faldekorációs ötlet

16 faldekorációs ötlet

Van egy üres falad? Nem tudod mit kezdj vele és hogyan díszítsd fel? Mutatunk 16 faldekorációs ötletet.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

A legjobb faldekorációs ötleteket gyűjtöttük össze ebben a cikkben. A legjobb rész, hogy néhány megvalósítás nem kerül semmibe.

1. Kosárfalak

Bohém hangulatukkal és különféle stílusokkal a kosarak tökéletes díszek. Természetességet sugároznak és variálhatod a méreteket, hogy még egyedibbé varázsold a falat. Keverheted a színeket és formákat is, elrontani nem lehet.

2. Pasztell kerek formák

Csak ecsetre és pasztell színpalettára van szükséged, hogy feldobd a falat. Nagyon divatos esztétikát kölcsönözhetsz falaidnak. Variáld a geometriai formákat is, például a kereket a háromszöggel. Nem szeretnél festeni? Használhatsz falmatricát is.

3. Tükör galéria falai

Sokan azt gondolják, hogy a tükör múzeumi kisugárzást kölcsönöz az otthonnak. De ez nem így van. Rengeteg stílus használja mint lakberendezési tárgyat, például az art deco. Ha egy mókás tükröt választunk akkor egyszerűen nagyobbíthatjuk a teret és egyediséget adhatunk a falnak.

4. Növények

A növények nem csak szépek, hanem hasznosak is. Természetességet adnak és megnyugtatnak amikor rájuk nézünk. Használhatod a növények tartozékait is díszítésre mint például a cserepet vagy a kaspókat.

5. Matrica

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy feldobd az otthonod, ha beszerzel egy falmatricát. Választhatsz a meglévő opciók közül, vagy használhatsz egyedi megoldásokat is. Ha matricát nem szeretnél és van időd, akkor használj stencilt és fesd ki magad, így még nagyobb örömet fog okozni ha ránézel. A matricák a semleges falszíneken mutatnak a legjobban.

6. Vászon

Keretezz be egy vásznat és akaszd a falra, hogy műalkotásnak hasson. Keret nélkül is használható, így bohókás megjelenést adva a szobának.

7. Színes polcok

A polcok hihetetlenül praktikusak és könnyen felszerelhetőek. Variáld a színeket a drámaibb megjelenés miatt. A polcok használata azért is jó, mert könnyen cserélhetőek ha megunjuk őket.

8. Régi könyvek

Mielőtt a régi könyveket elajándékoznád vagy beadnád az antikváriumba, nézd meg őket alaposan. Lehet, hogy valamelyik könyvgerinc illik a polcodra a színe vagy címe miatt. Milyen személyiséget mutatsz a látogatóknak ha ránéznek a címekre?  

9. Pegboard

A pegboard egy rendkívül sokoldalúan hasznosítható, lyukacsos tábla, ami magyarul „perforált fal” néven híresült el. Mindenhol bevethető, méretre szabható és hasznosítható. Akasztókkal és tartókkal azonnal átalakítható és szinte bármely szobában használhatjuk őket. Legtöbbször a konyhában kap szerepet.

10. Lemezborítós falikép

A lemezborítók megfizethető, egyszerű és hozzáférhető módjai az unalmas falak átalakításának. 

11. Művirágok

Nem kell tavaszig várni, hogy virágokkal díszítsd a teret. Nézd meg kedvenc virágodnak a műanyag változatait, hogy szépséget adj a falaknak. Hozz létre füzért, vagy használj szalagot a virágok rögzítéséhez.

12. Szőtt falikárpitok

Ha új színnel, textúrával és melegséggel kívánod berendezni a szobádat, tedd meg egy falikárpittal. A nagy falak nagy faldekorációt igényelnek. A kisebb falak felelnek meg a legjobban ennek a megoldásnak.

13. Ablakkeretek

Ha markáns stílust hoznál be az helyiségbe, használhatsz egy régi fa ablakkeretet. Újítsd fel, vagy hagy meg a rusztikus stílust.

14. Túlméretes díszes tükrök

Díszes témát választanál de szeretnél praktikus maradni? A túlméretezett díszes tükör a fény és a tér illúzióját hordozza magában.

15. Juta szőnyegek faliképként

Hallottál már a juta anyagról? Nemcsak szőnyegként funkcionál, a falra akasztva is remekül működik.

16. Dekoratív tányérok

Kicsit régimódi és nagyanyáink díszítették a falat velük, néhány stílushoz azonban igazán illik.

Összegzés

Számos kreatív és lenyűgöző módja van az üres falak feldíszítésének, a galériától és falfestményektől kezdve a növények, tányérok használatáig. Szerencsére a tökéletes fali dekoráció kialakításának nem kell vagyonokba kerülnie. Használj otthon már meglévő dolgokat, például kosarakat vagy régi lemezborítókat, vagy vásárolj olcsóbb fali dekorációs cikkeket online.

📢Ingatlan eladás önállóan? Mutatjuk hogyan!

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2021-01-28
Előtte - utána - Új kék konyha kis lakáshoz
Hogyan alakították át ezt a kis konyhát, hogy kitűnjön a nappaliból?
2021-02-12
A Japandi stílus
Mi a Japandi stílus? Hogyan jött létre és milyen trendeket hordoz? Hogy fér össze a japán és skandináv stílus keveréke a lakberendezés során?
2021-01-25
Világítás ellenőrző lista: Hogyan válasszunk lámpát bármely szobához
A megfelelő világítás kiválasztása sokszor nehezen megy. A természetes fény mellett szükségünk van környezeti vagy irányított fényre is. De hogyan válasszuk ki a megfelelő világítást?

Kapcsolódó cikkek

2021-04-01
A világ 5 legjobb belsőépítésze
Mai napon bemutatunk pár nemzetközileg elismert belsőépítészt, akik a szakma csúcsát képviselik.
2021-03-24
12 példa korlát nélküli lépcsőkre
A lépcsők meghatározó elemei a többszintes házaknak. Te melyiket választanád az otthonodba? Lakberendezési tippek.
2021-03-18
Térelválasztó fekete keretes üvegfal
Mutatunk egy új térelválasztó megoldást.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-03-08
Epoxi gyanta hangulatvilágítás megoldások
Budapestre is lassan bekúszni látszanak az epoxi gyantával készült bútorok és lakberendezési tárgyak. Lássuk milyen hangulatvilágítás megoldást hozott el Szabó László művész.
2021-03-02
Emeletes ágy a gyerekszobába 3 rosszcsontnak
Emeletes ágy a gyerekszobába 3 gyereknek kis helyen? Lehetséges.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.