szín

Év Színe 2021 győztese nem más mint...

Kíváncsi vagy mi lesz 2021-ben az Év Színe? Megmutatjuk.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

A 2020-as év kifejezetten mozgalmasnak bizonyult eddig az Év Színe választás tekintetében is. Annak ellenére, hogy már hivatalosan is egy új évtizedben vagyunk, ez nem lehet akadálya a vadabbnál vadabb jóslatok megjelenésének. Az alábbi tendencia-tanulmány lehetőséget biztosít arra, hogy előre lássuk a jövő legtrendibb árnyalatait. 

A 1stdibs magazin nemrégiben kiadta a legutóbbi éves tervezői felmérését, mely több száz lakberendezőt kérdezett meg a világ minden tájáról. A válaszok nem feltétlen jelentenek meglepetést. A megkérdezettek 32%-a a Smaragdzöld színt jelölte meg mint a jövő legtrendibb árnyalatát, amelyet a világosabb kék árnyalatok követnek 29%-al. 

Ahogy a prémium festékgyártó Behr már korábban finoman utalt rá a nagy népszerűségnek örvendő Vissza a Természetbe árnyalattal, a 2020-as évben a zöld szín népszerűsége folyamatosan növekszik. Ha visszaemlékezünk nem is olyan régen még a zsályazöld is kifejezetten felkapott volt, amelyet kifinomult földszínnek tekintettek a dizájn rajongói. 

Ezek utan feltehetjük a kérdést, hogy miképpen építhetjük be ezt a tervezési trendet akár a saját lakóterünkbe. Mint minden szín esetében, itt is több megoldás létezik, akár csak egy kreatív falfestményre, akár egy játékos banánlevél dekorációra gondolunk. 

A legnépszerűbb színek mellett a tanulmány rámutat arra is, hogy melyek azok a színek, amelyek egyre kevésbé népszerűek a dizájnerek körében. Az úgynevezett Millenium Pink, az a színárnyalat ami a korábbi években nagy népszerűségnek örvendett, a kutatások szerint sokat veszített a népszerűségéből. Emelett a lila árnyalatok mutatják a legnagyobb százalékos csökkenést. Míg 2017-ben a válaszadók 17%-a nyilatkozott pozitívan, mára ez a szám 1%-ra csökkent. 

Ez az éves színtrendek szépsége. Azok a színek amelyek jelenleg kifelé tartanak a divatból, 2022-re akár vissza is szerezhetik korábbi népszerűségüket. Addig is használjuk ki mi is a zöldben rejlő lehetőségeket és merjünk kreatívak lenni. 

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-01-10
A csempe és a sárgaréz szerelvények kölcsönöznek ennek a fürdőszobának egyediséget
Hogyan olvad bele a zuhanykabin a térbe? A szerelvények és csempe kiváló választása a kulcs mindehez.
2021-02-03
8 zuhanyfülke ötlet a tökéletes fürdőszoba kialakításához
Azt hiszed csak egyféle zuhanykabin létezik? Hogyan alkalmazkodj a térhez a kialakításnál? Mutatunk 8 példát amit érdemes megfontolni.
2020-12-16
Lakberendezési ötletek csillagjegyek szerint 2.rész
Néhány hasznos tipp hogyan rendezd be az otthonod, hogy illeszkedjen a csillagjegyedhez.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.