szobanoveny

Az 5 legnépszerűbb szobanövény 2021-ben

Hamarosan itt a tavasz. Milyen szobanövényeket érdemes beszereznünk ha trendik és praktikusak akarunk lenni? Kiderül.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

A szobanövények népszerűsége úgy tűnik idén sem halványul. Milyen növényeket érdemes vásárolni idén ha fel akarjuk dobni az otthonunkat egy kis természetességgel? “A 2021-es népszerűségi listán olyan nagy leveles növények fognak dominálni, mint a Philodendrons és az Alocasias” – mondja Sean Dollinger, a PlantX alapítója. “Azt is várjuk, hogy a függő növények, mint a Linear Hoya és a Hanging Hearts, újra visszatérnek.”

Ha már vannak ilyen növények az otthonodban, akkor se aggódj – számos más felkapott fajtát adhatsz a gyűjteményéhez. Nézd meg, hogy a szakemberek szerint melyik öt szobanövény fajta lesz az év legnépszerűbb növény.

5. Lándzsás zebralevél

“A lándzsás zebralevélnek 2021-ben jött el végre az ideje.” – mondja Megan George kreatív igazgató és vezető készítő, a Zen Succulent munkatársa. “Mély lila aljzatú mintás lombja még a legegyszerűbb edényekben is gyönyörűen kiemelkedik.”

pinterest

A Zebralevél kiváló választás a kezdők számára is. “Ez a növény megmondja, mire van szüksége” – folytatja a George. “Amikor levelei lecsüngenek, adjunk neki szűrt vizet!” A szakember szerint a szűrt víz használata kötelező. A fajta kifejezetten érzékeny az erősen klórozott vízre, ami miatt a levelek megbarnulhatnak a széleken. 

4. Botpálma

James McCann, a Plants.com vezetője azt mondja, hogy a botpálma határozottan szerepel a “kötelező” növények listáján 2021-ben. A pálma azonnal az online növény-kiskereskedelem egyik legnépszerűbb fajtájává vált, amikor 2020 őszén bemutatták. “Az emberek imádják a nagyméretű szobanövényeket” – mondja McCann. Ezek a fajták hamar fókuszponttá válnak bármilyen helyiségben. 

pinterest

A Botpálma eredetileg Kínában honos. A növényt viszonylag könnyű nevelni akár beltérben is, amennyiben a közvetlen és bőséges napfény biztosított. A legtöbb pálmához hasonlóan a magas páratartalmat és a nedvességet részesíti előnyben, és szabálytalan öntözéssel, száraz levegővel könnyen bebarnulhat.

3. Pöttyös begónia 

“2021-ben a díszes lombozatok állnak a középpontban” – mondja Jim Wood, a Bonide Products menedzsere. Jim szerint idén különösen a begóniák népszerűsége fog meredeken emelkedni.

pinterest

Noha több begónia fajtát is viszonylag könnyű megtalálni a nagyobb kertészetekben, a pöttyös begónia házi növények szerelmeseinek is igazi kuriózum. A fajta egyedülálló ezüstfoltos levelekkel és piros alsó oldalakkal rendelkezik, ami kétségtelenül feltűnő megjelenést biztosít. A begóniákat általában könnyű gondozni. Kedvelik a közvetett fényt, és a jó minőségű, vízáteresztő talajt. 

2. Elefántfül  

“Idén az elefántfül helyettesíti a fikuszt, mint a legnépszerűbb nagy szobanövényt” – mondja Katrina Froelich, a Lively Root marketing- és közönségkapcsolati szakembere.

pinterest

Az elefántfülek a nagy levelük és magasságuk miatt igen népszerűek a tájépítészek körében is. Az afrikában őshonos növényt azonban beltéren is könnyű nevelni, feltéve, ha sok közvetlen napfényt biztosítunk számára. A növény felső részén világoszöld erek, az alsó felületen pedig lila-sárga-zöld erek találhatók, amelyek szokatlan, mégis esztétikus megjelenést kölcsönöznek minden helyiségnek.

1.Szobai futóka

pinterest

A szobanövény tulajdonosok körében jelenleg a legnépszerűbb növény a szobai futóka. Justin Hancock, a Costa Farms kertészmestere ezt mondja: “A szobai futóka viszonylag ritka a kiskereskedelemben, csak a komoly növénygyűjtők számára volt eddig könnyen elérhető.”. A fajta a pothos, a philodendron és a monstera közeli rokona. Egy lassan növő, szőlős növény, amelynek sötétzöld lombja van, tetején elegáns ezüstös fényű. Különleges, gyorsan növő szobanövény, amely könnyen alkalmazkodik a különböző fényviszonyokhoz. Hancock szerint ez a fajta lesz  2021 legnagyobb nyertese.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-01
Szexi és praktikus textúrák használata otthon
Fontos, hogy keverjük az anyagokat otthonunkban. A tapintás mellett milyen érzéseket váltanak ki belőled?
2020-12-12
Lakberendezési ötletek csillagjegyek szerint 1.rész
Néhány hasznos tipp. hogyan rendezd be az otthonod, hogy illeszkedjen a csillagjegyedhez.
2020-12-23
Váza alul, váza felül, váza bárhogy teszed. Egy designer munkája
Akár te magad is el tudod készíteni otthon! Lakberendezési tárgy vagy inkább kiállítandó darab? Döntsd el te!

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.