upciti Budapest 10_tipp_blog

10 tipp arra, hogyan készítsd fel a lakásodat az eladásra

Ezért állítottunk össze 10 pontban egy olyan útmutató kiskönyvet, ami alapján a potenciális vásárló a 3D túra megtekintése után személyesen is meg akarja majd nézni a lakást.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Bizonyára ismerős az a kijelentés, hogy az első benyomás sokat számít. Pontosan meghatározva az első benyomásunk 80%-át a látottak adják. Ennyit jelent a potenciális vevő számára a termék megjelenése, ami hatványozottan igaz akkor, ha nagyobb összegű vásárlásról és hosszú távú elköteleződésről beszélünk, mint amilyen egy lakás megvétele is.

Az interneten hirdető lakástulajdonosok azonban hajlamosak megfeledkezni az első benyomás és a mutatott kép fontosságáról. Olyan hibákat vétenek, amelyek látványosan csalnak a térhatással (például a laikus számára is kivehető fotóeffekttel megnyújtott terek, az egyenes falak görbülő élei stb.). Szintúgy gyakori a lakás előkészítésére fordított időn történő spórolás: széthagyott ruhaneműk, rendetlenség, elől hagyott mindennapi használati tárgyak és így tovább. Éppen ezért állítottunk össze 10 pontban egy olyan útmutató kiskönyvet, ami alapján a potenciális vásárló a 3D túra megtekintése után személyesen is meg akarja majd nézni a lakást.

Upciti 10 tipp arra, hogyan készítsd fel a lakásodat az eladásra.

Első lépésben arra kérlek, hogy gondolj úgy a lakásodra, mint ingatlanra. Tehát te most, mint a potenciális vásárló, aki először lép be az ajtón. Járj körbe és készíts egy listát arról, hogy melyek azok a dolgok, amiket elsőre észre vennél. Ha ez elkészült, olvasd végig a következő 10 pontot és vedd sorra, hogy mindegyiknek megfelelnek-e a körülmények.

1. Tisztaság

Amikor az érdeklődők első benyomásáról van szó, minden részlet számít. A háztartási gépeket, ventilátorokat és a magasabban fekvő polcokat takarítsuk le. Ügyeljünk az ablakok tisztaságára. Amennyiben már elköltöztél vagy túl elfoglalt vagy, egy profi takarító cég hatalmas terhet vehet le a válladról.

2. Szagok

Ha egy mód van rá, ne süssünk / főzzünk olyan ételeket, amelyeknek erős és jellegzetes szaguk van, mert nem célszerű, ha a lakás olyan benyomást kelt, mintha gyorsétterembe érkezett volna az érdeklődő.

3. Rend

Amikor egy potenciális vevő belép a lakásunkba, azt szeretnénk, ha a hely nagyszerű tulajdonságai keltenék fel a figyelmét, nem pedig a rendetlenség. Éppen ezért érdemes odafigyelni, hogy eltűnjenek a cipőhegyek az ajtóból, ne hagyjunk elől újság, levél és más irathalmokat, illetve tegyünk el mindent, ami elvonhatja a vevő figyelmét.

4. Színek

Bármennyire is szeretjük a harsány színeket vagy épp a drámai hatást, a túlzottan kirívó hatás rengeteg vásárlót elriaszthat. Ezért mielőtt elkezdünk hirdetni, érdemes elgondolkodni a semleges árnyalatú falakon, hogy a vevő ne a harsány színekre, hanem a lehetőségekre koncentrálhasson.

5. Berendezés

Segítsünk a vevőnek, hogy a saját jövőbeli otthonaként tudja elképzelni a lakást. Szabaduljunk meg az olyan berendezési és dekorációs tárgyaktól, amelyek nem feltétlenül illeszkednek mindenki ízléséhez. Például a falon teljesen elfogadható látvány egy klasszikus tájkép, azonban a zebracsíkos kanapé már túl sok, tehát érdemes letakarni.

6. Személyes tárgyak

Segítsünk a vevőnek, hogy a saját otthonaként tekinthessen a lakásra, ezért rejtsünk el minden túlzottan személyes tárgyat, mint például a családi fotókat vagy a gyerekek rajzait.

7. Fény

Törekedjünk a lehető legtöbb természetes fényt juttatni a belső terekbe, mivel ezáltal javul a térérzetünk, és a helyiségek tágasabb hatást kapnak. Húzzuk el az összes függönyt és redőnyt. Ha több sötét része is van a lakásnak, kapcsoljuk fel a lámpákat.

8. Bútorok

Lehetőség szerint szabaduljunk meg a túl nagyméretű bútoroktól, mert ideális esetben a bútorok méretének arányban kell lenni a terek méretével. Egy-egy túlméretezett bútor mellett kisebbnek tűnhet a helyiség, tehát érdemes megszabadulni tőlük.

9. Szekrények rendszerezése

A tárolóhely megléte nagy előnyt jelenthet az eladásnál. Ha tehát a szekrényeid tömve vannak, azt a hatást keltik, hogy nincs elég hely a holmiknak. Ezért ha teheted, vásárolj extra tárolódobozokat és elválasztókat, amelyek segítenek jobban rendszerezni a holmikat.

10. Felújítás

A lakás apróbb szépséghibáit érdemes eltüntetni. Az elhasználódott fiókok vagy megviselt kanapé hibáinak javítása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a vásárló komfortosan érezze magát. Ezek az apróbb befektetések sokat javítanak a lakás eladásának esélyein.

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-08
3D Ingatlan Érdekességek 5. rész - Szállodák
Fedezzük fel együtt a luxus szállodákat és járjuk körbe a 3D modell segítségével a nappalink kényelméből.
2020-07-21
Elfogadták az Airbnb szigorításáról szóló törvényt
Hogyan hat az új Airbnb törvény a budapesti ingatlanpiacra? Milyen szigorítások lépnek életbe? Mi a törvény célja?
2020-05-14
Hogyan használd a Matterport 3D túrát? Avagy hogyan tegyük élménnyé az ingatlanügyeket az Upciti-vel
A célunk, hogy az ingatlanpiacon a virtuális bejárás sztenderdé váljon, nem csak járvány idején. Ezt elősegítve készítettünk egy videót arról, hogy lásd, milyen lehetőségek is vannak a Matterportban.

Kapcsolódó cikkek

2020-06-08
5 ok, hogy miért nem tudod eladni a lakásod
A legtöbbünknél egy ingatlan értékesítése komoly érzelmi energiákat emészt fel. Ez a fajta kötődés sokszor pont az imént említett érzelmi elköteleződés miatt akár a legnagyobb ellenségünkké válhat abban az esetben, ha eladásra kerül a sor. Nézzük a leggyakoribb hibákat amiket megfelelő odafigyeléssel te is elkerülhetsz.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.