kis lakás upciti 3

7 ok amiért a kis lakás a legjobb lakás

Miért érdemes városi környezetben a kisebb lakást választani? Milyen előnyei vannak ha kis lakásban élsz?
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Tekintettel a magas lakásárakra, különösen a Budapestiek számára, sokan kisebb alapterületű lakásokban kényszerülünk élni, mint szeretnénk. Ezért azt gondoltuk, hogy  megosztunk néhány ötletet azzal kapcsolatban, miképpen lehet a legtöbbet kihozni a pici lakásokból. Ezen felül akár az is megeshet, hogy a cikket olvasva ugyanarra a következtetésre jutsz mint mi: a kis lakás a legjobb lakás! 

1. Nagyon barátságosak

Lehet, hogy a „hangulatos” szóra úgy gondolsz, mint egy alattomos kifejezésre, amelyet a „szűk” terekre használnak, de a kis helyiségekben valóban könnyebb igazán meleg, élettel teli környezetet teremteni. 

Ha nincs sok hely ami a rendelkezésünkre állna, sokkal könnyebb arra összpontosítani, hogy minden a lehető legmegfelelőbb legyen. A kicsi, olcsó díszítőelemek, mint a gyertyák és a párnák, sokkal nagyobb hatással lesznek az általános komfortérzetünkre, mint egy nagyobb térben. Emellett sokkal könnyebb a dolgok cseréje is, ha esetleg változásra vágyunk.

2. Letisztultság

Ha szűk helyiségekben élünk, sokkal kevesebb hely jut a különféle extra “cuccoknak” amelyeket akkor is tárolunk ha nincs is rájuk szükség, vagy ha különösebben nem is tetszenek.

A sok felesleges dolog jobban kitűnik, megkönnyítve ezzel a rend megtartását, így csak olyan dolgokkal vesszük körül magunkat, amelyeket valóban hasznosnak vagy értékesnek találunk. Ismerjük a mondást: rend a lelke mindennek. Ha nem kell folyamatosan keresni amire éppen szükség van az sokkal hatékonyabbá és nyugodtabbá teszi a mindennapi életet.

3. Olcsóbb díszíteni

Sokszázezer forint értékű bútor és dekoráció kell ahhoz, hogy egy nagy hely hangulatosnak, kényelmesnek és hívogatónak tűnjön. A kis terek előnye ezzel szemben, hogy egyszerűbbé és megfizethetőbbé válik a berendezés. Sok nagy, drága bútor helyett csak néhányra van szükséged ahhoz, hogy minden a stílusodnak megfelelő legyen. Ezen felül rengeteg pénz marad a kiegészítőkre, mint a gyertyák vagy friss virágok. Ezen felül szárazvirág díszeket is használhatsz amiket év közben az évszakokhoz igazíthatsz.

szárazvirág
szárazvirág

4. Stresszmentes minimalizmus

A minimalizmus ma is nagy hullámokat ver fel a belsőépítészeti körökben. Az ok egyszerű:  egyre többen érdeklődnek e skandináv ihletésű stílus iránt az egyszerűbb, stresszmentesebb design érdekében. Itt nem a ”több jobb” elv érvényesül, hanem annak a szöges ellentéte. Ha kevesebb berendezési tárgyat kell megvennünk, nagyobb szabadságot kapunk arra is, hogy a legjobb minőséget válasszuk.

A kis otthonok egyik vonzó tulajdonsága, hogy szuper könnyűvé teszik ennek az irányzatnak az alkalmazását. Valójában a minimalizmus szinte szükségszerűség azok számára, akik kis lakásokban élnek , így ha köztük vagy, akkor valószínűleg már a te is a minimalizmus mestere lettél.

5. Könnyebb takarítani

Ez minden bizonnyal az egyik legfontosabb előny. Minél nagyobb a hely, annál hosszabb ideig tart a takarítás, és így nagyobb kihívást jelent rendet tartani. Ki akarna órákat tölteni ezzel minden héten? Én biztosan nem. Éppen ezért a kis és hangulatos terek fantasztikusak azok számára, akik békét és nyugalmat találnak ha rend és tisztaság veszi körül őket, és nem akarnak rengeteg időt és energiát fektetni annak megtartásába.

6. Fenntarthatóság

Nem titok, hogy a fűtés, hűtés és az áram költségei komoly hatással vannak a pénztárcánkra és a környezetünkre egyaránt. Ha összehasonlítjuk egy 50 négyzetméteres lakás villanyszámláját egy 300 négyzetméteresével, akkor a különbség monumentális lehet, utóbbi gyakran ötször, hatszor, vagy akár tízszer többe is kerül. Egy kisebb lakásban való élet a kiadások komoly csökkenését jelenti, valamint jóval kevesebb megterhelést ró a környezetünkre is. 

7. Könnyebb személyre szabni

Sétáltál már be egy olyan lakásba, amely inkább múzeumnak nézett ki, mint olyannak amit laknak? Nem éppen a legjobb érzés. Ha hasonló vagy hozzánk, akkor azt akarod, hogy a tér tükrözze a személyes stílusodat. A kis terekben, a méretbeli korlátok miatt a személyre szabás sokkal egyszerűbb feladat. 

Reméljük a fentebb említett pontok téged is meggyőztek. Mi őszintén úgy gondoljuk, hogy a mai felgyorsult városi életben a kis lakás lehet a legjobb lakás. Te is egyetértesz? 

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-07
Calvin Harris DJ luxusotthona 2 milliárd forintért
Los Angeles...luxus...Calvin Harris otthona közelről 3D-ben! Járjuk be együtt virtuálisan.
2020-05-27
Egyedül adom el az ingatlanomat, méghozzá érintésmentesen, 3D bejárással
A jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet előrébb hozta a virtuális ingatlan bejárás technológia felfutását. Ez a technológia most igazán felértékelődik mind az ingatlan eladók, mind a vevők oldalán.
2020-09-15
Gyakran ismételt kérdések. GYIK / FAQ
Upciti Gyakran ismételt kérdések. GYIK / FAQ

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-19
Négy dolog, amiért megéri napelemes rendszert telepíteni
Felmerülhet a kérdés, hogyan találok Békés megyében megbízható napelem kivitelezőt? Ebből a cikkből minden kiderül, amire szükséged van!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.