építkezés

Milyen előnyei vannak ha egyszintes ház építésében gondolkodunk?

Miért érdemes egyszintes házat terveztetni? Milyen előnyei és hátrányai vannak az építkezésnek és persze megéri e befektetni.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Gyakori kérdés, amelyet sok otthonvásárló tesz fel magának: Vajon elegendő lesz-e az egyszintes otthon a családom igényeinek, vagy egy szinttel feljebb kell lépnünk? Ne felejtsük el, hogy a hagyományos otthoni elrendezés általában a földszinten megosztott tereket jelenti, míg a privát zónákat (azaz a hálószobákat és akár a dolgozószobát) általában az emeleten alakítják ki.

Bár mind az egy-, mind a többszintes házaknak megvannak a maguk előnyei, úgy gondoltuk, ebben a cikkben azokra az előnyökre fogunk összpontosítani, amelyek egy modern egyemeletes házban rejlenek.

Szélesebb körű hozzáférés

Logikusnak hangzik, hogy az egyszintes ingatlanok hozzáférhetőségi előnyeik miatt az emberek szélesebb körét vonzzák. Gondoljunk az idős emberekre akiknek esetleg nehézségeik vannak az állandó lépcsőzéssel, vagy a várandós kismamákra akik mindenáron megpróbálják elkerülni a emeletet.

Kevesebb karbantartás

Az egyemeletes házban való élet jóval kevesebb, az ingatlanhoz szükséges karbantartási munkát igényel. Gondoljunk csak az olyan házimunkára, mint például az ereszcsatornák tisztítására amelyek azonnal sokkal könnyebbé válnak (nincs szükség magas létrákra).

Igaz lehet, hogy a hátsó udvar sokszor kisebb az egyszintes házaknál, de ez egyúttal lerövidíti a fűnyírás és az egyéb kerttel kapcsolatos munkákra fordított időt is.

Nagyszerű befektetés

Mivel az egyemeletes házak az otthonkeresők szélesebb körét vonzzák, logikus, hogy jobb befektetési lehetőségeket is nyújtanak különösen a külvárosi területeken. Építkezés vagy vásárlás előtt mindenképpen győződjünk meg, hogy a lehetőségek közül mely ingatlanok fogják a legjobban megtartani az értéküket a jövőben a befektetés megtérülése szempontjából.

Nagyobb energiahatékonyság

Sokkal könnyebb egy modern egyszintes házat fűteni, mivel a legtöbb ilyen épület egy központi közös nappalival rendelkezik amit a többi szoba vesz körül, például hálószobák és otthoni iroda. Ez sokkal gyorsabbá teszi a fűtött és hűtött levegő természetes áramlását egy ilyen kialakításon keresztül.

Többszintes ház esetén fel kell készülni arra, hogy bonyolultabb és költségesebb rendszerekbe kell befektetnünk.

Rengeteg elrendezési lehetőség, bővíthetőség

A legtöbb egyszintes ház alaprajza tartalmaz egy tágas közösségi teret (Ezt sokan a „családi háromszög” néven ismerik, amely nappalit, étkezőt és konyhát foglal magában). A régebbi kialakítások általában elválasztották ezeket a zónákat egymástól, a modernebb stílusok mégis kényelmesen egyesítik ezeket a területeket egy nyitott  és barátságos térben. 

Sokszor boltíves mennyezetek és tágas ablakok állnak ezeknek a kialakításának a középpontjában, hogy növeljék a komfortérzetet, valamint, hogy még szebbé varázsolják a teret ahol az egész család együtt töltheti el az értékes szabadidejét.

Ezen felül egy nagyobb telken található egyszintes házhoz sokkal könnyebb bővítményeket hozzáadni amennyiben igényünk van rá. Egy többszintes ház bővítése sokkal több tervezéssel és nem utolsó sorban költséggel jár.

A költség

A költségvetés sokszor döntő szerepet játszik az egy- vagy kétszintes ház közötti választásnál. Az építési költségek az előbbinél általában jóval alacsonyabbak.

Bár a végső ár sok mindentől függ, egy tipikus egyemeletes ház súlyos milliókkal olcsóbb lehet, mint egy hasonló kétszintes épület.  Így, ha a kivitel és az olyan egyéb funkciók, mint például a márvány munkalapok vagy az európai szerelvények létfontosságúak számodra, talán logikusabb pénzt megtakarítani azáltal, hogy az egyszintes kialakításban gondolkodunk.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-11-26
12 alapvető szerszám ami nélkülözhetetlen az otthonodban
Milyen szerszámokat vásároljunk otthonra ha szeretünk barkácsolni? Most megtudhatod!
2020-11-07
Hogyan készül a tölgyfa bútor? Videó
Érdekel hogyan készülnek a tölgyfa bútorok? Ebből a videóból megtudhatod.
2020-11-18
Mikor és hova telepítsük a szénmonoxid érzékelőket
Mikor érdemes szénmonoxid (CO) detektorokat szerezni az otthonodba? Szükség van rájuk mindenhol? Milyen készülékek okozhatnak szénmonoxid mérgezést?

Kapcsolódó cikkek

No data was found

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.