zuhanyfulke

8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához

Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Itt az ideje egy kis tervezési inspirációnak. Az alábbiakban olyan példákat találsz, amelyek a zuhanyfülkék kialakításának sokféleségét mutatják be, a szinte teljesen beolvadó, a rejtett világítással rendelkezőn át a több fülkés megoldásig. A fürdőszoba kialakításakor érdemes figyelembe venni mekkora helyet szánsz a zuhanyfülkének és a hozzá tartozó kiegészítőknek.

Vízszintes zuhanyfülke

A vízszintes zuhanyfülke hosszabb, mint magasabb. Ez ideális, ha nagyobb zuhanyzóval rendelkezel, és ki akarod használni az egész falat.

Foto Hunter Kerhart.

Függőleges zuhanyfülke

A függőleges zuhanykabin magasabb, mint széles. Olyan helyeken használható, ahol a beltér magassága engedi a beépítést. A legjobb, ha a tetőn is ablakot hagyunk, így beeresztve a természetes napfényt.

Foto  Peter Bennetts

Zuhanyfülkék, amelyek beolvadnak térbe

Ha azt szeretnéd, hogy a zuhanyfülke ne tűnjön ki a fürdőszobában, akkor érdemes ugyanazzal a csempével burkolni a falakat mindenütt. Ebben az esetben érdemes a kiegészítőkre helyezni a hangsúlyt.

Foto Matthew Millman

Kontrasztos zuhanyfülke

A kontrasztos anyaggal vagy színnel bélelt zuhanyfülke felhívja a figyelmet a zuhanyra. Kontrasztos megjelenéshez válaszd az ellenkező színt. Például, ha világosabb zuhanyfalad van, akkor vond be a zuhanyfülkét sötétebb anyaggal, vagy ha sötétebb zuhanyfalaid vannak, akkor használj világosabb anyagokat.

Foto Derek Swalwell

Zuhanyfülke rejtett világítással

A zuhany alatt történő világítást gyakran figyelmen kívül hagyják a tervezés során. Ha ki szeretnéd emelni a zuhanyfülkét, akkor vízálló LED világítást kell választanod. A lámpák fényei miatt a fürdőszoba középpontja lesz a kabin, és meleg pihentető ragyogást kölcsönöz a helyiségnek.

Foto Cartelle Design

Keretes zuhanyfülke

A zuhanyfülke kiemelésének egyik módja az, ha keretbe foglalod. Az alábbi példában a fülkét egy fekete kerettel emelték ki, amely kiegészíti a többi fekete részletet, például a zuhanyoszlopot.

Foto Will Scott Photography

Multifunkciós zuhanyfülke

Ki mondta azt, hogy a zuhanykabinban mindig állni kell? Alakíts ki ülőhelyet a még nagyobb kényelemért.

Foto  Frank Oudeman és Sean Karns

Zuhanyfülke polcokkal

Ha függőleges zuhanyfülkét tervezel, akkor érdemes egyúttal a polcokra is gondolni. Miért is ne kaphatna helyet a falban süllyeszve? Akár üveg polcokat is felszerelhetsz, hogy elválaszd őket egymástól.

Foto Janis Nicolay

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2020-12-02
20 dolog amit tudnod kell mielőtt új matracot vásárolsz
Hogyan válasszuk ki a legjobb matracot? Milyen tulajdonságokat kell figyelembe vennünk? 20 dolog amit tudnod kell mielőtt matracot vásárolsz!
2020-10-30
Hogyan válasszuk ki a megfelelő szőnyeget
Melyik a legmegfelelőbb szőnyeg számunkra? Stílus és tippek.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.