matrac

20 dolog amit tudnod kell mielőtt új matracot vásárolsz

Hogyan válasszuk ki a legjobb matracot? Milyen tulajdonságokat kell figyelembe vennünk? 20 dolog amit tudnod kell mielőtt matracot vásárolsz!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Az emberek több időt töltenek az ágyukon mint otthonuk bármely más bútordarabján. A jó éjszakai alvás mondanom sem kell mennyire fontos. Üdítőnek és energizáló hatásúnak kell lennie, hogy jól induljon a nap. A jó matrac kiválasztása ezért igazán fontos gyakorlat. Ha nem vagy biztos abban, hogy mit keresel és mi az amit érdemes tudni most jó helyen jársz.

 1. Összpontosíts a kényelemre. A legfontosabb szempont amelyet figyelembe kell venni, az a saját kényelmi szinted és elvárásaid. Hiába választod ki a legdrágább matracot ha az számodra nem megfelelő. Figyelembe kell venni a különböző tulajdonságait a matracnak, például a méret, keménység és anyaghasználat mind ezek közé tartoznak.
 2. Ne keress olyan matracot amit azzal hirdetnek, hogy ez mindenkinek jó és megfelelő. Mindenkinek mások az igényei és saját magadnak vásárolsz nem szakértőknek és influenszereknek.
 3. Találd meg a megfelelő méretet. Jellemzően standard méretekről beszélünk. 90×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm. Léteznek olyan üzletek ahol egyedi méretet is kínálnak.
 4. A matrac keménysége címkék nem pontosak. Minden márka mást határoz meg a gyártás során. Ne bízz benne teljesen, inkább körülbelüli érték.
 5. Teszteld a matracot! A legtöbb üzletben van kiállított darab. Érdemes kipróbálni mielőtt hazavisszük.
 6. Keress fogyasztói véleményeket az adott típusról az interneten. Biztos, hogy nem te leszel az első vásárló, és lehet, hogy valaki már értékelte használat után.
 7. A keményebb nem jobb. A matrac keménységének elegendőnek kell lennie, hogy támassza  gerincet és más testrészeket. Ha túl kemény, akkor a gerinc nem tudja megőrizni természetes görbéjét és kényelmetlen nyomáspontok alakulnak ki.
 8. Szintén a puhább nem jobb. Ha túl puha a matrac és besüpped, akkor a gerinc megereszkedik és a rossz testtartást és hátfájást okozhat.
 9. Léteznek olyan ágyak ahol a keménységet és puhaságot tudjuk szabályozni távirányítóval, azonban ezek rendkívül drágák.
 10. Érdemes átgondolni a többzónás ágyakat, ahol a váll és a csípő puhább részen, míg a gerinc keményebb részen fekszik.
 11. Triviális, de készíts költségvetést, hogy neked mennyit ér meg egy kényelmes pihentető alvás.
 12. Ne siess. Szánj rá időt, hogy jól tudj dönteni. Hosszútávú befektetés, nem szeretnél hazavinni egy rossz matracot.
 13. Vedd figyelembe az összes típust. Kutass aztán próbáld ki őket.
 14. A rugós matracok gyakoriak, azonban nem feltétlenül a legjobbak. Hajlamosak megereszkedésre és zajosan tudnak lenni, így kényelmetlenül érezheted magad.
 15. A memóriahabos matracok sem tökéletesek. Általában túl melegek, illetve kémiai szagot árasztanak, valamint használat során ha egy pózban alszunk akkor a test túlságosan bemélyed.
 16. Természetes latex hab matrac (kaucsuk). Az egyik legjobb választás lehet.
 17. Vízágy. Igen lehetsz rajta tengeribeteg. Nem hoax. Gondold át 🙂 Lehet cool, de nem való senkinek sem inkább maradjon meg Hollywoodnak.
 18. A hibrid matracok egyre népszerűbbek. Itt a latex és a memóriahab rétegezéséről beszélünk, és azok előnyös tulajdonságait felhasználják.
 19. Márka. A matrac üzletbe beszállni nem olyan mint egy pékséget megnyitni. Kutatni kell és folyamatosan fejleszteni. Válasszunk inkább ismert márkát.
 20. Csak olyan modellt válasszunk ahol van garancia. Minél hosszabb, annál jobb.

Hagyj magadnak időt, hogy átgondold és mérlegeld mit is szeretnél. A matrac megfelelő kiválasztása hozzájárul ahhoz hogyan fogjuk magunkat érezni minden reggel.

📢Sell your home with us!We show you how!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-01
Szexi és praktikus textúrák használata otthon
Fontos, hogy keverjük az anyagokat otthonunkban. A tapintás mellett milyen érzéseket váltanak ki belőled?
2020-11-07
Hogyan készül a tölgyfa bútor? Videó
Érdekel hogyan készülnek a tölgyfa bútorok? Ebből a videóból megtudhatod.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.