megaszonyeg

5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba

Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Az amerikai konyhás lakások térhódítása napjainkban is töretlen. Az így teremtett tágasabb és világosabb terekben kellemesebben érezzük magunkat. Ráadásul a család több időt tölthet együtt, hiszen a főzés, a TV nézés és az étkezés ugyanabban a térben zajlik.

Az amerikai konyhás nappali berendezésénél a közös tér ellenére okos ötlet, ha a bútorok és kiegészítők segítségével is elkülönítjük a funkciókat. Az sem mindegy, milyen anyagú, stílusú és színű szőnyeg kerül a nappaliba. Cikkünkben a szőnyeg kiválasztásához igyekszünk tanácsot adni.

1. A szőnyeg kötelező darab

Kezdjük az alapoknál! Sokan sajnos lemondanak a szőnyegről, hiszen félnek attól, hogy rosszul választanak. Egyesek szerint pedig kicsinyíti a teret. Pedig ha igazán otthonos hangulatot szeretnénk, akkor a szőnyeg kötelező darab, különösen a nappaliban. Amerikai konyhás megoldásnál pedig ezzel is érzékeltetjük, hogy a szoba nappali vagy étkező része elkülönül a konyhától.

2. Figyelünk a sorrendre!

Lényeges, hogy semmiképp se a szőnyeggel kezdjük a szoba berendezését! Hiába látunk a boltban egy csodás kárpitot, ha még a többi bútort nem választottuk ki! Először kerüljön be a főző-, az étkező- és a nappali rész bútorzata a helyiségbe, s csak ezután válasszuk ki a szőnyeget és a függönyt! Így biztosan megvalósul az összhang.

3. Elegáns és puha szőnyeget a nappaliba!

Mivel a nappali célja a pihenés és a vendégfogadás is, érdemes otthonos, de elegáns szőnyeggel dekorálnunk. Szuper választás a szőrmeutánzat, vagy úgynevezett shaggy szőnyeg. Ezek hosszú szőrűek vagy bolyhosak, így öröm rajtuk lépkedni!

4. Harmonikus, de megkülönböztető színek

Az amerikai konyhás nappaliba már a bútorokat is úgy vásároljuk, hogy kissé térjenek el a konyhai rész színvilágától, de ne legyen zavaró a kontraszt. Jó megoldás, hogy hasonló, de erősebb színárnyalatokat vagy gazdagabb mintákat választunk a kanapé kárpitjához vagy a bútorok színéhez. A szőnyeg stílusában is harmóniára, de egyediségre törekedjünk! Egyszínű kanapé esetén lehet mintás a szőnyeg, és fordítva. Ha optikailag nagyítanánk a teret, akkor egy világosabb darab jó megoldás.

5. Szőnyeg a bútorlábak alá!

A méret megválasztásakor szempont legyen, hogy ne túl kicsi vagy túl nagy darabot vásároljunk. Mitől függ a méret? Az amerikai konyhás nappaliban legyen szőnyeg a dohányzóasztal alatt és az ülőgarnitúra első lábai alatt is. Ez ugyanis megteremti a nappali rész egységét és közelebb hozza egymáshoz az itt beszélgetőket. Így jobb választás ide egy téglalap alakú szőnyeg, hiszen a kör vagy más forma kevésbé érvényesül. Természetesen lehet bátran más alakú szőnyeget is kipróbálni.

Összegzés: Amerikai konyhás nappalidat még szebbé és otthonosabbá varázsolhatod egy jól eltalált szőnyeggel. A szőrmeutánzat vagy shaggy szőnyegek otthonosságot kölcsönöznek, s nagy színválasztékban kaphatók. Egyik legjobb választás a téglalap alakú szőnyeg, de kísérletezhetsz más formákkal is!

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-01-11
A fa hangsúlyos melegséget kölcsönöz ennek a hálószobának
Hogyan költöztesd a természetet a hálószobádba? A megoldás a falban rejlik.
2020-10-31
7 ötlet a konyha berendezéséhez
Konyhatervezési trükkök és tippek. Alakítsd át igényeidre szabva!
2020-10-28
5 módszer arra hogyan használd ki a sarkokat a lakásban
A helykihasználás a sarkoknál végződik. Az 5 legjobb módszer a sarkok kihasználásához.

Kapcsolódó cikkek

2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-02-16
Beltéri páratartalom
Hogyan mérjük a beltéri páratartalom szintjét? Mi a teendő, ha a páratartalom szintje túl alacsony? Mi a teendő, ha a páratartalom túl magas?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-02-04
Interjú Gerendás Paula festőművésszel
A lakberendezéshez szorosan kapcsolódik a művészet. Felújítás során érdemes átgondolni hogyan csempésszük be az új térbe. Interjú Gerendás Paula festőművésszel.
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.
2021-02-01
Geometriai vonalak a hálószobában
Hogyan lehet a matematikát és geometriát bevinni a hálószobába? Hogyan tudjuk a vonalakat kiemelni a falból?

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.