zuhanyfulke

8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához

Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Itt az ideje egy kis tervezési inspirációnak. Az alábbiakban olyan példákat találsz, amelyek a zuhanyfülkék kialakításának sokféleségét mutatják be, a szinte teljesen beolvadó, a rejtett világítással rendelkezőn át a több fülkés megoldásig. A fürdőszoba kialakításakor érdemes figyelembe venni mekkora helyet szánsz a zuhanyfülkének és a hozzá tartozó kiegészítőknek.

Vízszintes zuhanyfülke

A vízszintes zuhanyfülke hosszabb, mint magasabb. Ez ideális, ha nagyobb zuhanyzóval rendelkezel, és ki akarod használni az egész falat.

Foto Hunter Kerhart.

Függőleges zuhanyfülke

A függőleges zuhanykabin magasabb, mint széles. Olyan helyeken használható, ahol a beltér magassága engedi a beépítést. A legjobb, ha a tetőn is ablakot hagyunk, így beeresztve a természetes napfényt.

Foto  Peter Bennetts

Zuhanyfülkék, amelyek beolvadnak térbe

Ha azt szeretnéd, hogy a zuhanyfülke ne tűnjön ki a fürdőszobában, akkor érdemes ugyanazzal a csempével burkolni a falakat mindenütt. Ebben az esetben érdemes a kiegészítőkre helyezni a hangsúlyt.

Foto Matthew Millman

Kontrasztos zuhanyfülke

A kontrasztos anyaggal vagy színnel bélelt zuhanyfülke felhívja a figyelmet a zuhanyra. Kontrasztos megjelenéshez válaszd az ellenkező színt. Például, ha világosabb zuhanyfalad van, akkor vond be a zuhanyfülkét sötétebb anyaggal, vagy ha sötétebb zuhanyfalaid vannak, akkor használj világosabb anyagokat.

Foto Derek Swalwell

Zuhanyfülke rejtett világítással

A zuhany alatt történő világítást gyakran figyelmen kívül hagyják a tervezés során. Ha ki szeretnéd emelni a zuhanyfülkét, akkor vízálló LED világítást kell választanod. A lámpák fényei miatt a fürdőszoba középpontja lesz a kabin, és meleg pihentető ragyogást kölcsönöz a helyiségnek.

Foto Cartelle Design

Keretes zuhanyfülke

A zuhanyfülke kiemelésének egyik módja az, ha keretbe foglalod. Az alábbi példában a fülkét egy fekete kerettel emelték ki, amely kiegészíti a többi fekete részletet, például a zuhanyoszlopot.

Foto Will Scott Photography

Multifunkciós zuhanyfülke

Ki mondta azt, hogy a zuhanykabinban mindig állni kell? Alakíts ki ülőhelyet a még nagyobb kényelemért.

Foto  Frank Oudeman és Sean Karns

Zuhanyfülke polcokkal

Ha függőleges zuhanyfülkét tervezel, akkor érdemes egyúttal a polcokra is gondolni. Miért is ne kaphatna helyet a falban süllyeszve? Akár üveg polcokat is felszerelhetsz, hogy elválaszd őket egymástól.

Foto Janis Nicolay

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-01-11
A fa hangsúlyos melegséget kölcsönöz ennek a hálószobának
Hogyan költöztesd a természetet a hálószobádba? A megoldás a falban rejlik.
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-01-06
Fürdőszoba tervezési ötletek - a kék csempe
Kék csempe a fürdőszobába? Merész, de nem lehetetlen. Milyen kiegészítőket válasszunk hozzá?

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-18
5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba
Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-02-01
Geometriai vonalak a hálószobában
Hogyan lehet a matematikát és geometriát bevinni a hálószobába? Hogyan tudjuk a vonalakat kiemelni a falból?

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.