faldekorációs ötlet

16 faldekorációs ötlet

Van egy üres falad? Nem tudod mit kezdj vele és hogyan díszítsd fel? Mutatunk 16 faldekorációs ötletet.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

A legjobb faldekorációs ötleteket gyűjtöttük össze ebben a cikkben. A legjobb rész, hogy néhány megvalósítás nem kerül semmibe.

1. Kosárfalak

Bohém hangulatukkal és különféle stílusokkal a kosarak tökéletes díszek. Természetességet sugároznak és variálhatod a méreteket, hogy még egyedibbé varázsold a falat. Keverheted a színeket és formákat is, elrontani nem lehet.

2. Pasztell kerek formák

Csak ecsetre és pasztell színpalettára van szükséged, hogy feldobd a falat. Nagyon divatos esztétikát kölcsönözhetsz falaidnak. Variáld a geometriai formákat is, például a kereket a háromszöggel. Nem szeretnél festeni? Használhatsz falmatricát is.

3. Tükör galéria falai

Sokan azt gondolják, hogy a tükör múzeumi kisugárzást kölcsönöz az otthonnak. De ez nem így van. Rengeteg stílus használja mint lakberendezési tárgyat, például az art deco. Ha egy mókás tükröt választunk akkor egyszerűen nagyobbíthatjuk a teret és egyediséget adhatunk a falnak.

4. Növények

A növények nem csak szépek, hanem hasznosak is. Természetességet adnak és megnyugtatnak amikor rájuk nézünk. Használhatod a növények tartozékait is díszítésre mint például a cserepet vagy a kaspókat.

5. Matrica

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy feldobd az otthonod, ha beszerzel egy falmatricát. Választhatsz a meglévő opciók közül, vagy használhatsz egyedi megoldásokat is. Ha matricát nem szeretnél és van időd, akkor használj stencilt és fesd ki magad, így még nagyobb örömet fog okozni ha ránézel. A matricák a semleges falszíneken mutatnak a legjobban.

6. Vászon

Keretezz be egy vásznat és akaszd a falra, hogy műalkotásnak hasson. Keret nélkül is használható, így bohókás megjelenést adva a szobának.

7. Színes polcok

A polcok hihetetlenül praktikusak és könnyen felszerelhetőek. Variáld a színeket a drámaibb megjelenés miatt. A polcok használata azért is jó, mert könnyen cserélhetőek ha megunjuk őket.

8. Régi könyvek

Mielőtt a régi könyveket elajándékoznád vagy beadnád az antikváriumba, nézd meg őket alaposan. Lehet, hogy valamelyik könyvgerinc illik a polcodra a színe vagy címe miatt. Milyen személyiséget mutatsz a látogatóknak ha ránéznek a címekre?  

9. Pegboard

A pegboard egy rendkívül sokoldalúan hasznosítható, lyukacsos tábla, ami magyarul „perforált fal” néven híresült el. Mindenhol bevethető, méretre szabható és hasznosítható. Akasztókkal és tartókkal azonnal átalakítható és szinte bármely szobában használhatjuk őket. Legtöbbször a konyhában kap szerepet.

10. Lemezborítós falikép

A lemezborítók megfizethető, egyszerű és hozzáférhető módjai az unalmas falak átalakításának. 

11. Művirágok

Nem kell tavaszig várni, hogy virágokkal díszítsd a teret. Nézd meg kedvenc virágodnak a műanyag változatait, hogy szépséget adj a falaknak. Hozz létre füzért, vagy használj szalagot a virágok rögzítéséhez.

12. Szőtt falikárpitok

Ha új színnel, textúrával és melegséggel kívánod berendezni a szobádat, tedd meg egy falikárpittal. A nagy falak nagy faldekorációt igényelnek. A kisebb falak felelnek meg a legjobban ennek a megoldásnak.

13. Ablakkeretek

Ha markáns stílust hoznál be az helyiségbe, használhatsz egy régi fa ablakkeretet. Újítsd fel, vagy hagy meg a rusztikus stílust.

14. Túlméretes díszes tükrök

Díszes témát választanál de szeretnél praktikus maradni? A túlméretezett díszes tükör a fény és a tér illúzióját hordozza magában.

15. Juta szőnyegek faliképként

Hallottál már a juta anyagról? Nemcsak szőnyegként funkcionál, a falra akasztva is remekül működik.

16. Dekoratív tányérok

Kicsit régimódi és nagyanyáink díszítették a falat velük, néhány stílushoz azonban igazán illik.

Összegzés

Számos kreatív és lenyűgöző módja van az üres falak feldíszítésének, a galériától és falfestményektől kezdve a növények, tányérok használatáig. Szerencsére a tökéletes fali dekoráció kialakításának nem kell vagyonokba kerülnie. Használj otthon már meglévő dolgokat, például kosarakat vagy régi lemezborítókat, vagy vásárolj olcsóbb fali dekorációs cikkeket online.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-03-02
Emeletes ágy a gyerekszobába 3 rosszcsontnak
Emeletes ágy a gyerekszobába 3 gyereknek kis helyen? Lehetséges.
2020-12-16
Lakberendezési ötletek csillagjegyek szerint 2.rész
Néhány hasznos tipp hogyan rendezd be az otthonod, hogy illeszkedjen a csillagjegyedhez.
2021-01-07
Hálószoba lakberendezési ötlet - extra széles ágytámla
Lebegő éjjeliszekrény? Háttérvilágítás? Extra széles ágytámla? Ezek mindegyike megtalálható ebben a koncepcióban.

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-20
A Mediterrán belsőépítészet
Milyen stílusjegyeket hordoz magában a mediterrán belsőépítészet? Hogyan tudjuk bevarázsolni az otthonunkba? Ma ezt ismerjük meg.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-04-03
A legismertebb bútortervezők
Kik a legmeghatározóbb bútortervezők akik újragondolták a szerepeket? Ismerjük meg őket! Jusson eszedbe, amikor ilyen stílusú bútort látsz, hogy ők alkották meg először.
2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.