upciti Budapest 10_tipp_blog

10 tipp arra, hogyan készítsd fel a lakásodat az eladásra

Ezért állítottunk össze 10 pontban egy olyan útmutató kiskönyvet, ami alapján a potenciális vásárló a 3D túra megtekintése után személyesen is meg akarja majd nézni a lakást.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

Bizonyára ismerős az a kijelentés, hogy az első benyomás sokat számít. Pontosan meghatározva az első benyomásunk 80%-át a látottak adják. Ennyit jelent a potenciális vevő számára a termék megjelenése, ami hatványozottan igaz akkor, ha nagyobb összegű vásárlásról és hosszú távú elköteleződésről beszélünk, mint amilyen egy lakás megvétele is.

Az interneten hirdető lakástulajdonosok azonban hajlamosak megfeledkezni az első benyomás és a mutatott kép fontosságáról. Olyan hibákat vétenek, amelyek látványosan csalnak a térhatással (például a laikus számára is kivehető fotóeffekttel megnyújtott terek, az egyenes falak görbülő élei stb.). Szintúgy gyakori a lakás előkészítésére fordított időn történő spórolás: széthagyott ruhaneműk, rendetlenség, elől hagyott mindennapi használati tárgyak és így tovább. Éppen ezért állítottunk össze 10 pontban egy olyan útmutató kiskönyvet, ami alapján a potenciális vásárló a 3D túra megtekintése után személyesen is meg akarja majd nézni a lakást.

Upciti 10 tipp arra, hogyan készítsd fel a lakásodat az eladásra.

Első lépésben arra kérlek, hogy gondolj úgy a lakásodra, mint ingatlanra. Tehát te most, mint a potenciális vásárló, aki először lép be az ajtón. Járj körbe és készíts egy listát arról, hogy melyek azok a dolgok, amiket elsőre észre vennél. Ha ez elkészült, olvasd végig a következő 10 pontot és vedd sorra, hogy mindegyiknek megfelelnek-e a körülmények.

1. Tisztaság

Amikor az érdeklődők első benyomásáról van szó, minden részlet számít. A háztartási gépeket, ventilátorokat és a magasabban fekvő polcokat takarítsuk le. Ügyeljünk az ablakok tisztaságára. Amennyiben már elköltöztél vagy túl elfoglalt vagy, egy profi takarító cég hatalmas terhet vehet le a válladról.

2. Szagok

Ha egy mód van rá, ne süssünk / főzzünk olyan ételeket, amelyeknek erős és jellegzetes szaguk van, mert nem célszerű, ha a lakás olyan benyomást kelt, mintha gyorsétterembe érkezett volna az érdeklődő.

3. Rend

Amikor egy potenciális vevő belép a lakásunkba, azt szeretnénk, ha a hely nagyszerű tulajdonságai keltenék fel a figyelmét, nem pedig a rendetlenség. Éppen ezért érdemes odafigyelni, hogy eltűnjenek a cipőhegyek az ajtóból, ne hagyjunk elől újság, levél és más irathalmokat, illetve tegyünk el mindent, ami elvonhatja a vevő figyelmét.

4. Színek

Bármennyire is szeretjük a harsány színeket vagy épp a drámai hatást, a túlzottan kirívó hatás rengeteg vásárlót elriaszthat. Ezért mielőtt elkezdünk hirdetni, érdemes elgondolkodni a semleges árnyalatú falakon, hogy a vevő ne a harsány színekre, hanem a lehetőségekre koncentrálhasson.

5. Berendezés

Segítsünk a vevőnek, hogy a saját jövőbeli otthonaként tudja elképzelni a lakást. Szabaduljunk meg az olyan berendezési és dekorációs tárgyaktól, amelyek nem feltétlenül illeszkednek mindenki ízléséhez. Például a falon teljesen elfogadható látvány egy klasszikus tájkép, azonban a zebracsíkos kanapé már túl sok, tehát érdemes letakarni.

6. Személyes tárgyak

Segítsünk a vevőnek, hogy a saját otthonaként tekinthessen a lakásra, ezért rejtsünk el minden túlzottan személyes tárgyat, mint például a családi fotókat vagy a gyerekek rajzait.

7. Fény

Törekedjünk a lehető legtöbb természetes fényt juttatni a belső terekbe, mivel ezáltal javul a térérzetünk, és a helyiségek tágasabb hatást kapnak. Húzzuk el az összes függönyt és redőnyt. Ha több sötét része is van a lakásnak, kapcsoljuk fel a lámpákat.

8. Bútorok

Lehetőség szerint szabaduljunk meg a túl nagyméretű bútoroktól, mert ideális esetben a bútorok méretének arányban kell lenni a terek méretével. Egy-egy túlméretezett bútor mellett kisebbnek tűnhet a helyiség, tehát érdemes megszabadulni tőlük.

9. Szekrények rendszerezése

A tárolóhely megléte nagy előnyt jelenthet az eladásnál. Ha tehát a szekrényeid tömve vannak, azt a hatást keltik, hogy nincs elég hely a holmiknak. Ezért ha teheted, vásárolj extra tárolódobozokat és elválasztókat, amelyek segítenek jobban rendszerezni a holmikat.

10. Felújítás

A lakás apróbb szépséghibáit érdemes eltüntetni. Az elhasználódott fiókok vagy megviselt kanapé hibáinak javítása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a vásárló komfortosan érezze magát. Ezek az apróbb befektetések sokat javítanak a lakás eladásának esélyein.

Címkék

Nézd meg többi cikkünket a magazin oldalunkon.

Neked ajánljuk

2020-09-02
Miért jó ha éttermedet vagy rendezvényközpontodat 3D-ben is bemutatod?
10 pontban arról miért fontos a 3D jelenlét. Hogyan tudod kihasználni?
2020-08-24
3D Ingatlan Érdekességek 2. Rész
3D ingatlan érdekességek a világ minden tájáról! Fedezd fel a világot a nappalid kényelméből! 2. rész
2020-07-27
Új megközelítés az ingatlanértékesítésben – A Harmadik Út. (3. Rész)
Ingatlan staging és árstratégia. Ezekről lesz szó cikksorozatunk harmadik részében. Mért fontos az ingatlanmarketing?

Kapcsolódó cikkek

2021-04-20
Home Staging Magyarországon - 2. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.
2021-04-14
5 szempont, amelyet figyelembe kell venni egy zöldségeskert tervezésénél
Néhány jó tanács mire ügyelj a veteményes tervezésekor.
2021-03-25
Ingatlan eladás folyamata lépésről lépésre
A lakáseladás folyamata nem pusztán 3 könnyű lépés. Könnyű elveszni benne. Ebben próbálunk segíteni.
2021-03-09
Kovácsoltvas termékek -interjú egy igazi kováccsal
Kovácsoltvas. Mindenki hallott már róla. Hol tart ma a kovácsok helyzete Magyarországon? Milyen technikai úítások voltak az elmúlt időszakban? Nézzünk körbe eme nagyszerű mesterség háza táján!
2021-02-25
3D virtuális autókereskedések - 3D bejárás
3D ingatlan cikksorozatunk ezen részében autókereskedésekbe látogatunk el a kanapéd kényelméből. Járd körbe a világot és ismerj meg új dolgokat a 3D ingatlan cikksorozatunkból.
2021-02-24
Home Staging Magyarországon - 1. rész
Interjú Dr. Somogyi Patríciával a MSP Home Staging cégvezetőjével a hazai home staging jelenlegi helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Hamarosan kapsz egy visszaigazoló emailt.