szín

Év Színe 2021 győztese nem más mint...

Kíváncsi vagy mi lesz 2021-ben az Év Színe? Megmutatjuk.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

A 2020-as év kifejezetten mozgalmasnak bizonyult eddig az Év Színe választás tekintetében is. Annak ellenére, hogy már hivatalosan is egy új évtizedben vagyunk, ez nem lehet akadálya a vadabbnál vadabb jóslatok megjelenésének. Az alábbi tendencia-tanulmány lehetőséget biztosít arra, hogy előre lássuk a jövő legtrendibb árnyalatait. 

A 1stdibs magazin nemrégiben kiadta a legutóbbi éves tervezői felmérését, mely több száz lakberendezőt kérdezett meg a világ minden tájáról. A válaszok nem feltétlen jelentenek meglepetést. A megkérdezettek 32%-a a Smaragdzöld színt jelölte meg mint a jövő legtrendibb árnyalatát, amelyet a világosabb kék árnyalatok követnek 29%-al. 

Ahogy a prémium festékgyártó Behr már korábban finoman utalt rá a nagy népszerűségnek örvendő Vissza a Természetbe árnyalattal, a 2020-as évben a zöld szín népszerűsége folyamatosan növekszik. Ha visszaemlékezünk nem is olyan régen még a zsályazöld is kifejezetten felkapott volt, amelyet kifinomult földszínnek tekintettek a dizájn rajongói. 

Ezek utan feltehetjük a kérdést, hogy miképpen építhetjük be ezt a tervezési trendet akár a saját lakóterünkbe. Mint minden szín esetében, itt is több megoldás létezik, akár csak egy kreatív falfestményre, akár egy játékos banánlevél dekorációra gondolunk. 

A legnépszerűbb színek mellett a tanulmány rámutat arra is, hogy melyek azok a színek, amelyek egyre kevésbé népszerűek a dizájnerek körében. Az úgynevezett Millenium Pink, az a színárnyalat ami a korábbi években nagy népszerűségnek örvendett, a kutatások szerint sokat veszített a népszerűségéből. Emelett a lila árnyalatok mutatják a legnagyobb százalékos csökkenést. Míg 2017-ben a válaszadók 17%-a nyilatkozott pozitívan, mára ez a szám 1%-ra csökkent. 

Ez az éves színtrendek szépsége. Azok a színek amelyek jelenleg kifelé tartanak a divatból, 2022-re akár vissza is szerezhetik korábbi népszerűségüket. Addig is használjuk ki mi is a zöldben rejlő lehetőségeket és merjünk kreatívak lenni. 

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-04
Hogyan rendezzük be az előszobát úgy mint egy profi
Hogyan teheted mutatóssá előszobádat? Mutatunk pár lépést amit ha betartassz nem fog csalódás érni.
2020-11-05
Kalap mint berendezési tárgy? #NationalHatDay
Hogyan használjuk a kalapot mint berendezési tárgyat? Mutatjuk!
2020-11-06
10 lakberendezési ötlet szállodákból amit használhatsz a hálószobádban
Milyen szállodai lakberendezési trükköt tudsz alkalmazni otthon is? Rengeteg képpel!

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.