kis lakás upciti 3

7 ok amiért a kis lakás a legjobb lakás

Miért érdemes városi környezetben a kisebb lakást választani? Milyen előnyei vannak ha kis lakásban élsz?
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Tekintettel a magas lakásárakra, különösen a Budapestiek számára, sokan kisebb alapterületű lakásokban kényszerülünk élni, mint szeretnénk. Ezért azt gondoltuk, hogy  megosztunk néhány ötletet azzal kapcsolatban, miképpen lehet a legtöbbet kihozni a pici lakásokból. Ezen felül akár az is megeshet, hogy a cikket olvasva ugyanarra a következtetésre jutsz mint mi: a kis lakás a legjobb lakás! 

1. Nagyon barátságosak

Lehet, hogy a „hangulatos” szóra úgy gondolsz, mint egy alattomos kifejezésre, amelyet a „szűk” terekre használnak, de a kis helyiségekben valóban könnyebb igazán meleg, élettel teli környezetet teremteni. 

Ha nincs sok hely ami a rendelkezésünkre állna, sokkal könnyebb arra összpontosítani, hogy minden a lehető legmegfelelőbb legyen. A kicsi, olcsó díszítőelemek, mint a gyertyák és a párnák, sokkal nagyobb hatással lesznek az általános komfortérzetünkre, mint egy nagyobb térben. Emellett sokkal könnyebb a dolgok cseréje is, ha esetleg változásra vágyunk.

2. Letisztultság

Ha szűk helyiségekben élünk, sokkal kevesebb hely jut a különféle extra “cuccoknak” amelyeket akkor is tárolunk ha nincs is rájuk szükség, vagy ha különösebben nem is tetszenek.

A sok felesleges dolog jobban kitűnik, megkönnyítve ezzel a rend megtartását, így csak olyan dolgokkal vesszük körül magunkat, amelyeket valóban hasznosnak vagy értékesnek találunk. Ismerjük a mondást: rend a lelke mindennek. Ha nem kell folyamatosan keresni amire éppen szükség van az sokkal hatékonyabbá és nyugodtabbá teszi a mindennapi életet.

3. Olcsóbb díszíteni

Sokszázezer forint értékű bútor és dekoráció kell ahhoz, hogy egy nagy hely hangulatosnak, kényelmesnek és hívogatónak tűnjön. A kis terek előnye ezzel szemben, hogy egyszerűbbé és megfizethetőbbé válik a berendezés. Sok nagy, drága bútor helyett csak néhányra van szükséged ahhoz, hogy minden a stílusodnak megfelelő legyen. Ezen felül rengeteg pénz marad a kiegészítőkre, mint a gyertyák vagy friss virágok. Ezen felül szárazvirág díszeket is használhatsz amiket év közben az évszakokhoz igazíthatsz.

szárazvirág
szárazvirág

4. Stresszmentes minimalizmus

A minimalizmus ma is nagy hullámokat ver fel a belsőépítészeti körökben. Az ok egyszerű:  egyre többen érdeklődnek e skandináv ihletésű stílus iránt az egyszerűbb, stresszmentesebb design érdekében. Itt nem a ”több jobb” elv érvényesül, hanem annak a szöges ellentéte. Ha kevesebb berendezési tárgyat kell megvennünk, nagyobb szabadságot kapunk arra is, hogy a legjobb minőséget válasszuk.

A kis otthonok egyik vonzó tulajdonsága, hogy szuper könnyűvé teszik ennek az irányzatnak az alkalmazását. Valójában a minimalizmus szinte szükségszerűség azok számára, akik kis lakásokban élnek , így ha köztük vagy, akkor valószínűleg már a te is a minimalizmus mestere lettél.

5. Könnyebb takarítani

Ez minden bizonnyal az egyik legfontosabb előny. Minél nagyobb a hely, annál hosszabb ideig tart a takarítás, és így nagyobb kihívást jelent rendet tartani. Ki akarna órákat tölteni ezzel minden héten? Én biztosan nem. Éppen ezért a kis és hangulatos terek fantasztikusak azok számára, akik békét és nyugalmat találnak ha rend és tisztaság veszi körül őket, és nem akarnak rengeteg időt és energiát fektetni annak megtartásába.

6. Fenntarthatóság

Nem titok, hogy a fűtés, hűtés és az áram költségei komoly hatással vannak a pénztárcánkra és a környezetünkre egyaránt. Ha összehasonlítjuk egy 50 négyzetméteres lakás villanyszámláját egy 300 négyzetméteresével, akkor a különbség monumentális lehet, utóbbi gyakran ötször, hatszor, vagy akár tízszer többe is kerül. Egy kisebb lakásban való élet a kiadások komoly csökkenését jelenti, valamint jóval kevesebb megterhelést ró a környezetünkre is. 

7. Könnyebb személyre szabni

Sétáltál már be egy olyan lakásba, amely inkább múzeumnak nézett ki, mint olyannak amit laknak? Nem éppen a legjobb érzés. Ha hasonló vagy hozzánk, akkor azt akarod, hogy a tér tükrözze a személyes stílusodat. A kis terekben, a méretbeli korlátok miatt a személyre szabás sokkal egyszerűbb feladat. 

Reméljük a fentebb említett pontok téged is meggyőztek. Mi őszintén úgy gondoljuk, hogy a mai felgyorsult városi életben a kis lakás lehet a legjobb lakás. Te is egyetértesz? 

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-09-02
Miért jó ha éttermedet vagy rendezvényközpontodat 3D-ben is bemutatod?
10 pontban arról miért fontos a 3D jelenlét. Hogyan tudod kihasználni?
2020-12-04
A Spanyol gyarmati építészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a spanyol gyarmati építészet? Ha ezt a cikket elolvasod bármikor felismered.
2020-06-22
Új megközelítés az ingatlanértékesítésben - a harmadik út
Ha valaki eddig ingatlan eladásra adta a fejét, két, klasszikus forgatókönyv közül választhatott. Ingatlanközvetítők és önálló értékesítés. Vajon létezik alternatíva?

Kapcsolódó cikkek

2021-01-21
A zenebolt diadalmas visszatérése
Hogyan használja a 3D technológiát a lemezbolt? Mivel vonzza be a látogatókat? Nézz szét! 3D ingatlan cikksorozat következő része.
2021-01-08
Fenntartható építészet
Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venniük az építészeknek? Hogyan lehet a fenntarthatóságot előtérbe helyezni.
2021-01-05
A Saint-Léger Múzeum 3D-ben
Mai napon újból egy virtuális 3D bemutatót hoztunk el nektek a múzeumrajongók legnagyobb örömére. Tegyünk egy sétát a Saint-Léger Múzeumban.
2021-01-01
A zenei legendák otthona
Jimi Hendrix és George Frederic Handel is az otthonának hívta ezt Brook Street-en található házat Londonban. Nézz körül az ingatlanban 3D-ben!
2020-12-31
Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 2.rész
Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ statisztikával.
2020-12-29
Ingatlanpiaci trendek: a 3D szerepe egyre erősödik 1.rész
Miért fontos az ingatlant eladáskor 3D-ben is bemutatni? Erre mutatjuk meg a választ.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.