megaszonyeg

5 tipp szőnyeg választáshoz amerikai konyhás nappaliba

Többféle színű szőnyeg kapható, téglalap, kör és más alakban is. Hoztunk 5 tippet, ha nem tudod, milyet válassz amerikai konyhás nappalidba.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Az amerikai konyhás lakások térhódítása napjainkban is töretlen. Az így teremtett tágasabb és világosabb terekben kellemesebben érezzük magunkat. Ráadásul a család több időt tölthet együtt, hiszen a főzés, a TV nézés és az étkezés ugyanabban a térben zajlik.

Az amerikai konyhás nappali berendezésénél a közös tér ellenére okos ötlet, ha a bútorok és kiegészítők segítségével is elkülönítjük a funkciókat. Az sem mindegy, milyen anyagú, stílusú és színű szőnyeg kerül a nappaliba. Cikkünkben a szőnyeg kiválasztásához igyekszünk tanácsot adni.

1. A szőnyeg kötelező darab

Kezdjük az alapoknál! Sokan sajnos lemondanak a szőnyegről, hiszen félnek attól, hogy rosszul választanak. Egyesek szerint pedig kicsinyíti a teret. Pedig ha igazán otthonos hangulatot szeretnénk, akkor a szőnyeg kötelező darab, különösen a nappaliban. Amerikai konyhás megoldásnál pedig ezzel is érzékeltetjük, hogy a szoba nappali vagy étkező része elkülönül a konyhától.

2. Figyelünk a sorrendre!

Lényeges, hogy semmiképp se a szőnyeggel kezdjük a szoba berendezését! Hiába látunk a boltban egy csodás kárpitot, ha még a többi bútort nem választottuk ki! Először kerüljön be a főző-, az étkező- és a nappali rész bútorzata a helyiségbe, s csak ezután válasszuk ki a szőnyeget és a függönyt! Így biztosan megvalósul az összhang.

3. Elegáns és puha szőnyeget a nappaliba!

Mivel a nappali célja a pihenés és a vendégfogadás is, érdemes otthonos, de elegáns szőnyeggel dekorálnunk. Szuper választás a szőrmeutánzat, vagy úgynevezett shaggy szőnyeg. Ezek hosszú szőrűek vagy bolyhosak, így öröm rajtuk lépkedni!

4. Harmonikus, de megkülönböztető színek

Az amerikai konyhás nappaliba már a bútorokat is úgy vásároljuk, hogy kissé térjenek el a konyhai rész színvilágától, de ne legyen zavaró a kontraszt. Jó megoldás, hogy hasonló, de erősebb színárnyalatokat vagy gazdagabb mintákat választunk a kanapé kárpitjához vagy a bútorok színéhez. A szőnyeg stílusában is harmóniára, de egyediségre törekedjünk! Egyszínű kanapé esetén lehet mintás a szőnyeg, és fordítva. Ha optikailag nagyítanánk a teret, akkor egy világosabb darab jó megoldás.

5. Szőnyeg a bútorlábak alá!

A méret megválasztásakor szempont legyen, hogy ne túl kicsi vagy túl nagy darabot vásároljunk. Mitől függ a méret? Az amerikai konyhás nappaliban legyen szőnyeg a dohányzóasztal alatt és az ülőgarnitúra első lábai alatt is. Ez ugyanis megteremti a nappali rész egységét és közelebb hozza egymáshoz az itt beszélgetőket. Így jobb választás ide egy téglalap alakú szőnyeg, hiszen a kör vagy más forma kevésbé érvényesül. Természetesen lehet bátran más alakú szőnyeget is kipróbálni.

Összegzés: Amerikai konyhás nappalidat még szebbé és otthonosabbá varázsolhatod egy jól eltalált szőnyeggel. A szőrmeutánzat vagy shaggy szőnyegek otthonosságot kölcsönöznek, s nagy színválasztékban kaphatók. Egyik legjobb választás a téglalap alakú szőnyeg, de kísérletezhetsz más formákkal is!

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-12-09
Laminált bútorlap fahulladékból - hogyan készül videóval
Milyen gépek szükségesek a bútorlap előállításához? Hogyan lesz faforgácsból bútorlap? Most kiderül.
2020-11-02
Hogyan rendezd be a polcokat? Videóval
5 gyors tipp arra hogyan rendezd be a polcod amit bármikor követhetsz.
2020-12-18
Ezt az ágyat kis lakásokhoz tervezték és sosem kell bevetni
Nincs hely nappalinak és hálószobának 25 négyzetméteren? Tévedsz. És csak egy gombnyomásra van tőled.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.