskar Menzel építész által vezetett építkezés 3 évig tartott 1912 és 1915 között. 2016-ban újjáépítették és most már több mint 1200 nm áll a látogatók rendelkezésére. Korábban a 70 m magas épület víztoronyként üzemelt.
A planetárium egy olyan színházszerű intézmény, mely elsősorban a csillagászati témájú ismeretterjesztés, oktatás és szórakoztatás céljait szolgálja. A legtöbb planetárium fő jellegzetessége a belülről pontosan félgömb alakú kupola. Erre vetítik ki az égbolt csillagait, a bolygókat és egyéb égitesteket. A vetítést egy speciális planetárium-gép végzi, lehetővé téve az égbolt ábrázolását a Föld bármely pontjának és bármely időpontnak megfelelően.

Itt találod az éppen futó műsorokat.

A Királyi Haditengerészet Nemzeti Múzeuma – National Museum of the Royal Navy

A HMS Trincomalee egy királyi haditengerészet Leda osztályú vitorlás fregattja, amelyet röviddel a napóleoni háború vége után építettek. A HMS Unicorn ma egy múzeumi hajó Dundee-ben . Ebből a brit fregatt korszakból összesen 2 darab hajó maradt fent. A hajót Trincomalee- nek nevezték el az 1782-es Trincomalee-csata után. Első útját 1817-ben teljesítette és most a felújítás után a Nemzeti Történelmi Flotta részeként szerepel. A vitorlás Hartlepoolban található Királyi Haditengerészet Nemzeti Múzeumának központi elemévé vált.

Állattani múzeum – Giza

Az állattani múzeumot Gizában 1906-ban alapítottak. Rengeteg különleges és ritka preparált és mumifikált állatnak valamint azok csontvázának ad helyet. Folyamatos fejlesztés alatt áll, hogy a közönség még több fajt meg tudjon ismerni. Új programjukban a helyi élővilágot mutatják be. Remek hely, hogy a fiatalok megismerjék környezetüket és a kihalt fajokat látva megértsék milyen törékeny is az élet, mily fontos vigyázni rá.

Naturalis Biodiversity Center – Hollandia

A 42 millió darabot számláló gyűjtemény célja, hogy a Földön található összes tudást, adatot egy helyre gyüjtse. A jövőnk függ a biodiverzitástól. (A biodiverzitás, magyarul biológiai sokféleség az élőlények és együtteseik minden öröklött változatossága nemcsak az egyed feletti, de az egyed alatti szinteken is; az élő természet létezésének eredendő formája). A természetben minden kapcsolódik a másikhoz és függ a másiktól. Ez a balansz szükséges amennyiben szeretnénk fenntartani a sokszínűséget a világban és megérteni azt.

Az első részt itt olvashatod.

Látod már milyen ereje van az ingatlanmarketingnek és a 3D MODELnak?

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-03-03
A 3D túra előnyei és a vele járó megtakarítás
A 3D túra óriási lépés a valóságélmény felé. Időt és energiát takarít meg az eladó és a vevő számára is, hiszen már a hirdetés online megtekintésekor kitölti a fotók után maradt űrt.
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2020-11-24
Gótikus építészet
Minden amit érdemes tudni a gótikus építészetről! Milyen stílusjegyeket hordoz magában?

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.